Teljesen elvagyok keseredve! Ti mit csinálnátok a helyembe? 20hetes vagyok,a páromat nemrég rugták ki a munkahelyéről semmmi bevételünk nincs,nem talál magának munkát..
Én eddig ahol dolgoztam nem voltam bejelentve:(És amint megtudta a fönköm hogy terhes vagyok ki is rugot.Nem volt hajlandó megbeszélni vagy valami megoldás találni.És ugy néz ki hogy sajnos gyed-re se leszek jogosult.Minden számlánk kezd halmozodni,és hogy hogy fogunk a babának vásárolni azt se tudom.Amikor kiderült hogy terhes vagyok olyan boldogok voltunk,e most..
Hogy tud minden igy elromlani??:(
Szia!
Nyugodj meg,én is hasonló helyzetben voltam,csak nekem járt volna a munkanélküli,de mégsem kaptam mert van egy bt. amiben beltag vagyok és akkor ugye nem jár de nekem sem volt 40ezer forintom hogy megszüntessem.Ebből akartam a babámnak mindent megvenni.Párom dolgozott de az elment az albérletre meg a kajára.Most kinnt van külföldön,és küldi nekem a pénzt havi 100e-et mi így tudtuk megoldani.
Hát nagyon sajnállak titeket! Mi se vagyunk túl jó helyzetben, nekünk is vannak elmaradt számlák és a bank is most emelt kamatot, szóval mi sem lubickolunk, de még így is jobb helyzetben vagyunk, mint ti! Tudom, hogy nekem könnyű mondani, de hidd el, hogy most az a legfontosabb, hogy nyugodt marad és ne stresszeld túl magad! A baba miatt ez fontos!!! Én, amikor a hullámok decemberben összecsaptak a fejünk felett úgy döntöttem, hogy magyarán lesz.rok mindent! Fontosabb a babánk, mint hogy agyon aggódjam magam. Azért néha eltörik a mécses, de alapjában véve egész pozitívan állok a dolgokhoz még így, a nehezebb időkben is. Úgy fogom fel, hogy majd megoldjuk! Először is a legfontosabb, hogy egymásnak ott vagytok! És ott egy pindúrka kis ember a pocidban, aki miatt küzdeni kell! Persze ezt is könnyű mondani, de a párod is böngéssze csak az álláshirdetéseket, mert idővel meglesz az eredménye. Ha tud, akkor legalább feketén dolgozzon!
Nos én nagyon sok erőt kívánok Nektek! A babátokért megéri harcolni! Ne adjátok fel! próbáljatok pozitívan hozzáállni! Kitartás!
31 hetes kismami
Most leírom az én történetemet, csak h ne érezd magad egyedül. ;) :(
Most derült ki, h nem kapok majd GYED-et, csak GYES-t. Ápr. közepén lejár a GYÁS-om.
A párom ma hagyott el, megfenyegetett, h lelép a gyerekkel, emiatt nem merek aludni ma este.
A lakáshitelünk (jelzálog!) 60 e-ről 110-re emelkedett.
A gázunkat kikapcsolták, fánk nincs, a gyereknél hősugárzóval fűtök.
A szüleimmel 1 házban élünk, az anyukám 100 e Ft-ot keres, az apukám nem dolgozik, a m.nélkülije márc. hóval lejárt. Baleset miatt gyógytornára jár, és még fog is sokáig, így elhelyezkedni nem tud. Aug.-ban nyugdíjba mehet, tehát leszázalékolást kérni nem érdemes. A babát rábízni nem lehet a sérülése miatt.
A "páromtól" nem tudnak gyerektartást vonni, nincs bejelentett munkahelye.
Engem kirúgtak, amikor terhes lettem, nincs hova visszamennem dolgozni.
Felvettük a Providentet, h számlákat tudjunk fizetni.
Ergo jövő hónaptól 3 felnőttre és 1 tápszeres(!) babára jut 140 e Ft, amiből 130 a hitel. Rezsire, kajára, BABÁra, egyébre marad 10 e Ft.
És hidd el, ez a rengeteg rossz a terhességem utolsó pár hetében kezdődött (kiv. a munkanélküliségem). Szerintem ezért ment el a tejem is.
Nagy szégyen, de nem tudtam kifizetni az orvosomat sem, minden nap ezzel a szégyennel kelek és fekszem. :(
Szóval csak azt tudom "mondani", h átérzem a helyzetedet, és borzasztóan sajnálom!
Ha leírod, h hol laksz (település), vmilyen módon átadnék néhány cuccot, ami az én kicsimnek már nem kell, v ha nem a közelemben, akkor megbeszéljük és postázom, amit lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!