Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mi lenne a megoldás? Mi az,...

Mi lenne a megoldás? Mi az, ami szerintetek nem jó?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a kisfiam 15 hónapos lesz lassan. Amit tudni kell róla, hogy 3 hónapos korától az anyatej mellé tápszert kellett neki adni, és 4 hónapos korától tápszert kapott illetve onnantól már bébiételeket is. Jelenleg 15 hónapos. A védőnő szerint a tömege kevés hossza 2cmrel volt kisebb 1 évesen az elvártnál. Mostani tömege is kevesebb 1,2kgval a normálhoz képest. Az etetés úgy zajlik, hogy az esetek 80%ban itthon van főzve és már a fejemet fogom attól, hogy nem eszi se a főzelékeket se a paradicsom pürét, gyümölcsöket is alig. Vagy kergetni kell a kajával. Múltkor már örültem, hogy evett tejszínes csirkét, illetve egy kis pörköltet nokedlival. Most hétvégén meg hús levest. Az orvos is tudja, hogy ez van labor már lett csináltatva nem vas hiányos, korábban volt az. Amit megfigyeltem, hogy nem mindegy a körítés. Pl a cumis üveget nem mindig fogadja el, amit eddig igen és van hogy szívesebben iszik pohárból. Az ételeknél is megpróbáltam ugyanezt. Más fajta tányér, ételhordó, műanyag doboz, mintás gyerek tányér, de nem oké. Mi lehet a baj? A joghurt, csokik, puding félék mennének, de mindig nem kap és nem kaphat azt.
2019. dec. 30. 20:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem tej helyett adj neki tejitalt, az lényegében tápszer és vannak benne hasznos anyagok.

Étel: reggelire szendvics? Vacsorára valami normális kaja, pl. tojás, tejbegríz helyett? Én félévente egyszer adok neki tejbegrízt nem minden nap.

2019. dec. 30. 21:53
 12/18 anonim ***** válasza:
64%
3 éves korig add neki a tápszert, abban van minden, amire szüksége van
2019. dec. 30. 22:01
 13/18 anonim ***** válasza:
43%
Van olyan gyerek aki 3éces korig tápszert iszik? Az enyém 10 hónapos korától öklendezett tőle.
2019. dec. 30. 22:04
 14/18 anonim ***** válasza:
89%

Egyrészt lazíts picit, 2cm nem.múlik semmi.

A mi gyerekotvosunk mindig azt mondta, hogy teli hűtő mellett gyerek még nem.halt éhen, eszik amennyi kell neki.

De azzal egyet értek, hogy a rengeteg tej helyett, tápszert adj még neki, abban legalább van tápanyag meg vitamin is.

A kajával kergetést mellőzd, ha éhes ott marad és eszik.

És már rendes kaját adj neki, kis kockákat amit akár kézzel fel tud csipegetni.

2019. dec. 30. 22:07
 15/18 anonim ***** válasza:
15%

“ Van olyan gyerek aki 3éces korig tápszert iszik? Az enyém 10 hónapos korától öklendezett tőle.”

Van, barátnőm kislánya. Mondjuk ő 9-10 hónapos koráig csak anyatejet kapott és tápszert, úgyhogy ahoz volt szokva.

Pár hónapja lett 4 éves, majdnem130 cm magas, makk egészséges, mindenki iskolásnak nézi és 3 éves koráig húst sem evett halon kívül. A barátnőm undorodik a hústól és nem főz ill nem engedi be a lakásba semilyen formában, babakajában sem, abból is halasat evett a gyerek ill a gyerek háziorvosa vetetett velük valami algaport, persze tejterméket meg tojást kapott a gyerek.

Bölcsiben ill óvodában megeszi a húsos kaját.

Meg mindig olyan tápszert/tejitalt kapott, ami a korának megfelelő volt.

2019. dec. 30. 22:39
 16/18 anonim ***** válasza:
34%
Az enyèm 4 hónapos ès 7200 gramm ès egyàltalàn nem dagadt. Ez szerintem alkati kèrdès is, de tàpszert èn mèg adnèk neki
2019. dec. 30. 22:40
 17/18 anonim ***** válasza:
78%

"Van olyan gyerek aki 3éces korig tápszert iszik?"

Persze. 4 éves lányom is iszik még. Speciális tápszert. Roborálót.

Egyébként szerintem egyáltalán nem kéne aggódnod, kérdező!

Igen, kicsi, DE arányosan kisebb a gyereked. A magasságához nem tűnik kevésnek a súlya. Ettől még van amin lehetne változtatni.Ennyi tehéntej sok és káros. Elképzelhető hogy az veszi el az étvágyát és még csak nem is hasznos. Krémtúró se való ekkora gyereknek teljes étkezésként. Ezerszer inkább pl: zabkása.

2019. dec. 30. 22:48
 18/18 A kérdező kommentje:
Nem tehéntejet kap, elfelejtettem írni, hanem babatejet. Dm-ben szoktam venni 1+os. Csak nem írtam ki konkrétan így. Normál tejet, nem sokszor kapott.
2019. dec. 31. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!