Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Ételek bevezetése » Mennyi idős kortól ehet a...

Mennyi idős kortól ehet a baba tintahalat?

Figyelt kérdés
2019. dec. 15. 23:38
 1/3 anonim ***** válasza:
76%

[link]

Utolsó 5 sor.

3 éves kort írnak, bár sztem ez egy nagyon óvatos ajánlás.

Ha nincs családi anamnézis rá, akkor 2 évesen mernék adniy

2019. dec. 16. 06:12
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Úgy mint egyes is írta, tehát egy "baba" (1 év alatt) esetében nem kéne erőltetni.

Leginkább azért, mert allergén mint a fr.nc. Szóval ha van allergia a családban, vagy atópiás a gyerek (pl. ekcémás), akkor nem erőltetném egyáltalán kétéves korban sem. (Ezek a tengergyümölcsei annyira szemetek, hogy még felnőttkorban is allergiázalhatnak egyik pillanatról a másikra, rendszeres fogyasztás mellett is.)

Ha ilyen probléma nincs, akkor is csak nagyon megbízható helyről, alaposan hőkezelve. Egyrészt a fertőzések meleg ágya lehet, másrészt a nehézfémekkel szemben a gyerekek sokkal esendőbbek a felnőtteknél (pl. higany is jobban szívódik fel a gyerekeknél, mint a felnőtteknél).

Szóval "babának" egyáltalán nem adnék, max kisgyereknek.

2019. dec. 16. 06:37
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Apám volt a szokásos év végi horgászatán az Adrián, egy halom tintahalat hozott haza, tegnap készített is belőle. Mikor kimentem az ebédlőből megetetett pár falatot a 10 hónapos lányommal. Persze kiakadtam rendesen, de ez van addigra már megette. Nincs baja szerencsére, védőnővel már beszéltem, mondta mire figyeljek. Állandó harc nálunk mikor vasárnapi ebéden találkozunk, hogy mikor mit ehet/nem ehet a gyerek, szerintük csak túlparázom.. Akkor mindig közlöm, hogy többet nem hozom a gyereket, egy darabig oké minden és kezdődik megint.
2019. dec. 16. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!