Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Születendő gyermekemnek...

Születendő gyermekemnek kötőjeles vezetéknevet szeretnék, sokat jelentene nekem ha az édesapja és az én vezetéknevem is tovább vinné, elmondtam az apának aki inkább alá sem írja az apasági nyilatkozatot, mi a teeenedő ilyenkor?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk házasok, együtt élünk de ezek után nem tudom mi lesz, nagyon elszomorít, hogy ennyit jelent neki a gyermekünk. Mi a teendő ebben a helyzetben ha tényleg így gondolja? Az én nevemre kerül a gyermek automatikusan vagy előtte papírokat kell intézni?

2015. ápr. 16. 11:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
71%
Ha nincs apasági, akkor a nevedre kerül a baba.
2015. ápr. 16. 11:30
 2/16 anonim ***** válasza:
74%

Nagy a kavarodás a köznyelvben a "nevére kerül" kifejezéssel.

Két dolgot is értünk alatta válasszuk szét:

1. Kinek a vezetéknevét kapja.

2. Kit jelölnek meg apának.

A kettő nem feltétele egymásnak.

2015. ápr. 16. 11:42
 3/16 anonim ***** válasza:
25%

Ha nincs apasági, akkor a nevedre kerül, de ha szétmentek esetleg, perelned kell, DNS vizsgálat, hogy az apaság megállapítható legyen, utána lehet a gyerektartásért.

Mivel indokolja, hogy így nem akarja? Pedig valakinek engednie kell szülésig! Mikorra várod a picit?

2015. ápr. 16. 11:43
 4/16 A kérdező kommentje:
Igen ezt értem is, de ha nem írja alá, hogy ő az apa akkor nem viselheti mindkettőnk nevét, igaz?
2015. ápr. 16. 11:44
 5/16 anonim ***** válasza:
40%

Ha nem vállalja az apaságot, akkor a te vezetéknevedet kapja.

Viszont ilyen esetben én a kapcsolat minőségén gondolkodnék el nagyon. Egy kisebb nézeteltérés miatt még a gyermekét se akarja felvállalni... mi lesz, ha nagyobb vitátok lesz?

Ha már most zsarol, később még inkább fel fog bátorodni :(

2015. ápr. 16. 11:54
 6/16 anonim ***** válasza:
10%
Èn inkább lemondanèk a kötöjeles nèvadásrol ha cserèbe alá írná a papirt hogy ő a gyerek apja .
2015. ápr. 16. 11:56
 7/16 anonim ***** válasza:
16%
Az sem igaz hogy tovabb viszi a vezeteknevedet. Mert ilyen alapon az unokanak mar 4 db vezetekneve lenne, a dedunokanak meg 8 es igy tovabb. Kicseszel vele egy baromi hosszu vezeteknevvel, plusz meg veszekedest is krealsz a paroddal :/
2015. ápr. 16. 12:01
 8/16 anonim ***** válasza:
75%

Hu nem egyszeru ficko. Gyerekesen viselkedik!!! Beszeljetek meg mindenkeppen ezt a dolgot, de en biztos elgondolkodnek, hogy mi varhato igy a kesobbiekben es biztos azt akarom-e a gyermekemnek es magamnak.

Minden esetre kivanom, hogy megoldodjon vita nelkul a dolog.

Nyugodtabb babavarast kivanok!

2015. ápr. 16. 12:02
 9/16 anonim ***** válasza:
77%

Ha nem írja alá az apaságit, akkor a te nevedet kapja a gyerek és kész.

Ha a párod meg tényleg így gondolja, akkor én is elgondolkodnék azon, hogy mennyit jelentesz neki te, meg a gyerek.

2015. ápr. 16. 12:15
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Tehát(hogy jól értem-e):abban az esetben nem írja alá az apasági nyilatkozatot sem,ha a kettőtök vezetéknevét szeretnéd a babának?A Tiéddel van a gond?

Mert úgy is lehet értelmezni,hogy egyáltalán nem akarja,hogy az Ő neve legyen a baba vezeték neve.

A véleményem az,hogy az ilyen nem apának való.Pont.És a helyedben igencsak elgondolkoznék a (közös) jövőnkön!Ha van egyáltalán....3 gyerekes

2015. ápr. 16. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!