Jogosan haragszik rám anyukám?
Van egy kislanyunk, es az iden ugy dontottunk megprobalunk egy masik babat.
Mivel kulfoldon elunk jo elore be kell biztositanina segitseget. Iden januarban kerdeztem anyukamat, hogy ki tudna-e majd jonni 2 hetre oktober-decemeber kornyeken valamikor, meg nem tudjuk pontosan. Kerdezte mire kell? En azt mondtam, hogy tanfolyamra. Annyit mondott, oke.
Amint pozitiv lett a teszt szoltam neki, hogy oktoberben kellene a segitseg, de meg nem tudom pontosan mikor lesz a "tanfolyam". Azt mondta, hogy 1 het szabadsaga maradt, annyira tud csak jonni. (Nem igaz, 3 het volt neki.) Mondtam, hogy akkor keritunk mast, mert kell a 2 het, hogy a leanyzo megszokja az illetot. Rendben, sajnalja.
Voltnk otthon majusban, mar latszott a pocakom, igy jelentettuk be otthon, es kiderult, hogy ezert kellett volna a segitseg.
Azota ha beszelunk, mindig szemrehanyast tesz, hogy ha tudta volna, hogy baba lesz, kijon, az en hibam, hogy nem mondtam,es nem tud vigyazni a nagyra.
En rakerdeztem, hogy szamit-e, hogy mire kell a segitseg? Es ami nagyon bosszanto, hogy 2 eve tesom, aki szinten kulfoldon van, valoban tanfolyamra ment, kihivta anyat 1 honappal elotte, oda kiment. Ossze-vissza hazudgalt a munkahelyen valami mutetrol, hogy elengedjek, mert mar keson szolt.
Most engem okol, hogy nem tud kijonni segiteni...
22
Nem toroltettem semmit, nem tudom honnan szedted, annyira egyik valasz se zavar, vagy erdekel...
Kiirtam egy kerdest, es elolvasom a a valaszokat, de azert nevtelen/ismeretlen emberek velemenyetol nem esek azert hanyatt.
Es lehet most hazudtam, de lagalabb az erto olvasasommal nincs gond... 😁
Jogosan.
Irod, hogy nincs igazi anya-lanya kapcsolatod az anyadal, de atol meg menjen neked segiteni. Megis minek? Ha felnott fejel meg mindig ott tartasz, hogy azon picsogsz, hogy az anyad a tesveredet jobban szereti, akkor minek neked az "ilyen" anya segitsegnek? Plusz arrol nem beszelve, hogy nem neki szulod azt a gyereket, hanem magatoknak, ha kellet meg egy gyerek akkor oldjatok meg ti a a parodal!
Mi is kulfoldon elunk, jon a gyerek oktober vegen, de nem ugratom egybol anyamat, hogy na aztan most nekem gyere es nyald a seggunk es legyel rabszolga 2-3 hetig.
Pedig anyam barmit megtenne amit kerek tole es en is erte, mert a mi viszonyunk nagyon szoros.
Meg egyszer mondom semmi konkret segitseg nem kellett volna, se fozni, se takaritani, semmi... csak a gyerekkel lenni 1, max 2 napon par orat, amig apuka nincs otthon.
Csak a kiutazas, hazautazas 2-2 nap, az mindjart 4 nap
1-2 napot ha vigyaz ra, mar 6 nap
2-3 nap csak kell, hogy osszeszokjanak, az mar osszesen 9
gondoltuk csak pihenne, unokazna is kicsit, ezert kertuk a 2 hetet. Nem rabszolganak...
Lehet, hogy hazudtam,es nem volt szep, de anya tesomnak akkor is rogton ugrott tanfolyamra, pedig 1 honappal elotte szolt neki, nekem meg nemet mondott a honapokkal elotte bejelentett tanfolyamra. Mi a kulonbseg a ket segitseg kozott??
Kesobb derult csak ki, hogy igazabol a baba miatt kellene jonni.
Mivel o igy all hozzank kicsi korunk ota, en sajnos nem tudok vele teljesen oszinte lenni, nem tudok hozza ugy viszonyulni, mint legtobb baratom-ismerosom az anyukajahoz. Mivel o soha nem ragaszkodott hozzam, igy en se nagyon hozza... Ez nem az en hibam. Ezen neki kellett volna "dolgoznia", mikor meg kicsi voltam.
Megjegyzem a munkahelyemen ma ezt elmeseltem a kollegaimnak, es mind azt mondta, ok azonnal igent mondananak ilyen keresre, foleg ha ilyen messze lennenek a gyerekek.
Es a gyerekemnek ebbol semmit nem fogok se atadni, se ereztetni vele, mert jo messze vagyunk a csaldtol. Ha elfelejtette mama a skype idopontot is, (mert minket altalaban elszokott), csak annyit mondok neki, hogy mama biztos meg mindig dolgozik, sok a munkaja.
Es pont, hogy mindent megteszek majd, hogy a testverevel ne ilyenek legyenek. Mert nekem ezek a dolgok a mai napig, igen, meg 20 ev utan is, nagyon rosszul esnek. Es en nem tudnek ilyen fajdalmat okozni a gyermekeimnek. Ezt csak az tudja igazan, aki volt hasonlo helyzetben. A tobbi meg ne okoskodjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!