Adhatok a 15hónapos lányomnak olyan sütit amiben rumaroma van? Természetesen csak kóstolóba, mert úgy is kérni fogja.
Szerintem igen, nyugodtan. Úgysem eszik egetrengető mennyiséget belőle.
Nekem is 15 hós a fiam, két hete voltunk lagziban, mindenféle házisütit kóstolt, volt közte rumaromás "barack" is, kutya baja se lett.
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__13..
Szerintem adhatsz!
ma 10:14
Jártál kémia órára valamikor??? Akkor tudni illene, hogy az alkohol elillan sütés, főzés hatására, és csak az íze marad meg, de az alkoholtartalom nem. Ezzel bátran beülhetsz a volán mögé is akár!
Amúgy meg a sütibe nem kell 1 litert beletenni, kicsit túlreagálod nem??? szegény gyerekedet sajnálom, mert így kimarad minden jóból.
(egy pék-cukrász anyuka)
Nem minden sütit sütnek, rengeteg desszertet hidegen csinálnak, én főleg ezekre gondoltam. Egyébként, volt itt olyan kérdés már, én utánanéztem és a forralás hatására sem megy ki az alkohol káros hatása, most nem keresném ki a linket, orvosi cikk. De nem akarok vitatkozni. Írtam is, hogy nem lesz semmi baja.
Milyen jóból? 15 hónaposan? A babák ugyanúgy örülnek egy egészségesebb, esetleg kevésbé cukrosabb finomságnak is. És persze, van rengeteg süti, amiben nincs alkohol. Vagy a csokiból is csak a konyakos meggy létezik?
(Csak egy példa, bevásárlóközpontban ettünk és valami mandulás desszertet kértem, kérdeztem, hogy van-e benne alkohol, erre rávágták, hogy nincs. Nyugodt szívvel leültem enni, megkóstoltam és éreztem a tömény szagát, vittem vissza, mondom, ebben van alkohol, ők erősködnek, hogy nincs, kihozzák a valamilyen aromát, hogy ez van benne, nézem, rá van írva, hogy 80% etilalkohol. Nem volt sütött desszert, hidegen készítették. Mondom köszi... Biztos, nem lenne tőle semmi baj, de akkor is, nagyon töményszagú volt, gondoltam, nem jó, ha átmegy a tejbe...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!