Születendő gyermekemnek kötőjeles vezetéknevet szeretnék, sokat jelentene nekem ha az édesapja és az én vezetéknevem is tovább vinné, elmondtam az apának aki inkább alá sem írja az apasági nyilatkozatot, mi a teeenedő ilyenkor?
Nagy a kavarodás a köznyelvben a "nevére kerül" kifejezéssel.
Két dolgot is értünk alatta válasszuk szét:
1. Kinek a vezetéknevét kapja.
2. Kit jelölnek meg apának.
A kettő nem feltétele egymásnak.
Ha nincs apasági, akkor a nevedre kerül, de ha szétmentek esetleg, perelned kell, DNS vizsgálat, hogy az apaság megállapítható legyen, utána lehet a gyerektartásért.
Mivel indokolja, hogy így nem akarja? Pedig valakinek engednie kell szülésig! Mikorra várod a picit?
Ha nem vállalja az apaságot, akkor a te vezetéknevedet kapja.
Viszont ilyen esetben én a kapcsolat minőségén gondolkodnék el nagyon. Egy kisebb nézeteltérés miatt még a gyermekét se akarja felvállalni... mi lesz, ha nagyobb vitátok lesz?
Ha már most zsarol, később még inkább fel fog bátorodni :(
Hu nem egyszeru ficko. Gyerekesen viselkedik!!! Beszeljetek meg mindenkeppen ezt a dolgot, de en biztos elgondolkodnek, hogy mi varhato igy a kesobbiekben es biztos azt akarom-e a gyermekemnek es magamnak.
Minden esetre kivanom, hogy megoldodjon vita nelkul a dolog.
Nyugodtabb babavarast kivanok!
Ha nem írja alá az apaságit, akkor a te nevedet kapja a gyerek és kész.
Ha a párod meg tényleg így gondolja, akkor én is elgondolkodnék azon, hogy mennyit jelentesz neki te, meg a gyerek.
Tehát(hogy jól értem-e):abban az esetben nem írja alá az apasági nyilatkozatot sem,ha a kettőtök vezetéknevét szeretnéd a babának?A Tiéddel van a gond?
Mert úgy is lehet értelmezni,hogy egyáltalán nem akarja,hogy az Ő neve legyen a baba vezeték neve.
A véleményem az,hogy az ilyen nem apának való.Pont.És a helyedben igencsak elgondolkoznék a (közös) jövőnkön!Ha van egyáltalán....3 gyerekes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!