Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kötelezhetik a kistesóimat,...

Kötelezhetik a kistesóimat, hogy látogassák aput, ha nem akarják/akarjuk?

Figyelt kérdés
Én már 17 éves leszek 2 hónap múlva, úgyhogy gondolom, engem nem, de van 2 kistestvérem, egy 10 éves és egy 7 éves húgom. Őket kötelezhetik? Gyerektartást rendesen fizet, mármint azt az összeget, amiben megállapodtak anyuval, most lesz a válás, most lesz a láthatás bíróságon megbeszélve, ezért kérdezem. Nem akarunk menni.
2019. máj. 31. 17:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
53%
Persze, ez nem választás kérdése. Sőt, hivatalosan neked is menned kell , mí felnőtt nem leszel.
2019. máj. 31. 17:23
 2/16 anonim ***** válasza:
53%
Igen. Kötelező.
2019. máj. 31. 18:03
 3/16 anonim ***** válasza:
85%
Kötelezhetnek, de nálunk idővel megertette az apank, h nem akarunk menni. En nem mentem 16 eves kor utan, a tesoim sokaig igen.
2019. máj. 31. 18:10
 4/16 anonim ***** válasza:
53%
Téged is köteleznek. Anyádat megbüntetik, ha nem mentek. Miért nem akartok menni?
2019. máj. 31. 18:13
 5/16 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi! Akkor kitalálunk valamit.
2019. máj. 31. 18:40
 6/16 anonim ***** válasza:
53%
A kitalálunk valamit nem igazan játszik, mint kifogás. Miért nem aakrtok menni?
2019. máj. 31. 18:41
 7/16 anonim ***** válasza:
46%
Igen kotelezhetnek, elvileg. Gyakorlatban a magyar rendszer siralmas... a ferjemnek van egy gyereke. Tobb mint 2 eve nem lattuk. Irtunk a gyamugynek, egyaltalan nem foglalkoztak vele. Annyi volt a valasz, majd anyuka biztos bepotolja a lathatast. Hat azota is pozolja. Es akkor mit kene csinalnunk? Kirangatni a gyereket az otthonabol, mert “joga van hozza”? Ilyet joerzesu ember nem csinal. Es nem, nem buntettek meg anyukat. A gyerek nincs veszelyeztetve, jol fartjak, jar iskolaba. Ebben az orszagban apuka jogai le se vannak pottyantva. Velemenyem szerint az egyetlen fegyver ezekben az esetekben a tartasdij megvonas lenne. Mutter azonnal olteztetne a gyereket es kuldene is. De nem. Azt ugye nem lehet. Igy apa sziv.
2019. máj. 31. 19:13
 8/16 A kérdező kommentje:

Azért nem akarunk menni, mert semmi értelme. Ülünk egy 30 négyzetméteres lakásban, semmit nem lehet, sehova nem megyünk, csak lessük egymást. Apu új barátnője mindenre forgatja a szemét, kitaláltunk egy csomó programot, én néztem interneten, hogy mit csináljunk a hétvégéken, mikor ott vagyunk, de egyikre sem mentünk el. De még ott sem foglalkozik velünk, nyomkodja a telefonját vagy lent van a boltban (lakás alatt van egy zöldségese). El van pazarolva minden 2. hétvégénk. Anyu visz minket mindenfelé, ha itthon vagyunk, nincs punnyadós hétvége vagy a kistesóimat viszi, én meg elmehetek barátnőkkel jobb-balra, így meg csak lakásban rohadunk. Már sok-sok ilyen hétvége van a hátunk mögött, ez nem élet. Mert oké, lemegyek a lányokkal a lányokkal cukrászdába vagy bárhova, de akkor meg nem jön és idegbetegen hívoat 5 percenként, hogy hol vagyunk már. -.-

Meg már mondtuk neki azt is, hogy ha mindenképpen a falat akarja lesni, akkor jöjjön át ide, itt legalább még házon belül vagy a kertben is el tudjuk magunkat foglalni. Szenvedés ez így, nem más.

Semmiképp nem fogunk menni, mert már elég a gyomorgörcsös péntekekből, hogy "jajj ne, megint" csak kíváncsi voltam, hogy kötelező vagy sem, de így hogy igen, úgyis megoldjuk.

Amúgy anyu meg próbál minket motiválni, hogy menjünk, de nekünk kell, hogy jól érezzük magunkat.

2019. máj. 31. 19:32
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Enyémek se mennek, hozzáteszem exem egyáltalán nem is forszírozza hogy menjenek pedig 2 utcára lakunk 5p gyalog... feljelenteni tuti nem fog mert ha mennek a gyerekek az neki plusz kiadás es meg a 2 marek rizst is sajnálja, szóval annyira smucig hogy inkább nem is jön értük mikor láthatás van. Dettó sehova se mennek, gép előtt ül az apuka hétvégén, kaját nem ad -ezert minek?
2019. máj. 31. 21:46
 10/16 anonim ***** válasza:
8%

Érdemtelenné lehet válni 18 éves kor után a gyerektartásra, ha nem tartod vele a kapcsolatot. Előtte nem.

Simán meg lehet mondani, miért nem akartok menni, de ez hiszti tőletek..

Beszélgessetek, társasozzatok, főzzetek együtt, kártyázzatok, játszatok a laptopon, kreatívkodjatok, öntsetek gyertyát, nézzetek filmet, ültessetek növényt..

Vert titeket? Megalázott titeket? Unjuk a szülőket tipikus tinibutaság, akar titeket látni, csak pancser hozzá, hogy megvalósítsa, valószínűleg le van égve, azért nem visz sehova.

Legközelebb vigyétek át a kedvenc dolgaitokat, vagy a leckét segíthetne megírni, és találjatok ki benti programot.

Veletek akar lenni, csak mulya.. olyan ritka az ilyen, igazán szerencsések vagytok.

Amennyiben néha felpofoz, vagy undorítóan beszél veletek visszavonom, de szerintem itt nem erről van szó, csak nagy lett a távolság az ő hibájából, és nem tudja visszahozni..

2019. máj. 31. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!