Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogosan haragszik rám anyukám?

Jogosan haragszik rám anyukám?

Figyelt kérdés

Van egy kislanyunk, es az iden ugy dontottunk megprobalunk egy masik babat.

Mivel kulfoldon elunk jo elore be kell biztositanina segitseget. Iden januarban kerdeztem anyukamat, hogy ki tudna-e majd jonni 2 hetre oktober-decemeber kornyeken valamikor, meg nem tudjuk pontosan. Kerdezte mire kell? En azt mondtam, hogy tanfolyamra. Annyit mondott, oke.

Amint pozitiv lett a teszt szoltam neki, hogy oktoberben kellene a segitseg, de meg nem tudom pontosan mikor lesz a "tanfolyam". Azt mondta, hogy 1 het szabadsaga maradt, annyira tud csak jonni. (Nem igaz, 3 het volt neki.) Mondtam, hogy akkor keritunk mast, mert kell a 2 het, hogy a leanyzo megszokja az illetot. Rendben, sajnalja.

Voltnk otthon majusban, mar latszott a pocakom, igy jelentettuk be otthon, es kiderult, hogy ezert kellett volna a segitseg.

Azota ha beszelunk, mindig szemrehanyast tesz, hogy ha tudta volna, hogy baba lesz, kijon, az en hibam, hogy nem mondtam,es nem tud vigyazni a nagyra.

En rakerdeztem, hogy szamit-e, hogy mire kell a segitseg? Es ami nagyon bosszanto, hogy 2 eve tesom, aki szinten kulfoldon van, valoban tanfolyamra ment, kihivta anyat 1 honappal elotte, oda kiment. Ossze-vissza hazudgalt a munkahelyen valami mutetrol, hogy elengedjek, mert mar keson szolt.

Most engem okol, hogy nem tud kijonni segiteni...

2019. júl. 21. 11:00
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
94%
Jogosan, mert hazudtál neki. Másrészről nem szép tőle, hogy nem tudta teljesíteni, amit elvállalt.
2019. júl. 21. 11:03
 2/27 anonim ***** válasza:
65%
Nem kell segítség két gyerek mellé, ha kell, akkor nem kell(ett volna) még vállalni. Más is megoldja segítség nélkül több gyerekkel, ikrekkel, stb.
2019. júl. 21. 11:04
 3/27 anonim ***** válasza:
92%

Na megjött a mártír anyuka... Nyugodtan lehet segítséget kérni amíg van kitől. Nem leszel ettől rossz szülő! Az a jó, ami nektek jó, nem az amit egy vadidegen ideböfög, azt remélve, hogy majd szarul érzed magad tőle.

Kérdező egyébként te hazudtâl, szóval szerintem te hibáztál. Anyukád haragja jogos, a tiéd viszont nem. Teljesen természetes hogy máshogy áll az unoka kérdéshez mint egy tanfolyamhoz.

2019. júl. 21. 11:24
 4/27 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy hazudtam, de par hetes terhesseget meg nem akartunk nagy dobra verni, a babatervezes gondolatat meg plane nem.

Amugy szerintem csak annyi lehet a baj, hogy apukam jon ki vigyazni ra. Elvaltak mar vagy 20 eve, es gondolom nem tetszik neki, hogy o latja elobb a babat.

Apanak ugyanigy talaltuk, o csak annyit mondott, megoldjuk, jon, szoljunk, ha mar tudjuk, mikor kell.

2019. júl. 21. 11:32
 5/27 anonim ***** válasza:
93%

Egyetértek utolsóval, teljesen más prioritású egy tanfolyam mint egy unoka születése, nyilván utóbbira tűzön-vizen segített volna.

Meg pont anyukád előtt miért kell titkolózni?

Teljesen megértem hogy harmadik unokatesónak nem kell bejelenteni tesztnél már az örömöt, de ha baj is történik én úgy vagyok vele hogy anyukámmal azt is megosztanám, hisz az igazi család az jóban-rosszban együtt van.

Máshogy látsz lehet a hormonoktól, de 100% igazat adok anyukádnak.

2019. júl. 21. 11:35
 6/27 A kérdező kommentje:

Anyukammal nincs igazi anya-lanya kapcsolatom, soha semmit nem tudtam igazan megbeszelni vele, nem is erdekelte, tesom volt mindig a kedvence, ha valami titkot ra is biztan, tesommal azonnal megbeszelte.

Az elozo terhessegemet is kertem tartsa titokban, amig meglesznek a tesztek, ennek ellenere akinek csak tudta, elmondta.

Apukam nem mondta tovabb, meg az elettarsanak se, pedig vele meg annyira se vagyunk kozel, mint anyaval.

2019. júl. 21. 11:48
 7/27 anonim ***** válasza:
62%
Egyszerű lett volna a megoldás: Apuka otthon marad a nagyobb gyerekkel, ne érezze úgy hogy apa és anya is elhagyta, napközben bementek volna hozzátok ismerkedni, utána apa-lánya napot tartanak hogy a nagyobb gyerek kis lelke is rendben legyen. Ne legyél önző, te tökéletesen jól meglennél abban a pár napban 0-24 órás férji felügyelet nélkül, míg a nagyobbik gyerek nem igazán.
2019. júl. 21. 11:51
 8/27 A kérdező kommentje:

Es ha apuka nem szeretne lenaradni a 2. gyermekeszuteserol sem? Ez eszedbe sem jutott?

Amugy meg mindegy, nem tanacsokat kertem, hogy kellett volna masok szerint..

2019. júl. 21. 11:54
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Kinek mondanád el út, hogy terhes vagy, ha nem anyukádnak?
2019. júl. 21. 12:38
 10/27 anonim ***** válasza:
78%
Hát bocs, én is kiakadtam volna anyád helyében a hazugság miatt. Mondom ezt úgy, hogy én is csak 8 hetesen mondtam el anyukámnak a terhességeimet, de a te helyzetedben szóltam volna neki a tervezésről is.
2019. júl. 21. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!