A férjemmel sose beszéltünk arról, hogy hány gyerekünk lesz, de amint megszületett az első éreztem, hogy szeretnék még kettőt biztosan (inkább hármat). Ezt tudja is a férjem, anyagi és egyéb akadálya (autó, lakás) nincsen, de a férjem nem szeretne többet. Nem beszélünk erről, Ő tudja, hogy én szeretnék egy harmadikat (mert a második babánk is már megszületett), én pedig tudom, hogy Ő nem szeretne többet. Az lenne a kérdésem, hogy akik hasonló helyzetben voltak végül lett harmadik gyereketek? Nem szeretném győzködni, szeretném, ha Ő is szeretne harmadikat, hogy “Magától” jusson eszébe. Időnk van, hogy esetleg meggondolja Magá, mert 32 évesek vagyunk. Tudom, örüljek, hogy van kettő egészséges, de ezt az érzést nem tudom semmissé tenni.
Jaj itt plusz egy gyerekből sokan már akkora tragédiát gyartanak. Kettő is sok ha a Földre gondolunk. Még anyagilag is. Harmadik már csak gratis minden örömben 💗 én a kérdező álláspontján vagyok. Em értem miért gond. Nekem totál ellenkezője a férjem, ő csinálna a gyerekeket a végtelenségig. Mellette imád karrierizalni én meg szakadok a sok gyerekkel.. 😂
2019. júl. 9. 12:41
12/32 anonim válasza:
Utolsó ez is a te döntésed volt, de tényleg még mindig nem értem mit adhat egy 3. vagy egy 4. gyerek pluszban, amit a meglévő 2 nem tud megadni. Én megértem az apa álláspontját, ő reálisan látja a dolgokat. Értem a kérdező álláspontját is aki a vágyainak akar élni, de van, amikor érdemes az észre hallgatni a vágyak helyett. Én mindig azt tartottam szem előtt, hogy mindkettőnknek jó legyen, és lássam is a páromat, ne csak a hűtőn legyen egy fotója, hogy felismerjék a gyerekek.
Aztán majd az ilyen anyukák panaszkodnak, hogy a férjük nem doglalkozik a gyerekekkel. Plusz anyuka nem egy tenyészállat, aki sorban potyogtatja a gyerekeket. Nem tudom elképzelni, hogy valakinek az legyen az életcélja,hogy 2-3 évente szüljön egy gyereket 45 éves koráig.
2019. júl. 9. 13:08
13/32 A kérdező kommentje:
Én tudom miért nem akar többet, mert így kényelmes. Ennyi az oka. Ha ketten vagyunk, mindkettőnkre jut egy gyerek, ha egyedül van akkor is 2 keze van a 2 gyerekre. A hozzászólásomat csak úgy általánosságban értettem, hogy miért a annak kell megalkudnia, aki a többet akarja?!
2019. júl. 9. 13:43
14/32 anonim válasza:
Mert az "kisebb" áldozat, anyagilag, időben, férőhely én, energiában. És az a kompromisszum is,hiszen VAN gyereketek.
2019. júl. 9. 13:45
15/32 A kérdező kommentje:
Attól függ kinek kisebb áldozat.
2019. júl. 9. 13:54
16/32 anonim válasza:
Komolyan úgy hisztizel mint egy gyerek. Neked kisebb áldozat, mert már amúgyis van 2. Tehát nem maradtál gyerek nélkül.
Ő meg azt is nézi hogy miből éltek.
2019. júl. 9. 14:06
17/32 anonim válasza:
Azért nincs kompromisszum, mert nem lehet fél gyereket vállalni és mert ketten kellenek hozzá. Egyébként megértelek, nagyon nehéz, mert ha ez bekapcsol, legszívesebben tényleg dackorszakosként toporzékolna az ember, hogy de hát a gyerek a legnagyobb ajándék és érték és szeretnék még egyet... mert nem akar lemaradni, kimaradni, kíváncsi és öregszik és még annyira tudna adni és szeretni... stb. De valamikor akkor sem jó ötlet: ilyen pl. ha nincs rá anyagi keret, ha nincs egészség vagy ha nincs hozzá a másik szülőnek kapacitása. Az élet nem mindig adja meg, amit az ember elképzel, akkor sem, ha szerintünk jó és nemes ötlet.
2019. júl. 9. 14:27
18/32 A kérdező kommentje:
Kedves 16-os. Szó sincsen hisztiről, de úgy látom nem olvastad el a kérdésemet, mert akkor mellőznéd a megjegyzéseidet.
2019. júl. 9. 15:00
19/32 anonim válasza:
Itt az a baj, hogy arra gondolsz, hogy ÉN. Nem ártana számításba venni a gyerekeket is
2019. júl. 9. 15:16
20/32 anonim válasza:
"Én tudom miért nem akar többet, mert így kényelmes. Ennyi az oka."
És? Ez neked miért is nem elegendő indok? A férjed kényelméről van szó könyörgöm, nem a szomszéd Pista bácsiéról. Ő úgy érzi neki itt a határ, több gyerekkel nem bírna, túl sok lenne a zsivaly, a nyüzsi, akármi. Nem értem miért nem tudod ezt tiszteletben tartani, ahelyett hogy azt hangoztatnád hogy de TE TE TE.
Nem maradtál gyerek nélkül, anya lettél, becsüld már meg azt amid van, és éljetek nyugalomban.
Igen, neked a kisebb áldozat, és ha ezt te nem tudod megérteni akkor nagyon nagyon sajnállak, mert önző ember vagy. Bocsi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!