Milyen törvények védik a várandós nőket? Úgy tudom terhes nőt nem lehet kirúgni a munkahelyéről?
A próbaidő miatt rúghatják ki, amikor persze nem a terhesség ténye lesz az indok, hanem finoman szoktak mást találni. És még örülhet az anyukajelölt, ha közös megegyezéssel történik az elküldés. Kétoldalú a felmondási lehetőség, lehet, hogy ebben az esetben még indokolniuk sem kell próbaidő alatt.
Próbaidő és határozott idejű szerződés nem menti ki a kismamát a terhesség ténye.
Én is így jártam most konkrétan!
Ha határozatlan idejű szerződése van, akkor nem rúghatják ki.
Ha lejár a próbaidő, azt nem kötelesek meghosszabbítani. ha lejár a határozott idejű szerződés, azt sem kötelesek meghosszabbítani. A feleségedet akkor védi a tövény, ha lesz határozatlan idejű szerződése, addig nem.
próbaidő után védve van. de próbaidő alatt nem számít, hogy terhes/nem terhes, akár máról holnapra elküldhetik.
azt javaslom, hogy várjátok meg a próbaidő végét a próbálkozással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!