Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi ez a "baba igényli" mánia?

Mi ez a "baba igényli" mánia?

Figyelt kérdés
Mindenhol ezt hallani és ezt olvasni..igényli ezt, igényli azt..és mégis hogyan, talán leadja kedves anyukának formanyomtatvànyon az igénylèst vagy mi fene?
2019. jún. 21. 22:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
58%

Jó a za .meg egyéb az ilyen picinek igenynek felsorolni baromság valóban...

De te szoptattál valaha?

Nem úgy, hogy te eldöntötted, hogy mikor kell ennie, hanem igazából?

Igeny..suerint..

Igen, síthat a szoros zoknitól, vagy mert unatkozik.. de akkor az én lanyomnak dugdoshattam a cicit.

Nem kellette..

Van gyereked?

Mert a lányom Sírása 2 napos korától teljesen más, ha cicit akar.

( ugató szaggatott)

Manapság persze már nem sír, mert igaz beszélni nem tud még, de jön, tátog, piszkálja a felsőm nyakát ( 11 hós)

Igeny nálam nem a szükséglet, ennyiben kiegeszíteném az 5-ös választ.

Szóbal a babá,nak igenye van az ölelésre, puszira, hátvakarásra...

Odamászik mögém, és átkarol.. dugja a pofiját, cuppog,vigyorog.

Igen, ezeket tölem tanulta....de igénye van rá..megtermtettem az igényt azzal, hogy megmutattamq, milyen az ölelés, a puszi

Igénye van kimenni a szabad kevegőre, többet, mint a szükséglete.

Pici pnek onnan tudtam, hogy jobban aludt.. most pápázik, és mutat az ajtó fele, ha kimenne.

Igénye van más emberekhez, tajtam kívül.

Pár napig, ha ketten vagyunk, apja csak este, akkor frusztràlt.....

Persze vannak olyan igények, amik szükségletek is..

Szüksége van a visszajelzésre, megerősítésee..

Tehát rosszat akar csinálni, már többször rászóltam miatta, akkor x-edik alkalommal mielőtt megcsinálja tartja a kezét és néz, hogy mit szőlok hozzá...

Szóval igen, leadja a maga nyelvén az "igénylőlapot"

Ha jól figyelsz, megérted..

Nekem van egy kiegyensúlyozott, nagyon mosolygós, közbetlen lányom így.

2019. jún. 21. 23:33
 12/22 A kérdező kommentje:
Igen szoptattam, nem időre. Amiket te írtál azokra szüksége van a picinek. Látom senki nem érti a kérdésem🙂 mindegy. 5 hónapos mosolygós, kacagó, boldog babám van.
2019. jún. 21. 23:38
 13/22 anonim ***** válasza:
40%
De... És most már vissza is vonom a kijelentésem, hogy rossz napod van. Sőt 😅ezekkel a példákkal egyet is értek veled.
2019. jún. 21. 23:44
 14/22 anonim ***** válasza:
36%

Valsz tényleg csak rossz napod van. Ne haragudj, a kérdésed alapján azt hittem, hogy valami megrögzött gyerekellenes vagy.

Amúgy természetes, hogy a kisgyereknél az embereknek sokszor fogalma sincs, hogy mivel tehetne a legjobbat, aztán ezt sokan megidologizálják, ebből lesznek ilyen igény szerint szoptatás meg hasonló kifejezések.

De kicsit úgy vagyok vele, hogy attól, hogy mi valamit csinálunk valahogy simán lehet, hogy mások meg máshogy csinálják és az is jó. Ennyi.

2019. jún. 21. 23:59
 15/22 anonim ***** válasza:
61%

Értem mit mondasz ezzel a cicire teszem ha éhes, ha nem dologgal.

Egy barátnőm csinálja ezt. Álmos, de nem alszik cicire teszi (aztán cicin is marad különben felébred), nyűgös, mert melege van cicire teszi, ha éppen beszélget valakivel a gyerek nyűgös, hogy menni akar cicire teszi. Lassan két éves és még mindig ez a megoldás.

Az idősebb testvér ugyanígy volt ciciztetve. És mit tanult meg a gyerek? Ha bármi baja van, akkor valamit a szájába kell tenni jobb lesz. Nyűgös? Eszik. Rossz kedvű? Eszik. Bánatos? Eszik. Szegénykém már kezd gurulni.

Érdekes, hogy azt mindig sokszor hangsúlyozzák itt a mamik, hogy ha nem vagy ott neki, ha úgy érzi nem számíthat rád, akkor ez rögzül benne és kihat rá a későbbiekben. De arra nem gondolnak, hogy az is rögzül benne, hogy sok baját szájbetöméssel hallgattattják el vagyis megtanulja, hogy ha rossz valami, akkor az a megoldás, hogy enni kell.

2019. jún. 22. 00:23
 16/22 anonim ***** válasza:
75%
15-ös de egyet értek veled! Az egyik ismerősöm is ezt csinálja a 2 évesével. Rossz nézni is. Bar o nem gurul, de 15 percenként történik valami, es o mar kéri is magat mellre. Nincs par percünk beszelni, mert a gyerek örökké tépi le pólóját.
2019. jún. 22. 06:53
 17/22 anonim ***** válasza:
50%

Én is igény szerint szoptattam, vékony 5 évesem van, mindig is max átlagos volt, hozzátáplálás nem ment, csak a szoptatás 2 éves koráig, utána is rossz evő, pedig elsőre én is mindig a cicit kínáltam, ha baja volt. Ha kellett neki, akkor jó, ha nem, tovább nyűgösködött/kiabált, amíg rá nem jöttem mi baja.

Ne vedd ide a gyerek evésproblémáját..

2019. jún. 22. 06:57
 18/22 anonim ***** válasza:
78%

Az megint egy más kérdés, 17es, hogy neked nem sikerült hozzátáplálni, és ezzel sikerült elrontani a gyerek étkezési kultúráját.

Egyetértek a kérdezővel, az igény szerinti szoptatást is túlzásba lehet vinni, ahogy minden mást is (a strict 3óránkénti szoptatást is, sőt olyan is van, aki a tápszálerrel csinálja ezt az igény szerinti gyerektönést). Nagyon sok anyuka csinálja ezt a minden nyüsszenésre cicit kap dolgot, és ebből lesznek a 12kgos 10 hónaposok.

2019. jún. 22. 09:26
 19/22 anonim ***** válasza:
49%
Elvagytok ezzel az "tömi a cicit a szájába", én is igény szerint szoptattam és leárulom rá lehet jönni, mikor kéri a cicit a baba és mikor nem.... Sokan támadják emiatt az anyákat, de mikor az üvöltő gyereknek a legtöbben a cumit próbálják lenyomni a torkán, hogy elhalgasson az teljesen OK...
2019. jún. 22. 12:36
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
19es: nem, az sem oké. Az enyém nem is cumizott, de nem is tettem mellre minden nyikkanásra, sőt, nem is szoptattam óvodáskoráig, meg nem is kellett masfél éves korában azon agyalnom, hogy miért nem eszik semmit csak anyatejet/tápszert.
2019. jún. 22. 13:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!