Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennyire nem számít a kor?

Ennyire nem számít a kor?

Figyelt kérdés

Megdöbbenten olvasom, hogy egyesek szerint még 50 évesen sem késő szülni, és már már az a sátán, aki megmeri mondani ezeknek a nőknek, hogy 40-45 fölött már nem igazán kellene.

Én értem, hogy sokaknak nem húsz évesen jött el a nagy ő. Megértem hogy tanultak aztán dolgoztak. Megértem azt is, hogy valakinek eddig nem jött össze. De azért na, 45-50 évesen szülni?!

Nem túlzás ez?

Aztán jönnek a válaszok, hogy neki van ilyen olyan ismerőse, 90 évig élt, ő maga letagadhatna 20 évet is. Tényleg csak az számít, hogy valaki minden áron gyereket hozzon a világra míg él?

A gyerek ennyire nem fontos, hogy 20-25 éves korára vagy szülő nélkül marad, vagy pedig a szülőt kell hogy ápolja?

2019. jún. 27. 13:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%
Valóban nem ez az ideális, de mindenki döntse el maga mikor alkalmas neki az idő, vagy bármi más okból kifolyólag. Én nem szülnék 40 felett az tuti. Én szerencsés vagyok nagyon fiatalon megtaláltam a társam 24évesen szültem. De sajnos nem mindenki ilyen szerencsés, de nem is mindenki akar ilyen fiatalon szülni, házasodni. Ha két ember szeretetben neveli a gyermekét mindegy, hogy hány évesek. Legyen alapja a gyermek vállalásnak magyarul ne a semmire és legyen szeretet két ember között. Ennyire nem lehet előre tervezni az életet, mert meghalhat bárki bármikor, viszont igen 45-50 évesen viszonylag nagyobb rá az esély. Én sem értek ezzel egyet, de mindenkinek a saját döntése,amit nekem nincs jogom bírálni.
2019. jún. 27. 15:18
 12/22 anonim ***** válasza:
54%
Azt elárulod, hogy hol olvastál ilyeneket, hogy 45-50 évesen még teljesen oké a szülés?
2019. jún. 27. 15:59
 13/22 anonim ***** válasza:
8%
Én sem tartom jó ötletnek, ha vki 40-45 év körül vagy felett akar szülni. Egészségügyi szempontból semmiképpen nem előnyös, mind az anyára, mind a gyerekre nézve. Nem hiába kötelező 35 év felett a genetikai vizsgálat. Sokan ennyi idősen már nagyszülők (ez sem a legideálisabb mondjuk). Ok, hogy kitolódik a gyerekvállalás, de én ezt már túlzásnak tartom. DE mindenki maga tudja mit kezd az életével, magánügy. Lehet, hogy neki így jó, nem tudom, én csak a véleményemet írtam le, és hogy én nem tenném ezt. Ha ennyi idősen nem lenne még gyerekem, akkor már ne is legyen. Vagy örökbe fogadnék esetleg.
2019. jún. 27. 16:16
 14/22 anonim ***** válasza:
98%
Komolyabb problema az hogy buta, tanulatlan emberek vallalnak gyereket mintsem hogy 45 folott szul egy no.
2019. jún. 27. 19:11
 15/22 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem sarkítasz, kérdező, nem hiszem, hogy túl sok olyan nő lenne, aki célként tűzte ki magának, hogy 45-50 évesen fog szülni. De ahogy előttem is írták, ha valaki biológiailag és érzelmileg rendben van, és csak akkor jön össze, akkor szíve joga megszülni azt a gyereket, ehhez senkinek semmi köze nincs.

Újszülöttet örökbefogadni is lehet 45 éves korig… a te nézőpontodból tüntethetnénk ez ellen is, mert szegény gyereknek túl idősek lesznek a szülei.

„Tényleg csak az számít, hogy valaki mindenáron gyereket hozzon a világra míg él?”

Igen, van, aki úgy érzi teljesnek az életét, hogy gyereket szül. Ez meglepő? És igen, van, aki mással tölti a gyerek- és kamaszkorát, nem arra készül, hogy majd 18 évesen gyorsan az első szembejövő pasinak lebabázik. És most egy ugyanolyan sztereotípiát mondtam, mint amikkel te érvelsz. Nyilván nem minden 18 éves szül a saját szülei nyakára, de ha én is a saját környezetemből indulnék ki, ezt hihetném, mert az a néhány ismerősöm, aki 20 éves kora táján szült, bőven nem tudta eltartani még magát és a gyerekét. Ahogy pl. mind el is váltak elég hamar – mégsem gondolom, hogy mindenkivel ez lesz.

Legyél egy kicsit elfogadóbb, és próbálj meg túllátni a saját környezeteden. Szerencsére ezerféle ember van, lehet, hogy a te szüleid 60 évesen roncsok, mások nem azok.

2019. jún. 28. 14:01
 16/22 A kérdező kommentje:

Nálunk senki nem roncs.

Anyukám 49 én 27 vagyok, a nagyszüleim pedig 72 évesek. Csodás gyerekkorom volt. Ez az ideális. Nem az, hogy anyám most lenne 72 mikor én 27.

2019. jún. 28. 14:27
 17/22 anonim ***** válasza:
94%

Téged miért zavar, ha valaki 40 fölött szül? De most komolyan?

Én 30 fölött szültem és érdekes módon egyáltalán nem érdekel, ha valaki 40+ os kismama. Jobban megrökönyödök egy 16 évesrn, de az is az ő dolga/baja.

Azt pedig hiszem, ha látom, hogy bárki is azt mondaná, hogy 45-50 körül teljesen oké a szülés...Senki nem állítja ezt,vde attól még vannak a világban 45 éves kismamák. Nyilván nem lesz belőlük soha többség, mivel biológiailag abszolút lecsökken az esély, de elő-előfordulhat.

2019. jún. 28. 14:44
 18/22 anonim ***** válasza:
89%

Kicsit átfogalmazva a kérdésed:

Megdöbbenten olvasom, hogy egyesek szerint 20 évesen sem korai szülni, és már már az a sátán, aki megmeri mondani ezeknek a nőknek, hogy 17-18 előtt még nem igazán kellene.

Én értem, hogy sokaknak már 14 évesen eljött a nagy ő. Megértem hogy valamennyit tanultak és dolgozni később akarnak. Megértem azt is, hogy valakinek ilyen hamar jött össze. De azért na, 16-18 évesen szülni?!

Nem túlzás ez?

Ez ugyanolyan buta, sarkított szöveg, mint a tiéd, csak a másik irányba mutat.

Nem értem, mit foglalkozol mások életével. Ilyen sivár a tiéd, hogy ráérsz másokon csámcsogni?

Te neveled tovább, te tartod el az árván maradt 20 évest? Kérdezted már meg egy árvától, félárvától, hogy miért is él? Nyomtad már az arcába azt, hogy kár, hogy az anyja nem vetette el?

Valamikor olvastam itt egy választ, ahol leírták, Arany János szülei 45 illetve 55 évesek voltak a költő születésénél. Biztos nekik is beszóltak, de bölcsen tűrték. Vagy az is lehet, hogy értelmesebb volt még akkor a többség.

2019. jún. 28. 15:10
 19/22 anonim ***** válasza:
96%

"Nem az, hogy anyám most lenne 72 mikor én 27."

Lenne, de nem az hála az égnek mert még le is köpnéd.

Innentől kezdve mit érdekel téged, hogy más 27 évesnek meg 70+?

Én anyum is 40 évesen szült, most vagyok 30, de ha ezért szólnál be nekem úgy elküldenélek a fenébe hogy cseng. Hiába szült anyád korán az már nem fért bele neki, hogy normális embert faragjon belőled, aki nem pofázik bele abba amihez semmi köze. Remélem te is ezt adod tovább a gyerekeidnek, az az igazi.

Mintamami. Bunkó vagy de legalább fiatal. Éljen.

2019. jún. 28. 18:05
 20/22 anonim ***** válasza:
90%

"Csodás gyerekkorom volt. Ez az ideális. Nem az, hogy anyám most lenne 72 mikor én 27."

Hát látszik, hogy fiatalon szültél, mert a világból nem sokat értesz még...

Elég szegényes életed lehet, ha arra vagy büszke, hogy te fiatalon lettél anya. Más előre gondolkodik és nem az a nagy életcélja,hogy fiatalon felcsináltassa magát, hanem hogy jó családot, anyagi és érzelmi hátteret biztosítson a leendő gyerekeinek.

2019. jún. 28. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!