Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha valaki terhes hanyadik...

Ha valaki terhes hanyadik hónapban jöhet el a munkahelyéről?

Figyelt kérdés
2019. jún. 23. 19:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
50%
Már miért kéne eljönnie a munkahelyéről? Harmadik gyerekemmel 2 héttel szülés előtt még dolgoztam.
2019. jún. 23. 19:48
 2/17 anonim ***** válasza:
31%

Első hát elég felelőtlen vagy.

Kérdező bármikor eljöhetsz. Szólsz az orvosodnak akinél fogsz szülni vagy a nőgyógyászodnak és kiír.

2019. jún. 23. 19:57
 3/17 anonim ***** válasza:
71%
Ahogy jónak látod. Én december végére vagyok kiírva és oktobertől szándékozom táppénzre menni,akkor olyan 28 hetes leszek.
2019. jún. 23. 19:57
 4/17 anonim ***** válasza:
35%
Uh remélem a táppénzcsalós ápoló is idetéved aztán lesz nekünk ne mulass mindjárt kikapunk,hogy nem a munkából visz szülni a mentő... 😂😂
2019. jún. 23. 19:59
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

38 hetes vagyok,1 hete jöttem el.

De ha nem táppénzre akarsz eljönni,kiveheted a szabidat,majd a szülés előtti 28 napodat amikor már igényelheted a csedet..a szabit jobb ha benthagyod szerintem.Ha tudsz dolgozni ne gyere el. Ha veszélyes anyagokkal dolgozol vagy cipekedsz,eljöhetsz 9es kóddal ha nem ajánlanak fel könnyebb munkát.

De ismétlem,ha nincs panasz és jó a munlahelyi körülmény ,maradj ameddig bírsz

2019. jún. 23. 19:59
 6/17 anonim ***** válasza:
83%

Engem nem érdekel ki mikor jön el,de ha panaszmentes valaki és könnyű munkája van símán maradhat.Csak sajnos sokan fogják fel betegségnek a terhességet és felelőtlennek gondolják azokat akik majdnem végig dolgoznak.

De akkor jössz el amikor csak szeretnél,ez a te döntésed

2019. jún. 23. 20:02
 7/17 anonim ***** válasza:
43%

Miért is vagyok felelőtlen? Szülési szabi helyett a rendes szabimat terveztem kivenni a kiírt időpont előtti hónapban. Tekintve, hogy 38. héten szültem, ezért csak 2 hét szabi lett. Előre nem igazán lehet tudni, hogy pontosan mikor érkezik a baba. Aynám a húgomat úgy szülte meg, hogy átment a munkahelyéről a szemben lévő kórházba esedékes vizsgálatra és már ott is ragadt, mert szült. 1 hónappal korábban érkezett.

Irodában dolgoztam, ülőmunka, semmi megerőltető, miért kellett vona otthon vakarni a hátsóm?

A terhesség nem betegség, ha semmi nem indokolja, miért kéne táppénzre menni? Bármennyire is fáj ez egyeseknek, ez akkor is táppénzcsalás (nem, nem az az akárki vagyok, akire valaki célzott, de a véleményem ugyanaz).

2019. jún. 23. 20:17
 8/17 anonim ***** válasza:
88%

A precíz válasz: akkor, amikor az orvos betegállományba vesz.

És 99,9%-uk akkor vesz betegállományba, amikor kéred.

Kivételek: ha a munkád olyan, hogy egyértelműen veszélyeztetné a terhességedet: pl. nehezet emelsz, járványveszélyes helyen dolgozol stb. és nem lehet átmenetileg más munkát adni neked. Ez esetben azonnal, persze itt is orvosi igazolással.

2019. jún. 23. 20:23
 9/17 anonim ***** válasza:
85%

Én a 0. pillanatban, de megvan az előzménye. 7 év meddőség után lombikkal sikerült a baba. Védőnő vagyok, ami nem csak annyiból áll, hogy babákat mérek meg látogatok, nagy körzetem van, rengeteg fertőző "gyerekbetegségen" vagyok túl, mióta dolgozom, mert hiába kérjük, hogy ne tegyék, sokan behozzák a hányós-hasmenős/kéz-láb-száj fertőzött/bárányhimlős gyereket tanácsadásra. A rugdosós dacos ovisokról nem is beszélve...

Mondjuk, ha akarnék sem tudnék dolgozni, mert szinte az elejétől folyamatos az émelygés és a hányás. :)

Ha más munkaköröm lenne, ill. nem ilyen nehezen jött volna össze, biztos addig dolgoznék, amíg jól esik, mert a táppénz nem éri meg, minek vennék ki a családi kasszából, ha nem muszáj...

2019. jún. 23. 20:42
 10/17 anonim ***** válasza:
70%
Mikulasra vagyok kiírva, jelenleg a főnökömnek azt mondtam, hogy szeptemberben végéig mindenképpen szeretnék dolgozni. Csak ha gond van, akkor nem. Irodai munkám van. Én azért tervezem így, mert nem nagyon tudunk munka mellett berendezkedni a baba érkezésère a férjemmel. Így nem a legnagyobb hassal szeretnék még babakocsit keresgélni. Szerintem tudni fogod neked hogy kényelmes.
2019. jún. 23. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!