Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szeretnék babát. Túl korai lenne?

Szeretnék babát. Túl korai lenne?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, másfél éve vagyok együtt a párommal.Egyetemre járok, most kezdtem a 3. évet,5 éves az egyetem.Szerintetek butaság megszakítani a tanulást azzal, ha szülök egy babát, halasztok 1-2 évet és folytatom?Úgy érzem nem bírok tovább várni, nagyon szeretnék egy picit.
2008. nov. 11. 12:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

nem fogod folytatni, ha halasztasz.

9 hónap, mondjuk jo, terhesen még be-bejarhatsz, meg meg tudod beszelni

de egy csecsemo mellett lehetetlen.

sajnos egyik csoporttarsam is emiatt hagyta ott az egyetemet, en vartam diplomaig

meg nemcsak attol fugg, hogy te hogy erzed, hanem hogy a parod hogy erzi

amugy meg csak ti tudhatjatok, mert ha mind a ketten ugy erzitek, hogy itt az ido, akkor hajra

2008. nov. 11. 12:34
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Egyáltalán nem baj! Nekem vannak, ismerősei, akik az egyetemi évek alatt szültek. Sőt! Az egyik barátnőm úgy ment államvizsgázni, hogy előtte szült. Bár elképzelésem sincs, hogy hogy csinálta, de le a kalappal előtte.

Van olyan anyuka ismerősöm, aki pedig a baba mellett tanul, és úgy jár be vizsgázni.

Ugyhogy az egész, csak egyeztetés kérdése. Szerintem. Az eddig látott példákból kiindulva.

De a döntés a tied! És mindenekelőtt egy olyan családi háttér szükséges hozzá, ami támogat Téged!

2008. nov. 11. 12:34
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A hugom 20 évesen szült.Nagyon jó,gyakorlatias anya,felnőlt a feladathoz.De elnézem ahogy küszködik a kicsivel,és arra gondolok,hogy várhatott volna még.Sajnálom őt,hogy ilyen korán meg kellett ismernie a mindennapi bosszúságokat.Én 11 évvel vagyok idősebb tőle,de teljesen úgy él mint én.Úgy látom van nagyon sok dolog ami kimaradt az életéből.Pedig ő nem is kötelezte el magát tanulással is mint te.
2008. nov. 11. 12:40
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

én úgy időzítettem, hogy az utolsó félévet már nagy pocival csinálom, és amikor az államvizsgára kell készülnöm, akkor leszek itthon a babával - a munkahelyem mellett nem tudtam volna tanulni, itthon a babával több időm lesz (tudom, hogy sok anyuka most felhördül:))

naszóval szerintem ha úgy érzed, akkor vágj bele, de készülj fel rá, hogy nagyon nehéz lesz utána folytatni a sulit - kiesel, elfelejted, amit addig tudtál, mások lesznek az arcok, talán a rendszer is megint megváltozik

2008. nov. 11. 12:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább végezd el az egyetemet, vagy max az utolsó évet végezd terhesen, és utána már tudsz rendesen a babádra koncentrálni. Válaszd a könnyebb utat, mert így csak mindenki dolgát megnehezíted. Tapasztalatból mondom, én gyerek mellett tanulok, két éves lesz, amikor megyek majd egyetemre, és ha ezt előre láttam volna, ma már nem így csinálnám, hanem az egyetem után szültem volna. Nem mintha megbántam volna, hogy szültem, csak tudom, hogy sokkal nehezebb így.
2008. nov. 11. 12:47
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is 20 évesen szültem az elsőt,mert annyira sürgős volt majd megőrültem egy gyerekért.Aztán szépen tönkrement a házasságom,3 év együttjárás, 3 év házasság után elváltunk.Nagy butaságot csináltam,mert nagyon ráértem volna még gyereket szülni.Most vagyok 35 és eléggé sokára bírtam magamhoz térni a tönkrement házasság után,és új kapcsolatot kialakítani.Ma már 3gyerekem van,nagyon boldogok vagyunk nem mondnom,de okosabb döntés lett volna várni.Hisz 20 évesen az ember még annyira fiatal,minek így elkötelezni magadat,ekkora felelősséget vállalni ilyen korán?Egy gyerek mellett sosem leszel annyira szabad mint most.Mindig rá kell először gondolnod,utána magadra.

Szerintem fejezd be az egyetemet,dolgozz egy kicsit,és ráérsz utána a családalapításra gondolni.Közben legalább jobban kiismered a párodat is.Szerintem most tanulj,bulizz,szórakozd jól ki magad,és utána a gyerek.

Szóval,én lebeszélnélek róla,de persze a döntés a tied.

Bárhogy is döntesz,minden jót kívánok hozzá

2008. nov. 11. 13:27
 7/10 anonim ***** válasza:
Én Főiskola 4. évfolyamos hallgatója vagyok 16 hetes terhes, mellette dolgozom. Május 1-re vagyok kiírva Áprilisban szakdolgozat leadása, júliusban államvizsga és még van mellette 14 tantárgyi kövelemény is. Csinálok mindent módjával, amíg bírom.
2008. nov. 11. 13:47
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
szerintem a 4évet vidd végig,és az utolsó évet csinálhatod terhesen,és mire végzel akkor szülsz.De én végig csinálnám ezt a két évet.ki lehet birni,és utána csak a babádra koncentrálni.nem vagy te még olyan öreg,hogy el siesd:)
2008. nov. 11. 14:22
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Tudom,hogy minden megváltozna egy babával,de én már annyi mindent csináltam,utaztam Kanadától Izraelig, nagyon sokat buliztam, a párom francia, hihetetlen élményekben volt már részünk,nem érzem úgy, hogy bármi is kimaradt volna az életemből...csak egy pici baba.És ha ilyen fiatalon szülnék mire olyan nagy lenne, hogy folytathatnánk az utazásokat stb,még én is csak 25-26 körül lennék...
2008. nov. 11. 14:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem nem korai, ha teljes szivedből érzed,és meg vagy győződve arról, hogy fel vagy készülve a baba fogadására! Én is 21 évesen estem teherbe, de sajnos el is vesztettem, de nem a suli miatt, mert most kezdtem az ápoló szakot, amire nagyon sokszor kell majd a kórházba gyakorlatra járnom, de nem halasztok, mert a tanárok mindenben segitenek, eltolják a gyakorlataimat is ha kérem. Most össze vagyok törve, de ennek ellenére kivárom a három hónapot, és boldogan kezdem újra, a suli mellett is. Sok sikert neked!
2008. nov. 12. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!