Kialakulna-e harmadik agyfélteke egy magzatnál, ha "trinaurális" ütemeket adunk neki?
Figyelt kérdés
Jól ismert jelenség, amikor az egyik fülbe egy bizonyos frekvenciájú ütem jön be, a másikba másmilyen, az agy a kettő átlagát veszi. Viszont mi van, ha három forrásból három különböző hangfrekvenciát sugárzunk, ahhoz három fül, de legalábbis három agyféltekére lenne szükség. Kifejlődhet-e valami váratlan a magzatban?#hang #magzat #frekvencia #ütem #agy #agyfélteke #hangfrekvencia #binaurális #trinaurális #binaurális ütem
2019. máj. 22. 15:28
1/22 anonim válasza:
Mi (talán nem túlzó a többes szám) nem értjük a kérdésedet. Úgy is mondhatnám jó nagy baromságnak hangzik.
2/22 A kérdező kommentje:
Képzeld el, hogy három különböző hangforrásból az anyaméh körül különböző hangfrekvenciákat adunk a magzatnak. Ha három füle és agyféltekéje lenne, akkor valószínűleg a frekvenciaértékek átlagát hallaná. De mivel magzat, ki alakítható-e ez mesterségesen?
2019. máj. 22. 15:50
4/22 anonim válasza:
Nem a két fülünk miatt van két agyféltekénk.
De ha úgy is lenne, három hangforrásból is csak két füllel hallanánk. Sőt 86 forrásból is.
5/22 anonim válasza:
"az agy a kettő átlagát veszi"
Ha ezt megmagyarázod, hogy ez mit jelent, nyomok neked egy zöld mancsot, akkor is, ha nincs ilyen ikon.
6/22 anonim válasza:
Nagyon alap fejlődésbiológiának nézz utána googleben.
"Agy kialakulása"
7/22 Gugu Gabor válasza:
csak kérdezem hogy jött a gondolat hogy a 3 irányból érkező hangra ki fog alakulni egy harmadik fül stb?
8/22 anonim válasza:
Francis Crick és James D. Watson kedveli a kérdésedet.
10/22 A kérdező kommentje:
Itt van egy wiki cikk, akik nem ismerik az alapjelenséget: [link]
Tudom, merész feltételezés, hogy kialakuljon harmadik agyfélteke + füllel. De ezt a módszert látom a legkézenfekvőbbnek.
2019. máj. 22. 19:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!