Mi lenne a megoldás? Mi az, ami szerintetek nem jó?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a kisfiam 15 hónapos lesz lassan. Amit tudni kell róla, hogy 3 hónapos korától az anyatej mellé tápszert kellett neki adni, és 4 hónapos korától tápszert kapott illetve onnantól már bébiételeket is. Jelenleg 15 hónapos. A védőnő szerint a tömege kevés hossza 2cmrel volt kisebb 1 évesen az elvártnál. Mostani tömege is kevesebb 1,2kgval a normálhoz képest. Az etetés úgy zajlik, hogy az esetek 80%ban itthon van főzve és már a fejemet fogom attól, hogy nem eszi se a főzelékeket se a paradicsom pürét, gyümölcsöket is alig. Vagy kergetni kell a kajával. Múltkor már örültem, hogy evett tejszínes csirkét, illetve egy kis pörköltet nokedlival. Most hétvégén meg hús levest. Az orvos is tudja, hogy ez van labor már lett csináltatva nem vas hiányos, korábban volt az. Amit megfigyeltem, hogy nem mindegy a körítés. Pl a cumis üveget nem mindig fogadja el, amit eddig igen és van hogy szívesebben iszik pohárból. Az ételeknél is megpróbáltam ugyanezt. Más fajta tányér, ételhordó, műanyag doboz, mintás gyerek tányér, de nem oké. Mi lehet a baj? A joghurt, csokik, puding félék mennének, de mindig nem kap és nem kaphat azt.2019. dec. 30. 20:12
1/18 anonim válasza:
Több infó kellene
Van olyan, hogy a védőnő csak buzgómócsing ( bocs)
Van, hogy teljesen jogos..
Ne akarjuk skatulyába tenni a gyerekeket!
Mindezt úgy írom, hogy nálunk én aggódom a gyerekem méretei miatt.
18 hónaposan 9-12 hós ruhái vannak / szinte márkafüggetlenül/
Most tripláz súlyt csak, nem amiatt mert születésekor 4 kg feletti baba volt.
Magzat korában is kicsi volt.
Èppen18 hónapos és 76-77cm 9 kg, össz étkezése per nap már lassan több, mint az enyém...
3/18 anonim válasza:
2 cm és egy lkg szerintem nem számottevő, nem érdemes görcsölni rajta.
4/18 anonim válasza:
Mennyi a súlya és a hossza? Írd már le egy átlagos napi étkezését.
5/18 anonim válasza:
Sztem sem. A fiam kisebb az átlagnál, de igazából én is 157 cm vagyok, lehet örökölte. Sztem anyuka apuka méretei is számítanak. Jó a labor én nem aggódnék. Viszont azt tanácsolom ne kergesd a kajával. Üljön egyen amikor ti.
6/18 A kérdező kommentje:
Tápszert már nem kap. Annyit tudok mondani, hogy az utolsó kontrollon a védőnő csak tömeget mért akkor volt 8350g 14 hónaposan. 12 hónaposan volt 73cm 8100g (kis könyvbe ezt írta). És azt mondja ez a fejlődés normális.
2019. dec. 30. 21:14
7/18 A kérdező kommentje:
Napi étkezés, ha minden ideális: reggelire jó ha megiszik 200ml tejet, vagy eszik egy krémtúrót jó esetben. Délelőtt ha gyümölcsöt kap ebédet nem eszik, így 10 órai nincs. Ebédre vagy megeszik egy babakaját így vagy egy kis levest meg főételt, de nem sokat és ez az ideális állapot (ritka). Uzsonnára kap gyümölcsöt, általában egy alma, ha megy. Este ideális esetben megeszik szintén egy krémtúrót vagy jó esetben egy fél kisebb tányér tejbe grízt, amit én csinálok, ha minden jó és iszik egy 200ml tejet még később. Illetve napközben is iszik még egy 200as tejet. És nem tudok neki több kaját adni. Már elmondtam orvosnak védőnőnek. Ha együtt eszünk jó esetben valamelyikünkhöz betársul, de asztalnál semmiképp sem marad meg vagy nem fogadja el a kaját ott. Hiába eszünk együtt vagy külön.
2019. dec. 30. 21:19
8/18 anonim válasza:
Az első lányom 69 cm és 7200 gr volt 1 évesen, a kicsi 71 cm és 7300. Mindketten teljesen egészséges, jó evő, nem válogatós, kisnövésű gyerekek. Én 164, az apjuk 168 centi, nem várhatjuk el, hogy ők égimeszelők legyenek. Ne aggódj! 😊
9/18 anonim válasza:
Pékáru? Keksz a gyümi mellé? Semmi szénhidrátot nem kap?
10/18 anonim válasza:
Tápszert kellene még kapnia, minimum naponta kétszer, de inkább háromszor, ha ilyen pici a súlya. Még a tejpép, ami hízlal és általában szeretik a babák.
A lányunk is kb. ekkora volt és falatokat evett. Már 7,5 éves, makk egészséges volt végig, mostmár a súlya is átlagos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!