Szerintetek is baj, ha a 2. babának is mindenből sajátot veszek?
Ahogy TE szeretnéd. Ha megteheted, főleg. Legalább a meglévőket odaadod ingyen, szép gesztus.
Bár ebben kicsit irigyellek, bárcsal én is vehetnék mindenből újat, jobbat, mást. :)
Nehogy már anyukád mondja meg, mit csinálj, mit gondolj, felnőtt ember vagy, a férjed is az.
Szerintem nem baj, de én biztosan nem csinálnám, ha minden cucc tökéletes, kifogástalan állapotban a rendelkezésemre állna fent a padláson, én akkor se vennék újakat, ha milliomos lennék. Én sem szeretem a fölösleges dolgokat, időpocsékolást sem, pénzpocséklást sem (elvből), tehát én nem csinálnám, de ez én vagyok. Mindenki azt az utat választja, amit jónak tart. A ti elképzelésetekben is van nagyon szép dolog, hogy ingyen rászorulóknak ajándékozzátok a meglévő tárgyakat.
Én akkor vennék mindenből újakat, ha az első gyerek születésekor még sokkal rosszabb anyagi helyzetben lettünk volna, de azóta telne sokkal-sokkal jobb holmikra, úgy már megérné megvenni őket. Ruhából én is mindenképp sok újat vennék, azok nem nagy tételek, de a régiek közül is megtartanám, amik nagyon tetszenek.
2,5 év van a lányaim között. Én nem vettem újakat, csak amite szüksége volt a kicsinek. Mi is megtehettük volna (szerencsére), de feleslegesnek tartottam. A nagyobb ruhái kifogástalan állapotban vannak. Normális minőségű ruhákat veszek, nem mennek tönkre, nem nyúlnak ki a mosás és használat közben.
De ha te így látod jónak, hogy mindenből újat veszel, tedd azt, ez a te-ti döntésetek, senkinek semmi köze hozzá. Anyukádnak meg szintén lehet véleménye, amit nem baj ha megoszt veled, nem lehettek mindig ugyanazon az állásponton.
Ha nem okoz gondot, vegyél újat. Ez a ti döntésetek, más ne szóljon bele.
De a nem használt régi cuccok ne porosodjanak, hanem add oda szegényeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!