Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha valaki terhes hanyadik...

Ha valaki terhes hanyadik hónapban jöhet el a munkahelyéről?

Figyelt kérdés
2019. jún. 23. 19:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
65%
Én a 20. Héten jöttem el. A 30. hétig akartam maradni, de mivel általános iskolában tanítok felsősöket, íg, már nem bírtam. Egyrészt az állás, a sok séta(folyosókon, vagy az udvaron a 20 perces szünetben). A másik meg hogy iszonyat hangzavar van, kb. egész álló nap. A babának már nem volt jó, meg ezáltal nekem sem, így eljöttem elöbb.
2019. jún. 23. 21:18
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Attol fugg. Normal esetben szerintem boven eleg egy honappal szules elott. Azert akkor mar barmikor johet a gyerek.

Ha veszelyes a munka, vegyszerekkel kell dolgozni, cipekedni, ejszakazni kell stb., akkor vagy adnak konnyebb munkat, vagy kiirnak. Harcolhatsz a munka nelkuli alapberert is, de az nem mindig eri meg hosszu tavon jobban anyagilag.

En elvileg januarban szulok, szoval nem biztos hogy decemberi szabim utan visszamegyek meg...

2019. jún. 23. 21:36
 13/17 anonim ***** válasza:
71%
Irodai ülőmunkám van, telefonálgatok, mailezgetek. Az elsővel 37.hétig dolgoztam, utólag azt mondom, tovább is lehetett volna, unatkoztam otthon (addigra már minden kész volt). A másodikkal a 38.hétig tervezem, aztán meglátjuk.
2019. jún. 23. 21:38
 14/17 anonim ***** válasza:
65%

Régen fertőző osztályon dolgoztam, az elsővel 5 hetesen amint kiderült eljöttem, egyébként is bekaptam valami bacit, úgyhogy antibiotikummal kezdtem.

A másodikkal aktív belgyógyászatról jöttem el olyan 3 hónaposan, annyira rosszul se voltam mint az első terhességemkor, leginkább az tett be, hogy jött egy frissen végzett kolléganő aki egy címeres idióta volt és mindig osztotta az észt, nekem kellett volna segítenem de ő mindent jobban tudott és folyton cseszegetett ha rosszul voltam, késtem, az első gyerek beteg lett és nem mentem segíteni neki... Egy ilyen alkalommal napi több anyád hogy gondolod, hogy rámhagyod a melót után le is tiltott, én meg szépen bementem bemutatni ezeket, hogy akkor én nem jönnék többet mert terhesen a franc se fogja ezzel a p-vel stresszelni magát. És még mindig ott van mert nem találtak mást. Vissza se megyek, ha "ez" nem tűnik el.

2019. jún. 23. 22:02
 15/17 anonim ***** válasza:
Fodrász vagyok, 9 héttel szülés előtt hagytam abba a munkát első alkalommal, mert már sem állni a szék mellett, se hajolni a fejmosónál nem tudtam. A kedves vendégekről nem is beszélve, akik még betegen is jöttek vagy hozták a bárányhimlős gyereket ( azért gáz mert én nem voltam bárányhimlős). Másodszor már az elején abbahagytam a munkát, a festékek, dauervíz, hajlakk szagától állandó volt a hányás, próbáltam az 1.trimeszter után visszamenni dolgozni, de a szagok ugyanolyan hatással voltak rám.
2019. jún. 23. 22:38
 16/17 anonim ***** válasza:
65%

Vegyész vagyok. 12 hetesen jöttem el, egyrészt veszélyeztetett terhesség miatt ( évekig azt mondták hogy készüljek arra lélekben hogy nem lehet gyerekem mégis összejött), másfelől a vegyszerek miatt sem maradhattam. Mindehez csatlakozik a vészes hányás ami most a 26. hétre sem csillapodik. :(

De minden tiszteletem azé, aki végig tudja dolgozni a terhességét, kicsit irigylem is. :)

2019. jún. 24. 09:57
 17/17 anonim ***** válasza:
51%
Ausztriában dolgozom, itt a kiírt időpont előtt 8 héttel már tilos dolgozni. Meg volt még extra 4 hét szabim is, kb. 28.terhességi hétig dolgoztam.
2019. jún. 24. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!