Sokszor látom külföldi vidókon, hogy pl egy anya puszit ad gyerekének, de a szájára. Nálunk is volt ilyen csak mi az arcra adtuk egymásnak. Szerintem szülő gyerek szájrapuszi az olyan intimebb vagy nem is tudom hogy fogalmazzam. Nálatok ez hogy volt kiskorotokban , illetve most?
Talán 2,5 éves volt, mikor utoljára szájrapuszit adott a fiam. Onnantól leszokott róla. Igazából nagyobb gyerekeknél mar nekem ia fura.
2019. máj. 1. 15:19
2/8 Bubuka317 válasza:
En is kicsinek szajra puszit adtam tatamnak, mamamnak, apanak es anyumnak is. Mikor mar nagyobb voltam ciki volt apanak a szajara adni puszit a suli elott. Mivel fiatalos azt hittek a baratom. Aztan leszoktam rola 😂 A mamimnak mai napig adok puszit a szajara meg a homlokara. Keresztlanyom most en puszilom szajon. Szerintem kicsinek ez aranyos 😊
23 eves lany vagyok :)
2019. máj. 1. 15:33
3/8 anonim válasza:
Mi nem csináltuk soha, nálam ez a párkapcsolatban természetes csak.
2019. máj. 1. 15:57
4/8 anonim válasza:
Ez abszolút kulturális kérdés. Magyarországon nem szokás, ezért tartjuk legtöbben taszítónak. Nálunk sem fordult elő még véletlenül sem, soha. Máshol viszont természetes, sőt vannak olyan népek még Európában is, ahol felnőtt férfiak is simán szájon puszilják egymást pusztán baráti alapon. Kádár elvtárs is megengedte Brezsnyevnek annak idején, hogy lesmárolja. :)
2019. máj. 1. 16:30
5/8 anonim válasza:
Magyarországon kevésbé elterjedt, de azért sok családban szokás. És nem is annyira új dolog, bennem pl nem olyan rég tudatosult, hogy a Tanú c. filmben Pelikán is így köszönti a felnőtt lányát, amikor a börtönben meglátogatja. Pedig az azért nem egy mai film.
Mi mondjuk itthon nem így szoktuk, bár kisebb korukban a fiaim is így kezdtek puszit adni, de 3 éves korukra leszoktak róla, valószínűleg azért, mert én mindig az arcukat pusziltak, ezért így szokták meg.
2019. máj. 1. 17:42
6/8 anonim válasza:
Soha nem emlékszem ilyesmire a családomban. Az első akinek szándékosan adtam szájra puszit, az az első barátom volt. Megy a pusziosztás nálunk is, de szigorúan arcra.
2019. máj. 1. 19:49
7/8 anonim válasza:
Nalunk nem szokas es nekem fura, ha ilyet latok. De ahany csalad annyi szokas. Rossznak nem tartom, csak nekem idegen.
2019. máj. 1. 19:53
8/8 anonim válasza:
Nálunk gyermekkoromban ez nem volt szokás. Megszuletett a fiam, a száját nem puszilgattam, de pusztán higiéniai okokból. Aztán ahogy nőtt, magától adott a számra puszit. Csak nekem és az apjának. Most 5evesen magától hagyta abba, az apjánal hamarabb. Meglat a tvben egy csókot és közli h fujj, undorító. :) szóval ez nálunk így alakult, magától.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!