30-hetes kismama. Nagyon el vagyok keseredve! Páromat elküldték a munkahelyéről, semmi sporolt pénzünk, csak az én táppénzem. Mi lesz most? Mindjárt itt a baba.
Először is próbálj megnyugodni! A család nem tud segíteni? A babának eleinte nem kell sok minden, a babaápolási cuccok pár ezer Ft, ruhából is elég néhány darab. Időközben pedig talán a párod is talál munkát...
Ha valaki tud neked ajánlani segítséget, fogadd el!
Szia!
Csatlakoznék az előttem íróhoz, hogy elöszőr is próbálj megnyugodni!
Ha én ilyen helyzetbe kerülnék a szűkebb/ tágabb családi körtől próbálnék segítséget kérni. Biztos segítenek ebben a helyzetben! Sokat lehet spórolni, ha ismerőseidtől a kinőtt, nem használt baba ruhákat begyűjtöd, illetve ha a nagyobb értékű dolgokat (pl. babakocsi, hordozó, kiságy, stb.) használtan szerzed be. Gondold végig (vagy gyermekes anyukától kérj tanácsot), hogy mik a legszükségesebbek és csak azokat szerezd be. Párod mindenképpen jelentkezzen munkanélküli segélyre! Ha valaki "munkakerülés" miatt veszi igénybe, akkor nektek is JÁR!!! Próbáljatok optimistán állni az álláskereséshez, a férfiak azért könnyebben találnak új munkát. Ha nem a legmegfelelőbbet fogja ki a párod, akkor is vállalja el egy átmeneti időre, aztán később is válthat, de ez is bevételi forrást jelenthet.
Nem tudom mennyi holmihoz sikerült eddig hozzá jutnotok de azért "pár ezer forintnál és néhány ruhácskánál" sajnos többre lesz szükségetek. Mi egy keresetből és nem a maximum GYED-ből gazdálkodunk egy hitel mellett, és mondhatom, hogy így is nehéz! Előre beosztva a keretet lehet kijönni.
Fel a fejjel! Tuti, hogy a leendő nagyszülők, boldog rokonok és jó barátok szívesen adnak, segítenek majd, hisz egy baba érkezése nekik is boldogság!
Remélem hamar egyenesbe jöttök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!