Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Haza szeretnék menni, a...

Haza szeretnék menni, a férjem nem?

Figyelt kérdés
10 éve élünk külföldön. Eddig nem szerettem volna hazaköltözni, most viszont van egy 2 hónapos kisfiam és utálok itt lenni. A férjem viszont hallani sem akar a hazamenetelről. Hiànyzik a család, barátok, társaság a babának, főleg a későbbiekben. Itt is van rá megoldás, de az nem ugyanaz. Otthon kinyílna kicsit a világ. Ti mit gondoltok?
2019. ápr. 21. 17:44
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%
Akkor keres abban a városban is barátokat, de a nem akarásnak nyögés a vége. A 15 éve Angliában élő hozzászóló voltam.
2019. ápr. 24. 23:41
 22/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm ismételten a normális hozzászólásokat.

A kioktató válaszolók pedig nem értem miért vannak felháborodva. Na ezért nem is barátkozom szívesen a külföldi magyarokkal.

2019. ápr. 25. 08:49
 23/28 anonim ***** válasza:
11%
Mondjuk tényleg minek mentetek ki... Én nem mennék. De ízlések és pofonok... Viszont azt nem értem, mikor írjátok, hogy új barátokat kell szerezni... Nekem speciel nem az hiányozna, hogy legyen kivel beülni kávézni, szórakozni, bográcsozni.... Hanem az igazi barátaim és főleg a családom... Én velük akarok lenni... A több fizu nem ér annyit, hogy ne legyenek velem és ne tálálkozhassunk bármikor... A család nem olyan mint a cipő, hogy ha elszakadt szerzek másikat...
2019. ápr. 25. 19:18
 24/28 anonim ***** válasza:

23!

10 évig nem hiányzott neki

2019. ápr. 25. 19:47
 25/28 anonim ***** válasza:

24# ezért írtam, hogy minek mentek ki..

A másik része inkább a többi válaszolónak szólt.

2019. ápr. 26. 13:19
 26/28 A kérdező kommentje:

Csak nyugtassátok magatokat, hogy a pénz nem számít. Örülhettek, hogy minden a seggetek alá lett rakva és nem kellett elhagyni a hazátokat.

Mi amellett, hogy magunkat, a családunkat is támogatjuk. Ha újrakezdeném sem csinálnám másként. Ám bocsánat, ha kicsit önzően, most a gyermekemre gondolok.

2019. máj. 3. 21:08
 27/28 anonim ***** válasza:

Mi is éltünk külföldön, tehát valamennyire megértelek, valamennyire viszont nem. Amikor 10 éve kimentetek, akkor nem volt tisztázva a cél? Tudtad, hogy oda terveztek mindent, akár véglegesen is? Tudtad, hogy oda fogsz szülni, tudtad, hogy nem lesz ott a nagymama a gyereknek, sem a gyerekkori pajtik, unokatestvérek, senki? Ennek ellenére ezt bevállaltad, nem szép dolog meggondolni magad. Írod a pénzt. Mi sem csak viccből mentünk ki 6 éve, de nekünk megvolt a cél, amit elértünk, és szakmánk is van, amivel itthon is lehet boldogulni.Egyedül annyi, hogy hitel nelkül több tízevet is lehet gyüjtögetni. Mi ezt semmiképp sem akartuk. Mi összgyűjtöttünk kint egy kertes ház árát, felújítottuk, és nem Mucsajröcsögén van, hanem Debrecenben. Tehát jó környek, munka is van. Mikor hazajöttünk, teljesen hitelmentesen, maradt pénzünk, de dolgoztam egy évet, így vállaltunk gyereket. De mi közösen így akartuk, én tudtam, hogy soha nem szülnék Angliában. A lazaság tetszik, de 9 hónap után adhatom be a gyerekem bölcsibe, mert addig jár a támogatás, és a bölcsi, ovi egyhavi fizetésbe kerül. Tehát ugyanott lettünk volna.

Rengeteg emberrel, párral, családdal megismerkedtünk kint, bizony akiknek nem egyezett az elképzelése a társával, azok külön mentek. A 80%-uk. Volt, ahol van gyerek, volt ahol nincs. És főleg a pénz miatt. A te párod hozzászokott a jóhoz, hogy £3000 fontos összbevetelnél nem kell sopánkodni, ha épp csináltok egy £500-as bevásárlást. Ez ugye kb. 1 millióból 150 ezer. Az ott semmi. Itthon pedig ha ketten 500at megkerestek, akkor nehéz kiadni szintén 150et. Viszont hitel nélkül már ez sem vészes. Mert itt már közel hasonlóak az árak. A férjed ezért nem akar hazajönni. Te most unatkozol, van időd agyalni, hiszen tényleg úgymond egyedül vagy, a családod nem része a boldog pillanatoknak, nem mentek hétvégente a nagyszülőkhöz, közös családi banzájokra. Én megértem, hogy rossz. De a férjed szempontja is érthető. Ha nem tudtok kompromisszumra jutni, akkor viszont váljatok el.

2019. máj. 8. 09:44
 28/28 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, teljesen igazad van, viszont egy dologban nem. Mi nem együtt jöttünk ki, mi idekint találkoztunk. Mindaddig máshogy képzeltem a jövőmet, amíg nem ismertem meg a párom. Nem azért jöttem ki, hogy pénzt gyűjtsek és hazamenjek. Úgymond más volt a cél, ugyanúgy, mind most is változott a baba miatt minden. De nyitott vagyok bármire és tudom, hogy meg fogjuk oldani.
2019. máj. 8. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!