Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez csak számomra fura? Mért...

Ez csak számomra fura? Mért ilyen negatívak?

Figyelt kérdés

Sok ismerős főleg idősebbek úgy gondolják hogy az apukának nincs annyi joga a gyerekhez mint az anyukanak.(nem tudom jobban megfogalmazni)

De pl.: Még nem tudjuk a baba nevét mind kettőnknek más tetszik és mindig mondják nekem hogy úgy is én szülőm én mondom majd meg a szülőszobán a nevét szóval azt mondok majd amit akarok. És mikor mondom, hogy én olyan nevet szeretnék választani ami mind a kettőnknek tetszik hisz az ő gyereke is ugyan annyira mint nekem akkor úgy néznek rám mint valami földönkìvülire.

Azt is előszeretettel hangsúlyozzák, hogy majd szülésnél elküldöm mindenhová a férjemet és kb utálni fogom , hogy miatta kell ezt átélnem. De én ezzel sem értek egyet hisz ketten vállaltuk a babát arról meg nem a férfiak tehetnek,hogy a nők tudnak szülni.

2018. dec. 30. 18:35
 1/5 anonim ***** válasza:
60%

Ilyesmiket viccből szoktak mondani, lehet hogy nem veszed a lapot?

Az elsővel még én is viccelődtem, amikor nem találtunk mind a kettőnknek tetsző keresztnevet.

2018. dec. 30. 18:45
 2/5 anonim ***** válasza:
77%

Az en koreimben is vannak ilyen idiotak akik ezt hajtogatjak.

Egyik rokonom aztmondta a gyereknek apja lehet 100 mig anyja csak egy van, erre bepoccentem es azt mondtam hogy annak a gyereknek van 100 apja amelyiknek az anyja nem tudja kivel szexel. Az en gyerekemnek egy apja van es ugyan annyi joga van a nev valasztasban es barmiben mint nekem.

A reszet ugyanugy kiveszi a nevelesbol stb. Nev valasztasunk is olyan hogy ami az egyikunknek nem tetszik akkor onnantol az szoba se jon akkor valasztunk kozosen es ennyi. Sok idosebb van ezekkel a regi hulyesegekkel hogy nincs annyi joga hozza. Igenis van

2018. dec. 30. 18:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Régen az volt a szokás, hogy a nő nevelte és gondozta a gyereket apuka meg reggel elment dolgozni este meg hazajött. Ha úgy vesszük, ebben a felállásban tényleg inkább az anyukáé volt a gyerek.

Ha körbenézel még mindig vannak olyan családok ahol megmaradt ez a felállás, tehát nem kopott ki teljesen ez a családmodell sem, ráadásul akik ilyen közegben nevelkedtek azok sosem fogják megérteni miért fontos apukának hazaérni a esti fürdetésre és meseolvasásra.

2018. dec. 30. 18:47
 4/5 anonim ***** válasza:
60%

Egy apanak nem csak megcsinalni kell a gyermeket, nevelni, etetni ,furdeni es torodni vele, tanitani ugyanugy kivenni a reszet mint az anyanak.

Nalunk en otthol leszek a babaval es a parom dolgozik de mondta hogy nem tudja mit csinalna ha nem tudna vele torodni es tanitani es mindig o akarja furdetni, altatni amikor csak lehet.

2018. dec. 30. 18:50
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nálunk is viccből mondják csak.

Egyébként a férjemtől kérdezte a szülésznő h mi lesz a neve, még engem ösdzevarrtak ( császáros voltam)

De még barátnőméknél is apukát kérdezték, mert az anyuka teljesen kimerült volt, és még őt is varrták (csak őt lejjebb)

Szóval ha nem poénnak szánják, akkor csak szimplán parasztok.

A férjem sokat segített a babakörül és a háztartás körül is még pici volt a lányunk. Most is talán még többet h már én is dolgozom. 1 háztartás 1 család vagyunk. Pont ugyan annyi jogunk és kötelezettségünk van egymás a gyerkőc és a háztartás felé

2018. dec. 30. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!