Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A kontrollon már fel fogja írni?

A kontrollon már fel fogja írni?

Figyelt kérdés

10 napja szültem gátvédelemmel,semmi gond nem volt, augusztus elején megyek kontrollra. Most tejapasztás céljából bromocriptint kell szednem még pár napig. szóval miután azt abbahagytam, kb 3 hétre rá lesz a kontroll. szerintetek akkor felírhat már fogamzásgátlót? eddig nem úgy védekeztünk, ezért kérdezem meg, az hogy működik? megvizsgál(a kontroll miatt is ugyebár), kell vérvétel, vagy hogy is van? miket vizsgál, mi a fontos? mennyivel utána írja fel? erről írjatok le mindent, ha kérhetem!

egyébként az ugye normális, ha még a szülés óta vérzek(normál erősségű), néha viszont érzem, hogy kicsikét fáj a hasam(mint mikor megjön, olyan méhösszehúzódás szerű).

köszi

2010. júl. 5. 20:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

6 hét a gyermekágy, addig tart a szülés utáni tisztulás, gyógyulás. Addig nem szabad ülőfürdőzni, szexelni, tornázni, stb.

A 6 hetes kontrollon, ha mindent rendben talál a doki, akkor már felírja a fogigátlót.

2010. júl. 5. 20:28
 2/11 A kérdező kommentje:

igen, tudom, amit az elején írtál, be is tartom, a tornát a legnehezebb, de napi fél-1órát sétálok helyette.

értem, köszönöm. és valaki leírná, hogy a fogamzásgátló felírása előtt miket vizsgál meg? gondolom belül is, de pl vérvétel is van, ugye? annak mennyi idő, míg megvan az eredménye?

2010. júl. 5. 20:30
 3/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Sétálni lehet, azt én is csináltam :)

Nálunk nem volt vérvétel, csak felírta a gyógyszert.

Kézi nőgyógyászati vizsgálat volt, megnézte, hogy rendben visszahúzódott-e a méhem. Megvizsgálta a mellemet is. Nagyjából úgy 2 percig tartott az egész 6 hetes kontroll.

2010. júl. 5. 20:38
 4/11 A kérdező kommentje:

köszi:) értem.

remélem, nekem is ilyen egyszerű és gyors lesz.

egyébként azt szeretném még kérdezni, hogy ilyenkor még akkor ugye lejjebb van a méh, a méhszáj nyitott, ugye?

nem találok sehol, se könyvben, se neten leírást a női testről a szülés utáni időszakban. nem tudtok egy oldalt esetleg?

2010. júl. 5. 20:41
 5/11 anonim ***** válasza:
Igen, mé nagyobb is a normál méretnél és nyitott a méhszáj is, hiszen még tisztul, ezért vérzel. A görcsöket az okozza, hogy húzódik vissza a méhed, kb. a 6. hétre lesz normál méretű. A fogamzásgátlóhoz nem kell vérvétel, anélkül is felírják, hisz kicsi az esélye, hogy újra terhes legyél, vérképet meg szülés után eleve csináltak.
2010. júl. 7. 21:11
 6/11 A kérdező kommentje:

csináltak, de képzeljétek, amikor kértem a laboreredményt, azt mondták, nincs, mert nem csináltak..........

egyébként a kontrollon milyen problémák léphetnek föl?

2010. júl. 7. 21:14
 7/11 anonim ***** válasza:
Kontroll vizsgálaton a mellett is megvizsgálják?ezt nem is tudtam.Vagy ez minden hol más?
2010. júl. 7. 21:21
 8/11 anonim ***** válasza:
Nálunk nem nézték, csupán rákérdezett a doki, hogy szoptatok-e. Igen, kicsit mindenhol máshogy működik a protokoll.
2010. júl. 7. 21:28
 9/11 A kérdező kommentje:
én nem szoptatok, szerintetek megnézi a mellem?
2010. júl. 7. 21:29
 10/11 anonim ***** válasza:
És miért kell elapasztani a tejed?
2010. júl. 8. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!