Nemsokára megszületik az unokám, és úgy gondoltam, hogy egy diplomata táskában készítek neki egy idő kapszulát, amit a 18 születésnapján bonthatnak fel neki. Ti milyen dolgokat raknátok egy diplomata táska méretbe, ami jól tükrözi a mai kort?
(Papír) A születésnapon megjelenő napi és heti újságok mellett, az élelmiszer és a műszaki áruházak szóró újságai és a EU választással kapcsolatos politikai pártok szóró lapja.
(Tárgyak) Egy mechanikai csörgő órát, különböző adathordózókat, VHS és hang kazetta, walkman, és pendríve és mp3 lejátszó. Rubik kocka, ki nevet a végén társasjáték, stb.
A stb.- ben kérek segítséget,
Szerintem a VHS, hangkazetta, walkman, mp3 már nem ez a kor. Ezek az én gyerekkoromban voltak aktuálisak.
Én pl. beletenném a legutóbbi mobiltelefonomat. Nemrég cseréltem le, de működik a régi is. Bár, hogy 18 év múlva fog-e azt nem tudom :D De nemrég találtam kb. 10-15 éves mobilokat a szekrényben, és működnek :D
Amiket a papírnál leírtál jók, bár én a választásokat kihagynám. Az nem olyan egyedi. Ő is át fog élni jó párat.
"(Tárgyak) Egy mechanikai csörgő órát, különböző adathordózókat, VHS és hang kazetta, walkman, és pendríve és mp3 lejátszó. Rubik kocka, ki nevet a végén társasjáték, stb."
VHS, kazetta, walkman, mp3 lejátszó abszolút idejétmúltak. Ilyeneket nem raknék bele.
Szerintem képet rakj a családtagjairól, aktuális mesefigurák, stb.
Walkman és kazit kihagynám, az már nem a mai kort tükrözi.
Lehet venni viszont családfa könyveket, amiket kitölthetnél neki, nagyon aranyosak, én is vettem a lányomnak. Ha lesz haja, egy pici hajtincset, a karperecet, amit a kórházban kapnak, lenyomatot a tenyeréről vagy a talpáról.
Pl. VHS és audio kazit, walkman-t nem, az már nem a mai kor. Azt egy olyan kapszulába kellett volna tenni, amiben én születtem 87-ben.
Szórólapot sem tennék bele, kit érdekel, 18 évvel ezelőtt mennyi volt csirkemellfilé.
Nézz körül, hogy most mi van. Az igazság az, a legjobban az tökrézné a digitális kort, ha digitálisan rögzítenéd. Tudom, ez nem tetszik, nekem sem tetszik, de ma az insta, facebook világát éljük. Engem pl legjobban az érdekelt, hogy mi volt Amerikában a toplista vezető dal, mikor születtem.
Esetleg elmész sétálni, és lefényképezel érdekesebb dolgokat, mint egy turista. Na, az engem érdekelne, nem csak újságokból látni 87-et, hanem okostelefonnal fotózva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!