Miért kell a szülői segítség, ha megszületik valaki gyereke?
Anya folyton mondogatja, hogy ha majd egyszer babám lesz, akkor bizony kell majd a segítség, és ebben az anyósom is egyet ért. Csak nem értem, miben, akkor ott a férjem, és szülés után az ember nem is dolgozik egy jópár évig, hogy otthon lehessen a babával.
Anya mesélte, hogy amikor megszülettem, még megfürdetni se mert. Azért én nem ilyen vagyok...
Meglátod,hogy egyáltalán nem olyan könnyű mint ahogy te azt elképzeled.
Ugyan nekem még nincs gyermekem,de van két nálam sokkal kisebb húgom. És tapasztalatból mondom, hogy a férfiak egyéltalán nem értenek az ilyen dolgokhoz. Anyámnak igenis kellett a segítség, s tőlem kapta meg, mert nagyon fárasztó dolog,hogy fürödni se tud az ember. Általába tisztába raktam a húgaim és segítettem anyunak megfürdetni a kicsiket, mert az is jól jön ám. Hiába támaszkodsz a férjed segítségére, bár merre nézek 2-3 pelenkarakás kifog rajtuk. + gondolom azért mert te nem,ő fog dolgozni
"Végülis csak elég ezt az egészet egyszer végigszendvedni."
Ezt hogy érted?
A férfiaknak meg van engedve, hogy ne értsenek ehhez, a nők meg vannak érte szégyenítve.
A férfiak ugyanúgy képesek a gyerekeik ellátására, csak náluk ott az opció, hogy ha nem tetszik, anya megcsinálja úgyis.
"Azért, mert sokan tizen-, huszonévesen szülnek és csak a cukormázas oldalát látják a dolognak."
Tökmindegy, hogy hány évesen szül valaki, így is úgy is fárasztó az egész, jól jön a segítség. Sőt, tizen-, huszonévesen még jobban is bírja a strapát a fiatalabb szervezet segítség nélkül is, mint ha csak 35-40 évesen szül valaki.
Ezzel együtt nem "kell" a segítség, hiszen nagyon sokan kénytelenek anélkül megoldani - és meg is oldják valahogy -, de jó, ha van. (Ezért érdemes meggondolni, hogy mennyire zárkózik el a pár a leendő nagyszülők elől, hogy "ne szóljanak bele az életükbe", mert aztán majd még örülnének, ha beleszólnának.)
Úgy értem, hogy én csak egy gyereket akarok.
Én csak előre félek, hogy majd a nagyszülők mindenben irányítani akarnak, mert hogy ők idősebbek és hogy jobban tudják...tanácsot adhatnak, meg segíthetnek, de ha valamit másképp akarok, akkor ne kelljen már kikérnem hozzá a jogot :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!