Születendő gyermekemnek kötőjeles vezetéknevet szeretnék, sokat jelentene nekem ha az édesapja és az én vezetéknevem is tovább vinné, elmondtam az apának aki inkább alá sem írja az apasági nyilatkozatot, mi a teeenedő ilyenkor?
"Ha a párod meg tényleg így gondolja, akkor én is elgondolkodnék azon, hogy mennyit jelentesz neki te, meg a gyerek."
Ennyi erővel mondhatnám azt, hogy "és a nőnek mennyit jelent a férfi és a gyerek, ha nem bír lemondani erről a követelésről"? (Gondolom, a férfi problémája a kötőjeles név, és nem az, hogy az anya nevét kapja a gyerek. Amit egyébként teljesen megértek.)
Szóval, értitek, ha a férfi nem tesz meg valamit a nőért, akkor nem szereti meg a gyereket se, és szemét is, meg minden. De ha a nő nem tesz meg valamit a férfiért, az teljesen jogos, és akkor nincs szó arról, hogy a nő ne szeretné a férfit vagy a gyereket, vagy hogy szemét lenne. Még jó, hogy egyenjogúság van... Persze... Véletlenül se arról van szó, hogy a nők egy része észre se veszi, hogy neki egy csomó dologból eleve több jár. És hogy ezt a többet olyan természetességgel követeli, mintha az maga lenne az egyenjogúság. Mert a kis agyával még el is hiszi ezt.
Mondjuk gyereket se nagyon akarnék olyan világba, ahol ilyen fa**ságok előkerülnek, mint ez az egész kérdésben vázolt probléma.
Nincs egyenjogúság, ezt mi is tudjuk, bár szerintem a te agyad kapacitásra legalábis sokkal kisebb egy átlag nőnél. Azért megpróbálom elmagyarázni. Nem kizárólag a saját nevét akarta adni az anya, hanem kötőjellel mindkettőt. Szerintem ez egy tökéletes kompromisszum, hisz az apától is csak annyit szeretne, hogy ne kizárólag az ő nevét viselje a gyerek. Sajnos ha valaki emiatt nem hajlandó a tulajdon gyerekét sajátjaként elismerni, ott tényleg hatalmas gondok lehetnek. Mellesleg az apaságot így is úgy is megállapítják vérvizsgálat alapján, miközben így a gyerek - nyilatkozat és házasság hiányában - kizárólag az anya családi nevét fogja viselni... magyarán mondva szegény hapsikám még azt sem éri föl ésszel, hogy ezzel a döntéssel csak duplán veszít, hisz a gyerek így is az övé, a nevét viszont nem fogja viselni se kötőjellel, se anélkül...
Kérdező, van valami fejlemény?
Én meg úgy értelmezem az apa döntését, hogy legyen vagy az apa vagy az anya vezetékneve a gyereké, de ne a kettő együtt, kötőjelesen. Én mondjuk nem így hoznám az anya tudtára, de ha nem akarna lemondani a kötőjeles névről, akkor akár abba is belemennék, hogy az ő neve legyen a gyereké. Vagy kitalálunk egy új nevet... :D
Miért? Mert ez a kötőjeles név hosszú, idióta, divat, a gyerekre furcsán fognak nézni már az oviban is, ráadásul értelmetlen, mert az unokának mi lesz majd a neve? Három vagy négy nevet fognak majd összekapcsolni kötőjellel? Szegény ükunokák... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!