Tud bàrmit is tenni ebben az esetben a nagymama?
Meleg vagyok de ennek elenére mindig is szerettem volna gyereket de nem akartam örökbe fogadni mivel hogy sajátos szeretnék. Két hét múlva teljesülni fog ez a kívánságom egy nagyon kedves barátnőmmel hàla aki vàlallozott rá hogy ki hordja és meg szüli a gyerekemet abban az esetben ha utána semmi köze nem lesz hozá mivel ő egyátalán nem akar gyereket. Ugye Magyarországon tilos a béranyaság így ez álcázva lett
Mindent az elején le tisztázzunk amikor bele vágtunk a gyerek projektbe . A megállapodásunk szerint már aznap amikor megszületik a baba le mond róla az én javamra . Sőt azt sem azeretné ha bármilyen papíron is szerepelne az anya neve nem tudom hogy ez lehetséges. Azt is meg beszéltük hogy a gyerek soha nem tudhatja meg hogy ki az anya mert nem akarja jog bármilyen formában is kötődjön hozzá sem most se később ha majd nagyobb lesz.
Azt le kell szögeznem én ezért nem fizetnem neki ez teljesen egy baráti gesztus volt tőle.
Viszont az egész dologgal lett egy nagy probléma.Ugye ezt a dolgot megpróbálta titkolni a családja előtt mert én is ismerem őket és tudom milyenek főleg az annya. Sajnos meg tudta és teljesen úgy történt amire számítottam egyátalán nem ment bele a dolgokba. Sőt ki jelentette hogy ereől szó se lehet .
Az lenne a kérdésem hogy a nagymama tud -e bármit tenni az ellen hogy a fiamat egyedül illetve a mostani párommal neveljen fel ahogy eredetileg meg is egyeztünk. Azt tervezgeti hogy ha a lánya le mond róla akkor ő veszi magához . Ez lehetséges vagy mivel én vagyok az apa automatikusan hozzám kerül majd a gyerek amint az anya le mond róla ?
Írtatok apasági nyilatkozatot? Gyerekorvossal, védőnővel felvettétek a kapcsolatot ezügyben? Felmérték a lakhelyed és a körülményeket, hogy alkalmas vagy-e erre meg hova viszed haza a picit?
Vagy csak az az elképzelés, hogy anyuci lemond róla, te meg 3 nap múlva mosolyogva hazaviszed a kórházból? Nem, ez sajnos nem így működik. Eleve nem is létezik olyan, hogy az anya neve nem szerepel a papírokon...
Millió kérdés van ami nem tisztázott. Ebbe nagyon csúnyán belebukhatsz. Én nem a nagymamától tartanék...
Nemtom amugy nem ertem a valaszokat. De tenyleg nem kotekedes, de akinek az apja le annak az anyjat is a vedono zaklatja? Vagy akit orokbe adnak? Szoval ertitek, azert olyan van, hogy lemond rola a verszerinti anyja, vagy olyan is, hogy el se vallalja az apja. Szoval most abba mi a lehetetlen, hogy lemond az anyja rola? Es akinek meghal szules kozben az anyja, vagy megbolondul vagy BARMI OKBOL lelep.
Nem tudom a valaszt de en magat a helyzetet el tudom kepzelni... Mondjuk remlik, hogy ezt valami zs kategóriás amcsi filmben mar lattam ezt a sztorit de hat nekem 8.
Igen írtunk apasági nyilatkozatot.
Van be jelentett munka helyem már 3 éve sőt a párommal is.
Saját lakással rendelkezem tehát nem albérletbe hozznám a gyereket.
Egyszer meg nézte a védőnő hogy hogy és hol élem és megfeleőn tartotta egy gyerek számára.
Utolsó én is láttam már hasonló dolgot sőt filmekben is viszont nem onnan vettem az ötletet. Az ötlet onnan született hogy Michael Jackson és Debbie Rowe is hasonló méppen csinálták.
Itt a bizonyíték hogy semmi baja nem lesz a gyereknek ha anya nélkül nő fel.
“ Egyszer meg nézte a védőnő hogy hogy és hol élem és megfeleőn tartotta egy gyerek számára.”
Na, most buktattad le magad. Tehát a vedono is be van avatva? Mert mégis , hogy ment volna ki egy teljesen idegen férfihoz vagy anyuka is ott lakik?
Tudod, ez az egész nem így működik.
Nem mond már nekem hogy mem így működik.
Hivatalosan intézve van a gyàmhivatal által.Be mentünk mind a ketten a gyám hivatalbae mikor csináltuk az apasági nyilatkozatot akkor ott le mondot az anya a gyerek felügyeleti jogáról.
Tehàt nem csak a védőnő van be avatva. Mivel le mondott a gyerekeről a javamra így gondolom a védőnő is feltételezte hogy hozzám fogjuk haza hozni a gyereket ezért felesleges lett volna az anyánál fel mérni a körülményeket. Mivel én vagyok az apja a gyereknek és vállalom ezért feltételezem hogy hozzám kerül ha csak a kedves nagymama nem tesz keresztbe.
Amigy ertem a valaszolokat, de azt mondjatok meg, hogy megis HOGY mukodik?
En szulok egy gyereket, de nem akarom, lemondok rola, az apja akarja.
Megis kihez mashoz kerulne? Most ha minden mast lehamoztok a sztorirol?
Az anya nem mondhat le a gyerekről a mi esetünkben a párom nevére mivel Magyarországon nem fogadhat örökbe meleg pár gyereket és én ragaszkodom hozzá hogy a saját gyerekem az én nevemen legyen.
Pontosan kellene neki gyerek tartást fizetnie de nem fog mert így egyeztünk meg hogy semmi köze ne legyen a gyerekeket
Es akkor a gyerektartast papiroztatok le? Remelem ugyveddel hivatalosan. Mert ha mondjuk 8 ev mulva ugy dontesz h meg is kellene a love nehogy mar szegeny non verd le azt a 20 ezret havonta.
Egyebkent pedig egy csomo mindenhez kelleni fog a no ha hivatalosan az anyja marad. Szoval az sem megoldhato hogy o orokre eltunik a kepbol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!