Anyukak, apukak miert erzitek ennek szukseget?
Tenyleg csak az ok erdekel, nem akarok megserteni senkit.
Szoval, facebookon miert posztoljatok minden csoportba gyermeketek szuleteset, extrem esetben a szules utani ELSO pillanatot? (Amikor meg mazos a pici es anyukara teszik)
Pl.: Fozos csoport, Star Wars csoport, Harry Potter csoport, vicces csoport, autos csoport, haziallatos csoport
Tehat barhova, tematol fuggetlenul.
Szep dolog, de szerintem nem tartozik idegenekre es nekem kisse "lajkvadaszat" szagu onnantol ... :(
Mit gondoltok errol?
A gyerek születéséről kiposztolni valamit, szerintem önmagában még nem gáz. Elhiszem, hogy büszkék rá, én is büszke lennék, és ha nekem születne meg az első lurkóm, valószínűleg én is kitennék róla legalább egy képet vagy egy bejegyzést.
De attól én is rosszul vagyok, amikor valaki napi szinten posztol ugyanolyan képeket a kisgyerekéről, nyálas és közhelyes címek kíséretében (pl: "Te vagy a mindenem", meg "Életem értelme", meg ilyenek). Azt már tényleg túlzásnak és a gyerek kiárusításának érzem, amiért egyszerű lájkvadászatra használják fel őt.
25/F
Ebben egyetertek!
De itt most nem az uzenofalra posztolt kepre gondoltam, hanem amikor fb csoportba toljak mindenaron.. persze szolni nem lehet, hogy nem igazan tartozik oda, mert jon a tobbi anyuka/apuka es szetszednek, vagy kitilt az admin. Hiaba szolsz szepen... :/ A sajat falan nem zavar, hiszen azert van :) ha meg tul sok, akkor kikovetem es nem zavarjuk egymast
Anyukaként, rengeteg babás facebook csoport tagjaként még sosem találkoztam ezzel a jelenséggel és én sem tettem így mikor szültem.
Szóval ezt inkább az illetékesektől kérdezd meg az adott bejegyzés alatt ha ennyire zavar.
Mert lájkvadász. Te mondtad. :D
Ha pszichológiai vonatkozásban nézed, az egész közösségi média a csonkolt önbecsülésed helyreállításáról szól. De paradoxon, mert ettől nem lesz önbecsülése senkinek, hogy kap 10-20-100 vagy épp 1000 lájkot.
Viszont nem mindenkinek van elég esze hozzá, hogy erre rájöjjön. Ilyenkor van az, hogy folytatja ezt nem csak 15 hanem még 30 évesen is, kiposztol mindent, mert várja a tömeg (hamis)visszacsatolását, mert még mindig nem boldog tőle, és még mindig azt hiszi, hogy egyszer csak másképp lesz.
Aztán gyereket szült, és csak folytatja ugyanazt, amit addig is. Nekem is csak azok az ismerőseim "spamelik" a kölykeik minden tüsszentését, akik előtte is kiraktak minden tányér pörköltet a fb-ra néhány lájkért.
Szidjuk őket együtt 😉
Én a
"SZERELMEM"
Csupa nagybetűvel Kifejezéstől vagyok ki.
Egyébként kicsit sajnálom, hogy mi semmilyen formában nem osztottuk meg, de a rengeteg gratuláló üzenetet nem akartam..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!