Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Hozzátáplálás=szorulás. Mi...

Hozzátáplálás=szorulás. Mi lenne a megoldás?

Figyelt kérdés

Kislányom 7,5 hónapos. Hat hónapos koráig csak anyatejet kapott, kb 1,5 hónapja kezdtem el adni neki a gyümölcsöket.

Korábban kb 3-4 naponta volt széklete, de azt mondták, hogy csak anyatejes babánál ez nem jelent gondot és valóban nem is jelentett.

Azonban a hozzátáplálás megkezdése után is ritkán kakilt. Eleinte ez nem volt probléma, aztán egyre keményebbet kakilt, hiába adtam neki a lazítóként ismert gyümölcsöket (meggy, őszibarack, szilva).

Kb egy hete már az ügyeletre kellett vinni olyan nehezen és fájdalmasan kakilt. Ott kapott beöntést és hashajtókat (Laevolac és paraffin olaj illetve javasolták a glicerines kúpot). Ezeket a védőnő tanácsára elhagytuk, miután rendeződni látszott a probléma.

Almát, répát nem is merek neki adni, nem is kapott pár napja csak őszibarackot és meggyet egy kis krumplival. De utoljára péntek délelőtt kakilt (normális állagút) és ma már hétfő van. Most adtam neki Laevolacot, nem tudom paraffint adjak-e, esetleg glicerines kúpot?

Nem tartom jónak, hogy hashajtókkal tömjem, sem azt, hogy ne kapjon anyatejen kívül más ételt.

Mit csináljak? Adjak neki minden nap Laevolacot?

2014. júl. 14. 07:38
 1/2 anonim ***** válasza:
A glicerines kúphoz nem lehet hozzáazokni! Én kétnaponta adnék neki, míg meg nem szokja a rendszeres kakálást.
2014. júl. 14. 07:48
 2/2 anonim ***** válasza:
Gesztroenterológián még nem gondolkodtatok? Igen, azt mondják anyatejes babánál nem baj a ritka széklet, de szerintem ott is baj 3-4 nap. Enyém is tejes volt de neki naponta, de 2 naponta mindig volt széklete. Amikor megkezdtük a hozzátáplálást 5 hónaposan (nem hízott a tejtől már megfelelően) akkor nálunk is keményebb-ritkább széklet volt a probléma, de később be állt az is, hogy naponta 2-3 alkalommal kakil. Viszont ehhez kellett az is , hogy figyeljek az étkezésére. pl. ha egyik nap krumplisat ebédelt akkor vacsorára sárgabarackot kapott. Ami még gond szokott lenni, hogy nincs bevezetve az étel. Először mindenből csak 2-4 kanállal kapjon, majd naponta növelni az adagot, és 1 hétig csak 1 valamit egyen eleinte. Alma-banán-répa-krumpli ezek megfogják. Bár hozzátenném, hogy az én babám pont a sima répapürétől tudott nagyon jókat kakilni. Szerintem vidd el gasztrora, ott szakszerűen tudnak nektek segíteni. Nézz utána természetes hashajtóknak,székletlazítónak, teáknak.
2014. júl. 14. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!