Jogosan haragszik rám anyukám?
Van egy kislanyunk, es az iden ugy dontottunk megprobalunk egy masik babat.
Mivel kulfoldon elunk jo elore be kell biztositanina segitseget. Iden januarban kerdeztem anyukamat, hogy ki tudna-e majd jonni 2 hetre oktober-decemeber kornyeken valamikor, meg nem tudjuk pontosan. Kerdezte mire kell? En azt mondtam, hogy tanfolyamra. Annyit mondott, oke.
Amint pozitiv lett a teszt szoltam neki, hogy oktoberben kellene a segitseg, de meg nem tudom pontosan mikor lesz a "tanfolyam". Azt mondta, hogy 1 het szabadsaga maradt, annyira tud csak jonni. (Nem igaz, 3 het volt neki.) Mondtam, hogy akkor keritunk mast, mert kell a 2 het, hogy a leanyzo megszokja az illetot. Rendben, sajnalja.
Voltnk otthon majusban, mar latszott a pocakom, igy jelentettuk be otthon, es kiderult, hogy ezert kellett volna a segitseg.
Azota ha beszelunk, mindig szemrehanyast tesz, hogy ha tudta volna, hogy baba lesz, kijon, az en hibam, hogy nem mondtam,es nem tud vigyazni a nagyra.
En rakerdeztem, hogy szamit-e, hogy mire kell a segitseg? Es ami nagyon bosszanto, hogy 2 eve tesom, aki szinten kulfoldon van, valoban tanfolyamra ment, kihivta anyat 1 honappal elotte, oda kiment. Ossze-vissza hazudgalt a munkahelyen valami mutetrol, hogy elengedjek, mert mar keson szolt.
Most engem okol, hogy nem tud kijonni segiteni...
En ugy gondolom, hogy ha engem kerne meg a gyerekem, hogy vigyazzak az unokamra, akit amugy is egy evben max.2 alkalommal latok, teljesen mindegy miert kellene ra vigyazni, en elmennek.
Nekem ezzel igazabol az a problelmam, hogy tesomnak szo nelkul ment vigyazni a gyerkocre, mikor tanfolyamra ment, nekunk meg nemet modott. Ha ez egyiknek tud igy segiteni, a masiknak miert nem...
13
Senki nem beszelt hetekig tarto patyolgatasrol. Arra az egy napra kellene valaki, aki vigyaz a gyerekre, de mivel tobb ezer km-re vannak a rokonok, nem johet ide valaki kedd este, es hagyhatom itt vele a 3 evest egesz szerdara?
Vagy te megtenned?
Meg kellene szoknia a gyerkocnek az illetot, nem?
Illetve a vigyazonak nyomjak a kezebe egy papirt a naprenddel, hogy figyi, holnap 7.20 ebreszto, 7.30 reggeli, 10.00 tizorai, 11.30 ebed...
Utana egy masik listat a kajval, hogy mit kapjon az napra a gyerkoc...
Hol tal ruhakat stb.
Ugye nem gondolod komolyan?
Joggal haragszik, mert hazudtál. Mondjuk nekem az is meredek, hogy te így számon tartod, anyukádnak hány hét szabija van, mintha neked tartozna elszámolással. Pláne úgy, hogy te nem voltál vele őszinte. Az eszedbe sem jutott, hogy esetleg valamikor ő is szeretne pihenni az év folyamán, vagy valamire ő is tartogatja a szabiját? És lehet, hogy ezt a te tanfolyamod miatt nem akarja dobni csak úgy. Ha normálisan megmondtad volna neki, hogy mit szeretnél, akkor valószínűleg téged helyezett volna előtérbe, de így azért ne várd már, hogy mindent borítson miattad.
És az is erős túlzás, hogy a tesó születése miatt három hétnyi segítség kell. Ahhoz, hogy apa bent legyen a szüléskor, max 1-2 nap kell, hogy legyen, aki vigyáz a nagyra, és akkor tényleg az elejétől a végéig ott van apuka. Előtte pár nap, amíg összeszoknak a nagyi és az unoka, az bőven elég, meg persze, utána jó, ha van segítség, amikor jöttök haza, bár ezt azért a külföldön élő szülők általában maguk oldják meg, ha ennyire távol a rokonság. Anyád egyheti segítsége pont elég lett volna, de te az a fajta vagy, akinek ha valaki a kisujját nyújtja, akkor is az egész karja kell. Nem kell ahhoz két hét szoktatás, hogy valaki két napot vigyázzon a gyerekedre, ehhez pár nap bőven elég, utána meg már apa úgyis otthon lesz.
Koszonom a valaszokat, igy mar belegondolva orulok is, hogy nem jon. Menjen a kedvenc lanyahoz es unokajahoz, mert ugyis arra tartogatja a szabadsagat, nem pihenesre, vagy barmi masra. Ertuk tuzon-vizen at mindig, mindent.
Es biztos hogy innentol kezdve meg nyaralni sem hivom ki, ahogy eddig, de haza se megyunk hozza tobbet, az biztos.
Es igen, meg 20 ev mulva is a serelmeimet sorolom, es fogom is meg 40 ev mulva is, mert igy a 2. babamat varva visszagondolva ezekre, en soha nem tudnek igy kivetelezni a sajat gyerekeimmel.
Alt.iskolatol egyetemig akarmelyik baratom megfordult nalunk eszre vette ezt. Szerintetek milyen erzes lehetett??
Apukam, akihez a valas miatt alig van kozom, o azt mondta, meg 3 hetre is kijon... Sot mikor ugy volt korabban, hogy lesz egy mutem, amire szerencsere elmaradt, arra meg magatol ajanlotta fel, hogy kijon vigyazni a gyerkocre...
Mostmar orulok is, hogy igy alakult...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!