Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehetne megkérni őket,...

Hogy lehetne megkérni őket, hogy a gyerekeket ne hozzák? (Kínos szituáció, magyarázat lent)

Figyelt kérdés

Minden nyáron egy kisebb baráti társasággal elmegyünk 1-2 hétre nyaralni valahová tengerpartra. Kb 10-13fő általában. Ez tényleg a pihenésről, bulizásról szól, szóval hacsak nincs valami nagyobb látványosság, akkor ez az idő lazsálással telik. Viszont van egy pár, mindketten a csapat részei, 3 gyerekük született az utóbbi években (5-3-2 évesek a lányok), így ők nem voltak velünk már évek óta... Tegnap volt egy iszogatás, szóba jött megint, hogy akkor idén hová menjünk, mennyi időre, mikor és ott volt a pár férfitagja is, de ő úgy nem szólt bele ebbe, meg nem is beszéltünk erről komolyan, szóval semmi konkrétum nem volt. De ma a barátnőm (a felesége) írt, hogy hallja idén is lesz nyaralás, és hogy most se gyerekágyat nem fekszik, se nem terhes, szóval tuti jönnek ők is. Ez rendben is lenne, de hoznák a gyerekeket...

Ne értsetek félre, nem vagyunk gyerekutálók, vagy bármi, sőt, nagyon szeretem őket, sokat vagyunk velük. Viszont nem annyira veszik észre magukat, vagy azt, amikor másoknak már teher az ő gyerekeikre figyelni, szórakoztatni őket. Ráadásul mind a hárman 5-6 óra környékén már kezelhetetlenek, mennek neki egymásnak, másoknak, hisztiznek és olyankor tényleg a túlélésre kell velük játszani.

Legutóbb egy eseményen voltunk együtt, a barátnőm simán elnézte, hogy szűkruhában, 12 centis sarkú cipőben rohangálok a két kisebb után, vagy hogy egyszerre cipelem őket, hogy ne rohanjanak ki az út szélére. Attól félnek a többiek, hogy akkor ez nem az a laza bulis nyaralás lesz, hanem mindenki be lesz fogva valamire... Van rajtuk kívül még 2 kisgyerekes pár, de náluk fel sem merült az, hogy gyerekkel jöjjenek.

Nekem van a legszorosabb kapcsolatom az anyukával, így mindenki tőlem kéri, hogy beszéljek vele. Mégis kicsit úgy érzem, mintha ezzel "kizárnánk" őket, vagyis talán nem jó ötlet olyat kérni, hogy ne hozzák a gyerekeket.

2019. máj. 1. 19:04
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Senkit nem boldogítok, de nem értem egyáltalán, hogy te miért vergődsz kb minden kérdésem alatt. :D Nincs jobb dolgod?!

Annyi kérdés van még, menj oda szépen válaszolni. Ezt leírtam a legutóbb is, úgy látom, nem sikerült megfogadni a tanácsot.

2019. máj. 1. 19:57
 12/16 anonim ***** válasza:
94%
Ha megy olyan pár tényleg, akiknek van gyerekük, akkor nekik is kéne mondani ezt, hátha tőlük másképp fogandák.pl.hogy a gyerekes pár felveti, hogy halljátok, passzoljatok le a gyerekeket és gyertek csak ketten... Lazuljatok ti is. Kapcsolodjatok ki kicsit nélkülük. Vagy vmi ilyesmi szöveg
2019. máj. 1. 19:58
 13/16 anonim ***** válasza:
88%
Ha a te feladatodnak tekintik a többiek, hogy beszélj a barátnőddel, akkor is egyszerűbb, ha rájuk hivatkozol: "Figyelj, Juci, beszéltem a többiekkel a nyaralásról, és a többieknek az az egyöntetű véleménye, hogy ne hozzátok a gyerekeket, a Kláriék és a Pistiék sem hozzák, ezt már így beszéltük meg, mert pihenni szeretnénk. Gyerekekkel nektek sem lenne olyan kikapcsolódás. Bízzátok őket a nagyszülőkre/bébiszitterre!" Vagy, ha nagyon jól állnak anyagilag, akkor beszéljétek rá őket, hogy az egyik nagyszülő-párost is fizessék be, ők vigyáznának a gyerekekre, a szülők pedig nagyobb részt veletek lazulnának, de azért naponta látnák a csemetéket is, oda tudnának menni, ha adódik valami, stb. A lényeg, amit értésükre kellene adni, hogy a baráti társaság a közös döntésetek alapján ezúttal gyerekek nélkül szeretne pihenni.
2019. máj. 1. 20:24
 14/16 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem ne kertelljetek. Mindenkinek jobb lesz. Határozottan közöljètek, hogy nem szeretnètek gyerekekkel nyaralni. Aki nem képes ezt megérteni, az így járt. Elhiszem, hogy szar ügy, ès lehet, hogy megsértődnek de rövidre kell zárni. Főleg, ha elég egyöntetűen azon a véleményen van a banda hogy ne legyenek ott a gyerekek.
2019. máj. 2. 21:27
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Én nem értem, miért kell kitiltani a gyerekeket, mármint azt értem hogy nem akartok rájuk figyelni stb. (én sem akarnék!) de ott lesznek a szüleik, majd ők rendezik őket!

Mi baráti társaságunkban ebből nincs probléma. Akinek van gyereke az simán foglalkozik vele, senki nem kötötg ki semmit. Balcsis nyaraláson simán tudtunk mindent csinálni amit akartunk, a gyerekekre a szüleik figyeltek, és kész. A gyerektelenek meg ugyanúgy bulizni mehettek, ihattak, bármi. Senki nem akadályozott senkit, ez így az igazi. Nem értem miért kéne nálatok ez a lépés...vigyék el és kész, felnőtt emberek, tudják hogy nyilván akkor az ő dolguk rendezni őket mint itthon. Nálunk fel sem merült hogy beleszóljunk, a gyerekesek hozhatják-e vagy sem.

Valaki írta hogy a másik gyerekes beszéljen velük..hát szerintem ez is gáz, utálom amikor "figyu én adok Pistikére saput szerintem adj te is" módon okoskodik egyik gyerekes a másiknak.

2019. máj. 4. 07:44
 16/16 anonim ***** válasza:

Elsőkörben: megértelek. Nálunk még gázabb a szitu (nekem), mert csak én és még egy pár vagyunk gyerekek nélkül, ezért sajnos már elképzelhetetlen, hogy csak mi felnőttek kapcsolódjunk ki valahol. Slusszpoén, hogy én mint a gyereknélküli lúzer ugyanúgy rohangászhatok 6 másik után, mint amit te említettél a kérdés leírásában... komolyan, legutóbb egy este alatt annyira leszívtak, hogy kellett 2 nap, hogy összeszedjem magam. Én sajnos ezt úgy oldom meg, hogy nem megyek már el az összejövetelekre. Nyáron is lesz egy hosszú hétvége, legfeljebb egy napon vagyok hajlandó ott lenni. Nekem ez nem fun (és még csak nem is arról beszélek, hogy mert én bulizni és lerészegedni akarok, mert szerintem még etéren is én vagyok a lúzer :D)

Másodsorban: szerintem a másik gyerekesekkel kellene megpróbálni egyezkedni, ahogy egy másik válaszoló is írta, ők "joggal" szólhatnak, hogy mi sem hozzuk, ti se hozzátok. Egyébként arra tényleg számíthatsz, hogy így nem fognak elmenni. Akkor ez van, majd pár év múlva mikor nagyobbak a gyerekek és könnyebben lepasszolhatók, csatlakoznak.

2019. máj. 4. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!