Rosszul érzem magam mert a párom rám hagyja nagylelkűen a döntéshozatalt? Kettős vezetéknevet szeretnék a picinek de ő nem hogy tudtátok ti megbeszélni?
Én nagyon büszke vagyok a szüleimre , példaképeim és szeretném ha a gyermekem büszkén viselhetné ezt a nevet is. De a párom régimódi és szerinte a férfi vezetéknevét kell hogy kapja és mikor próbálok érvelni annyit mond úgyis az lesz amit te akarsz minek veszekedjünk.
Olyan rossz érzés hogy engedi , bűntudatom van. Próbálnam megértetni vele hogy nekem ez fontos hogy kifejezze jelezze a név midnkettőnk nevét . Kicsit egyenrangúnak érzem ezáltal magunkat. Ketten vagyunk a szülők ketten neveljük , ketten hoztuk össze. Nekem ezt fejezné ki.
De így hogy rámhagyja sosem lesz nyugtom. Nagyon hálás vagyok neki esküszöm hogy ilyen, de mégis lelkiismeretfurdalást kel és nemtudom mi megoldás lehetne rá.
Jó ég, egyes kommentelők bőven kimerítik a primitív jelző fogalmát!! Hogy lehet ilyen undorító stílusban valaszolni? Pff.
Kérdező, kompromisszumból gyereket szülni szerintem is egy óriási nagy baromság! Ez nem egy olyan dolog, amiben alkudozni lehet, úgy gyereket vállalni, hogy te még nem is akarsz évekig.... Ostoba ötlet. A névre kitérve: teljesen jogos kérés, normális, mondom normális férfi ezen nem akad fenn!! Mégis miféle elborult elme kell ahhoz, hogy valaki azt mondja az a férfi egy beidomított csicska, aki nem problemazik azon, hogy a KÖZÖS gyerekük, akit egyébként a nő hord ki 9 hónapon át és szül meg borzalmas fájdalmak közepette, a KÖZÖS nevüket, mindkettőjük nevét viselje??! Aki egyenrangú felkent kezeli? :DD Igen, a kérdezőnek kell olyan férfi, aki egyenrangúkent kezeli és még csak véletlen sem fordítva! Vagy talán az az egyenrangúság, hogy a nő neve kuss, ha a saját gyereke nevéről van szó, akivel egyébként ő szív nagyjából 99%-ban a legtöbbet?! De nehogy már bele akarjon szólni, hat hogy meri. Azta, micsoda egyenrangúság...
A kérdező kommentje:
" Kérem ne 8 álltalános iskolás végzettségűek válaszoljanak."
ALLtalanos iskola ?
Nincs tobb kerdesem 🤦🏼♀️🙄
Szóval az az egyenrangúság, hogy a nő, aki a “piszkos munka” nagy részét végzi (terhesség, szülés, 2-3 évig otthon 0-24-ben robotolni a gyerek mellett) fogja be a pofáját, ha a tulajdon gyereke nevéről van szó, ha meg neadjisten értelmes felnőtt férfi a társa, aki termesztésének veszi, hogy nem az ő kizárólagos felségjoga a névválasztás, az már csak egy beidomított csicska lehet?? Az igen kérem szépen, logika 5*. A jó ég óvjon meg mindenkit a hasonló gondolkodású kreténektől.
Kérdező te meg szerint nem vagy teljesen 100-as, hogy kompromisszumként szulsz egy gyereket, de a te dolgod. És ne legyen a név miatt lelkiismeret furdalasod, pont annyi jogod van beleszólni, mint a kedves ferjednek..!
Nekem eszembe sem jutna ilyesmi,hogy ne csak a férjem vezetéknevét kapják a gyerekeim.Szerintem ez sértő dolog,aláásod a tekintélyét.
Másrészt a gyerekeddel is kicseszés,nem normális dolog.Míg a többiek normálisan az az apjuk után kapják a nevet,szegény szenvedhet az övével majd.Ez nem egyenrangúság kérdése,hanem feltűnőségi viszketegség.
Kérdező! Úgyis azt csinálsz amit te akarsz,akkor ne akadj már fel ha valaki nem ért egyett a te 2 vezetékneves ötleteddel.
Biztos,hogy én nem adnám és igen,a gyerekkel is kitolás. Egyébként te annyira bele vagy ebbe zsongva,hogy 100% hogy a gyereked 2 vezetéknevű lesz és ezt már akkor is tudtad mikor kiírtad a kérdést.
Eloszor is te mar dontottel! Masodszor az a legkisebb problema, hogy a ferjed le se sz...., de a gyerekkel teljesen kiszursz. Kivancsi lennek a ket vezeteknev egyutt hogy hangzana? De sejtem hogy eszedben sincs kiirni.
Az pedig, hogy kompromiszumbol szulsz most gyereket az egyik legrosszabb dolog a vilagon. Te meg ne akadj ki azon hogy ezt mindenki leirja mekkora egy baromsagot csinalsz. Ha mar egyszer kiirtad hogy te nem is akartal MEG gyerelet.
Itt nem altalanos iskolat vegzetseguek valaszait olvashatod felhaborodva hanem olyan anyaeket akik tudjak mit beszelnek.
Hát nem olvastam végig minden választ, de kérdést és a kérdező kommentjeit igen.
Hát eléggé tréé a helyzet kérdező tényleg nem akarlak megbántani de igaza van itt a legtöbb válaszolónak... nem egy fényes kapcsolatban élsz... azért szülsz gyereket mert a párod akarja, a párod meg inkább belemegy bármibe csak ne kelljen veled konfrontálódnia... ennek igen elgondolkodtatónak kéne lennie a részedről.
Tényleg amit itt leír mindenki abból hogy a párod így reagál biztos hogy nem vagy egy egyszerű eset, és hosszutávon ha meg lesz a baba,komoly amortizáció várható a ti kapcsolatotokban.
A dupla család névről nekem az a véleményem, hogy mindenképp kib__szás egy gyerekkel. Nem értem miért kell így kiszúrni azzal a gyerekkel.
Azért, hogy kedveskedj a szüleidnek... ??? a szüleid ezt elvárják ?
A megoldás az, hogy egyszerűen elfelejted ezt az egészet és megelégszel azzal a kedveskedéssel és tisztelgéssel a szüleid előtt, hogy megajándékozod őket egy unokával és mindarra, megtanitod azt a gyereket amit te a szüleidtől kaptál , ami miatt annyira büszke vagy rájuk.
Gondolj bele
Ha lányod lesz pl. Kovács-Horváth Rozália... felnő egymásba szeretnek Balogh Endrével. Összeházasodnak, a lányod lehet hogy felvenné kötőjelesen a férje nevét, hiszen legtöbben ma már így teszünk. és akkor lesz szegény
Balogh-Kovács H. Rozália ... legrosszabb esetben az egyik család nevét igy is ugy is dobni fogja.
A cseresznye a torta tetején az lenne, ha meg adnál neki egy második keresztnevet is . Na az az igazán övön aluli ---
Ha Fiad lesz, ott némiképp egyszerűbb a helyzet.
Kovács-Horváth István... de ott meg lesz egy menyed előbb utóbb (aki amugy valószínű a legkevésbé sem érdekel téged), de lehet hogy ő is megtartaná a család nevét és mellé kötöjelesen venné fel a férje, a te fiad nevét. szóval egyébként ez egy nagy nagy kib__szás a gyerekkel.
Ne csináld !!
Ha meg mégis ... őszintén mondom neked, ne is legyen nyugtod... egy gyereknevelés közös döntéseken alapuló két kompromisszumot kötni tudó szülőpár egysége. Nálatok ez sehogy sem játszik már most. Mi lesz később ?
Döntsd el hogy csak egy gyereket akarsz , mert akkor jó úton haladsz hogy az meglegyen...
vagy egy családot ahol van apa, anya, gyerek(ek) és mindenki tudja a saját helyét, és mindenki képes a kompromisszumra, mert jelen felállás szerint csak a párod kompromisszum kész, azt is csak azért hogy ne kelljen veled vitatkoznia. És ez igy nagyon nem kóser , főleg úgy hogy úton van a gyerek.
“jelen felállás szerint csak a párod kompromisszum kész”
Hogy mi van?? Csak én olvastam azt a válaszát a kérdezőnek, ahol épp azt ecseteli, hogy eleve a kedves párja miatt, KOMPROMISSZUMKÉNT szül most és nem 5 év múlva?! Arról miért nem esik szó, hogy mégis miféle férfi, férj, társ erőszakol egy gyereket a szerelmére?! Nem azt mondta a kérdező, hogy soha nem akar, hanem most MÉG nem, majd kb 5 év múlva, de az is lehet pl 3 év múlva meg már magátol mondta volna, hogy jöjjön a gyerek.
De neeem. Kiharcolta magának a gyereket a kedves férj, aki egyébként még azt is sajnálja a kérdezőtől, hogy a gyerek nevét illetően neki is legyen szava, mert hát az úgy van jól, hogy csak az ő nevét kapja, mert régen is így volt és hát az milyen jó volt már.. No komment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!