Milyen vezetéknevet adnál a gyerekednek, ha spermabankból születne?
Figyelt kérdés
2017. dec. 1. 13:36
1/10 anonim válasza:
Müller. Szép, és külföldön is ismert vezetéknév.
2/10 anonim válasza:
Kovács. Jó eséllyel tényleg az. :D
3/10 anonim válasza:
Nem értem. Ha egy gyereket nem vállal az apa, akkor az anya nevét szokták adni neki nem? Miért találnál ki random nevet? Teljesen gyökértelen legyen?
4/10 anonim válasza:
Sajátomat, miért lenne idegen neve?
5/10 anonim válasza:
A sajátomat
Ha spermadonor kéne , de van párom,akkor a páromét.
6/10 anonim válasza:
Ha van párom, az övét, ha nincs, akkor déd- vagy ükszülő vezetéknevét.
7/10 anonim válasza:
Szerintem ilyen nincs, hogy csak úgy kitalálsz egy nevet, hogy “jó lesz az” alapon.
Születéskor az anyja nevére kerül. Később lehet elintézni, hogy akár egy már nem élő rokon nevét kapja. Például az anya üknagyapjának a vezetéknevét.
8/10 anonim válasza:
Sajátomat. Te miért akarsz fiktívet adni?
9/10 anonim válasza:
A sajátomat, hiszen az én gyerekem, miért viseljen idegen nevet?
10/10 anonim válasza:
A kérdést azért tartom furának, mert csak úgy egy szál magamban biztosan nem vállalkoznék arra, hogy szüljek egy spermadonortól egy gyereket. Ha viszont van férjem/párom/barátom, csak mondjuk terméketlen, vagy például lehet tudni előre, hogy valamilyen öröklődő betegséget adna át a saját, vér szerinti gyerekének, és ezért kell spermadonorhoz folyamodni, akkor ettől függetlenül még természetesen azt szeretném, hogy a születendő pici az ő vezetéknevét viselje mindenképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!