Mi lenne a megoldás? Mi az, ami szerintetek nem jó?
Szerintem tej helyett adj neki tejitalt, az lényegében tápszer és vannak benne hasznos anyagok.
Étel: reggelire szendvics? Vacsorára valami normális kaja, pl. tojás, tejbegríz helyett? Én félévente egyszer adok neki tejbegrízt nem minden nap.
Egyrészt lazíts picit, 2cm nem.múlik semmi.
A mi gyerekotvosunk mindig azt mondta, hogy teli hűtő mellett gyerek még nem.halt éhen, eszik amennyi kell neki.
De azzal egyet értek, hogy a rengeteg tej helyett, tápszert adj még neki, abban legalább van tápanyag meg vitamin is.
A kajával kergetést mellőzd, ha éhes ott marad és eszik.
És már rendes kaját adj neki, kis kockákat amit akár kézzel fel tud csipegetni.
“ Van olyan gyerek aki 3éces korig tápszert iszik? Az enyém 10 hónapos korától öklendezett tőle.”
Van, barátnőm kislánya. Mondjuk ő 9-10 hónapos koráig csak anyatejet kapott és tápszert, úgyhogy ahoz volt szokva.
Pár hónapja lett 4 éves, majdnem130 cm magas, makk egészséges, mindenki iskolásnak nézi és 3 éves koráig húst sem evett halon kívül. A barátnőm undorodik a hústól és nem főz ill nem engedi be a lakásba semilyen formában, babakajában sem, abból is halasat evett a gyerek ill a gyerek háziorvosa vetetett velük valami algaport, persze tejterméket meg tojást kapott a gyerek.
Bölcsiben ill óvodában megeszi a húsos kaját.
Meg mindig olyan tápszert/tejitalt kapott, ami a korának megfelelő volt.
"Van olyan gyerek aki 3éces korig tápszert iszik?"
Persze. 4 éves lányom is iszik még. Speciális tápszert. Roborálót.
Egyébként szerintem egyáltalán nem kéne aggódnod, kérdező!
Igen, kicsi, DE arányosan kisebb a gyereked. A magasságához nem tűnik kevésnek a súlya. Ettől még van amin lehetne változtatni.Ennyi tehéntej sok és káros. Elképzelhető hogy az veszi el az étvágyát és még csak nem is hasznos. Krémtúró se való ekkora gyereknek teljes étkezésként. Ezerszer inkább pl: zabkása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!