Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Kötelezhetik külön órára a...

Kötelezhetik külön órára a gyereket?

Figyelt kérdés
7. osztályos, most váltottunk iskolát költözés miatt. Kötelezően vissza kell menni kosárlabdázni a testnevelés órákon felül. Sem a labdát nem szereti, sem az idejébe nem fér bele, mert mellette heti 2 alkalommal aktívan sportol. Elöszőr azt mondták kiváltható ha tudunk igazolást vinni, hogy sportol. Késöbb már azt mondták csak abban az esetben fogadják el ha versenyezik, de ott még nem tart.
2014. szept. 8. 22:07
 1/8 anonim ***** válasza:

Ez a mindennapos testnevelés bevezetése miatt van. Heti 2 óra tömegsport és 3 tantárgyi testnevelés, gondolom így van neki.

Itt a törvényi háttér:

[link]

Ez alapján eldöntheted, hogy a fiad kérhet-e igazolást az egyesülettől, ahova jár.

2014. szept. 8. 22:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Nálunk elég az igazolás, hogy jár valahová, a versenyszerű sport nem kitétel.
2014. szept. 9. 07:31
 3/8 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Bocsánat, hogy kérdésre kérdéssel válaszolok, de nem értek valamit. Ha heti 5x kötelező a tesi, akkor azt nem az órarendbe illesztve kell megoldani? A kérdező írásából úgy értem, mintha délután, az órák után kellene visszamennie még kosarazni… Ilyet lehet?

Egyébként totál megértem a kérdezőt, én is utáltam a labdajátékokat gyerekként, és általánosban tesiórán kézilabdáztunk folyton (mert a tanárnak ez volt a „heppje”, és volt két kézilabdás az osztályban), ami borzalmas volt számomra. Középiskolában normálisabb tesitanárunk volt, sokan kosaraztak, de lehetett mást is csinálni, ha valaki nem akarta azt.

Ezt csak azért írtam, mert elképesztőnek tartom, hogy nem az a cél, hogy megszerettessék a gyerekekkel a mozgást, és hogy nem bírják felfogni, hogy nem mindenkinek ugyanaz a jó.

2014. szept. 9. 10:40
 4/8 anonim ***** válasza:

Számold meg a délelőtti tesióráit. Ha nincs meg az 5, akkor valószínűleg csak délutánra tudták betenni. Sok helyen ez van, mert egyszerre nem lehet több osztály a tornateremben, márpedig a mindennapos testnevelés bevezetése óta sokszor van ütközés.

Ha mégsem tesi óra, akkor érdemes rákérdezni, mert még mindig lehet kötelező (ha az iskola helyi tantervében/pedagógiai programjában benne van).

2014. szept. 9. 17:14
 5/8 anonim ***** válasza:
nálunk a fiaim iskolájába nincs ilyen a 6.os fiamnak van minden nap tesnevelése,de azon felül senkit nem köteleznek +tornaórára se sport szakköre .
2014. szept. 10. 05:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Igen. Ez a "délutáni tesi", ami lényegében (nálunk) 8-9. óra, általunk választott sport adott napon. Ez nem különóra, hanem az órarend része. Oka hogy nincs annyi óra az órarendben, tesitanár az iskolában és tornaterem az épületben amennyi a tartandó tesiórákhoz kéne. Kiváltani egyesülettől kapott igazolással lehet, versenyezni nem kell hozzá.
2014. szept. 10. 20:00
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Igen, én is úgy gondoltam, hogy nem feltétel a versenyzés a kiváltásnál és a törvény elolvasása ebben csak megerősített. Feltételezem, a tanár a létszámot szerette volna megtartani, ezért mondta amit mondott.

3 tesi óra van az órarendben, a 2 különóra délután van, egyik nap 1 órára jön haza előtte, másnap két órára. Mellette heti 2x2 olyan sportórája van amit szeret is és szìvvel lélekkel csinál. Ezért nem értem én sem, hogy miért ''kényszerítik'' olyanra amit soha nem fog megszeretni. De így ezel alapján akkor el kell fogadniuk az igazolást.

2014. szept. 12. 13:44
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha csak 3 tesi órája van délelőtt, akkor kötelező járnia a délutáni órákra is, hisz máskülönben nem teljesíti a tantárgyi követelményt. Csak versenyzőknek engedik meg a hiányzást, így hiába sportol a gyerek mást, be kell mennie a délután tesire.

Nem fogsz olyan törvényt találni, ami megfelelne neked.

2014. szept. 12. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!