Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Születendő gyermekemnek...

Születendő gyermekemnek kötőjeles vezetéknevet szeretnék, sokat jelentene nekem ha az édesapja és az én vezetéknevem is tovább vinné, elmondtam az apának aki inkább alá sem írja az apasági nyilatkozatot, mi a teeenedő ilyenkor?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk házasok, együtt élünk de ezek után nem tudom mi lesz, nagyon elszomorít, hogy ennyit jelent neki a gyermekünk. Mi a teendő ebben a helyzetben ha tényleg így gondolja? Az én nevemre kerül a gyermek automatikusan vagy előtte papírokat kell intézni?

2015. ápr. 16. 11:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
74%
Kérni kell a bíróságon az apaság megállapítását ebben az esetben.
2015. ápr. 16. 13:59
 12/16 anonim ***** válasza:
76%
Majd megállapítják akkor az apaságot teszt alapján... Ez zsarolás, plusz görénység a gyerekével szemben is. Bár én sem vagyok a névhalmozás híve.
2015. ápr. 16. 14:12
 13/16 anonim ***** válasza:
15%

"Ha a párod meg tényleg így gondolja, akkor én is elgondolkodnék azon, hogy mennyit jelentesz neki te, meg a gyerek."

Ennyi erővel mondhatnám azt, hogy "és a nőnek mennyit jelent a férfi és a gyerek, ha nem bír lemondani erről a követelésről"? (Gondolom, a férfi problémája a kötőjeles név, és nem az, hogy az anya nevét kapja a gyerek. Amit egyébként teljesen megértek.)

Szóval, értitek, ha a férfi nem tesz meg valamit a nőért, akkor nem szereti meg a gyereket se, és szemét is, meg minden. De ha a nő nem tesz meg valamit a férfiért, az teljesen jogos, és akkor nincs szó arról, hogy a nő ne szeretné a férfit vagy a gyereket, vagy hogy szemét lenne. Még jó, hogy egyenjogúság van... Persze... Véletlenül se arról van szó, hogy a nők egy része észre se veszi, hogy neki egy csomó dologból eleve több jár. És hogy ezt a többet olyan természetességgel követeli, mintha az maga lenne az egyenjogúság. Mert a kis agyával még el is hiszi ezt.

Mondjuk gyereket se nagyon akarnék olyan világba, ahol ilyen fa**ságok előkerülnek, mint ez az egész kérdésben vázolt probléma.

2015. máj. 19. 19:17
 14/16 anonim ***** válasza:

Nincs egyenjogúság, ezt mi is tudjuk, bár szerintem a te agyad kapacitásra legalábis sokkal kisebb egy átlag nőnél. Azért megpróbálom elmagyarázni. Nem kizárólag a saját nevét akarta adni az anya, hanem kötőjellel mindkettőt. Szerintem ez egy tökéletes kompromisszum, hisz az apától is csak annyit szeretne, hogy ne kizárólag az ő nevét viselje a gyerek. Sajnos ha valaki emiatt nem hajlandó a tulajdon gyerekét sajátjaként elismerni, ott tényleg hatalmas gondok lehetnek. Mellesleg az apaságot így is úgy is megállapítják vérvizsgálat alapján, miközben így a gyerek - nyilatkozat és házasság hiányában - kizárólag az anya családi nevét fogja viselni... magyarán mondva szegény hapsikám még azt sem éri föl ésszel, hogy ezzel a döntéssel csak duplán veszít, hisz a gyerek így is az övé, a nevét viszont nem fogja viselni se kötőjellel, se anélkül...

Kérdező, van valami fejlemény?

2015. máj. 19. 21:13
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Én meg úgy értelmezem az apa döntését, hogy legyen vagy az apa vagy az anya vezetékneve a gyereké, de ne a kettő együtt, kötőjelesen. Én mondjuk nem így hoznám az anya tudtára, de ha nem akarna lemondani a kötőjeles névről, akkor akár abba is belemennék, hogy az ő neve legyen a gyereké. Vagy kitalálunk egy új nevet... :D

Miért? Mert ez a kötőjeles név hosszú, idióta, divat, a gyerekre furcsán fognak nézni már az oviban is, ráadásul értelmetlen, mert az unokának mi lesz majd a neve? Három vagy négy nevet fognak majd összekapcsolni kötőjellel? Szegény ükunokák... :D

2015. máj. 25. 16:07
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy meg, ha egy nőnek ilyen fontos ez az egész az már eleve két komoly problémát jelez, ami miatt meggondolnám, hogy jól választottam-e. Az egyik, hogy túlteng benne az öntudat (nem azt várom egy nőtől, hogy kis nebáncsvirág legyen, félre ne értsetek, de az ilyenfajta öntudatosság csak a hülye társadalom hülye hatásainak köszönhető, akár férfiről, akár nőről van szó), a másik, hogy szeret jelentéktelen dolgokból ügyet csinálni.
2015. máj. 25. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!