Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukak, apukak miert erzitek...

Anyukak, apukak miert erzitek ennek szukseget?

Figyelt kérdés

Tenyleg csak az ok erdekel, nem akarok megserteni senkit.

Szoval, facebookon miert posztoljatok minden csoportba gyermeketek szuleteset, extrem esetben a szules utani ELSO pillanatot? (Amikor meg mazos a pici es anyukara teszik)

Pl.: Fozos csoport, Star Wars csoport, Harry Potter csoport, vicces csoport, autos csoport, haziallatos csoport

Tehat barhova, tematol fuggetlenul.

Szep dolog, de szerintem nem tartozik idegenekre es nekem kisse "lajkvadaszat" szagu onnantol ... :(

Mit gondoltok errol?

2019. júl. 21. 10:32
1 2
 1/12 anonim válasza:
100%

A gyerek születéséről kiposztolni valamit, szerintem önmagában még nem gáz. Elhiszem, hogy büszkék rá, én is büszke lennék, és ha nekem születne meg az első lurkóm, valószínűleg én is kitennék róla legalább egy képet vagy egy bejegyzést.

De attól én is rosszul vagyok, amikor valaki napi szinten posztol ugyanolyan képeket a kisgyerekéről, nyálas és közhelyes címek kíséretében (pl: "Te vagy a mindenem", meg "Életem értelme", meg ilyenek). Azt már tényleg túlzásnak és a gyerek kiárusításának érzem, amiért egyszerű lájkvadászatra használják fel őt.

25/F

2019. júl. 21. 11:27
 2/12 A kérdező kommentje:

Ebben egyetertek!

De itt most nem az uzenofalra posztolt kepre gondoltam, hanem amikor fb csoportba toljak mindenaron.. persze szolni nem lehet, hogy nem igazan tartozik oda, mert jon a tobbi anyuka/apuka es szetszednek, vagy kitilt az admin. Hiaba szolsz szepen... :/ A sajat falan nem zavar, hiszen azert van :) ha meg tul sok, akkor kikovetem es nem zavarjuk egymast

2019. júl. 21. 12:13
 3/12 anonim ***** válasza:
20%

Anyukaként, rengeteg babás facebook csoport tagjaként még sosem találkoztam ezzel a jelenséggel és én sem tettem így mikor szültem.

Szóval ezt inkább az illetékesektől kérdezd meg az adott bejegyzés alatt ha ennyire zavar.

2019. júl. 21. 12:14
 4/12 A kérdező kommentje:
Olvasd el megegyszer, nem babas csoportokrol beszeltem es azt is irtam, hogy nem lehet megkerdezni, mert azonnal szettepnek vagy kitiltanak....
2019. júl. 21. 12:40
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Hu en babas csoportban is soknak tartom.. De en is belefutottam, pletykazos csopiba, főzős csopiba... Meg kirakja mit főzött, melle a fel eves gyerek képe... Mint kukta :D Még egy 2 evest megertek, ha tényleg "segít" a konyhaban, de amugy ez mar gaz. Pedig anyuka vagyok. De az is bosszant, mikor főzős csopiba kirakja az nyers kajat... Hogy na vajon mi készül?? 1)akarmi lehet belole 2)a kesz kajat fotózza mar recepttel... Mivel ez lenne a csopi lenyege. A masik meg a szelfi.. Kaja melle lefotozza önmagát, hogy ő keszitette... Pff... Sztem gáz, nagyon onigazolast keresnek.
2019. júl. 21. 12:50
 6/12 A kérdező kommentje:
5/5 Na igen, kajas szelfik... Sokszor az etel nem is latszodik, nagyon sok ertelme van ezeknek :D
2019. júl. 21. 13:01
 7/12 anonim ***** válasza:
76%

Mert lájkvadász. Te mondtad. :D

Ha pszichológiai vonatkozásban nézed, az egész közösségi média a csonkolt önbecsülésed helyreállításáról szól. De paradoxon, mert ettől nem lesz önbecsülése senkinek, hogy kap 10-20-100 vagy épp 1000 lájkot.

Viszont nem mindenkinek van elég esze hozzá, hogy erre rájöjjön. Ilyenkor van az, hogy folytatja ezt nem csak 15 hanem még 30 évesen is, kiposztol mindent, mert várja a tömeg (hamis)visszacsatolását, mert még mindig nem boldog tőle, és még mindig azt hiszi, hogy egyszer csak másképp lesz.

Aztán gyereket szült, és csak folytatja ugyanazt, amit addig is. Nekem is csak azok az ismerőseim "spamelik" a kölykeik minden tüsszentését, akik előtte is kiraktak minden tányér pörköltet a fb-ra néhány lájkért.

2019. júl. 21. 13:04
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Nemrég egy ismerősöm olyan képet osztott meg ami közvetlen szülés után készült. Még az hagyján hogy mázas a gyerek. A kép arról készült ahogy apuka vágja a köldökzsinórt. A kép szélén pedig egy az egyben a véres ágy meg anyuka micsodája is látszik. Na nálam ez betette a lécet.
2019. júl. 21. 13:31
 9/12 anonim ***** válasza:

Szidjuk őket együtt 😉

Én a

"SZERELMEM"

Csupa nagybetűvel Kifejezéstől vagyok ki.

Egyébként kicsit sajnálom, hogy mi semmilyen formában nem osztottuk meg, de a rengeteg gratuláló üzenetet nem akartam..

2019. júl. 21. 17:45
 10/12 anonim ***** válasza:
En megosztottam h gyerekem szuletett, de nem rögtön, hanem az első normális(ertsd bebiboxos) kepet raktam fel. Szuloszoban nem is keszult... Mas dolgom volt :D De tenyleg annyira tultoljak, de nemcsak a gyerek kepeit.. Hanem mindent... Szimpla magamutogatas.
2019. júl. 21. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!