Milyen igazán különleges/ritka neve van a babádnak?
Sok szokatlan névvel találkoztam itt már. Segítenétek összeírni? Emlékszem Ida Abigélre, Opálra, Aladár Edére, Armandra, Éduára. Emlékszem, hogy akarta a gyermekét itt már anyuka Ábrahámnak, Mózesnek, Jakabnak, Kornélnak nevezni. Ki az, akinek igazán különleges nevű babája van? Olyan, ami nem gyakori, nem divatnév, nem tucatnév.
Tudom, hogy mindenkinek a saját babájának a neve a legszebb, de most az egyszer kérlek titeket, ne a Balázsok, Noelek, Kevinek, Dzsesszikák, Bendegúzok anyukái jelentkezzenek!
Az ismeretségi körömben van Zolta;Gerda;Babett;Nadja;
Aladár Ede anyukája :-)
14:22-es volnék!A környezetemben van még Aphrodité,Bethany,Mózes,Döniz,Debóra,Desy(Dézinek ejtik),Naomi,Menta,Édua,Nikol,Zsombor,Tatjana,Mira,Nadinka,Zafira,Rubin,Jeronima!!!
Nekem Jordán név feltűnően tetszik!!!NAgyon nagyon gyönyörű név,hasonlóan a Szaffi (régi kedvenc mesém),a Dáriusz,Liána,Amina,Szkilla(sosem hallottam de nagyon jóóó),Heidi,a SALOME...mennyei,a Tabitát aztz imádnám,ha olyan lenne a vezetéknevünk :P Szamira!!!Fúúú nagyon jó neveket írtatok...felcsillant a szemem,végre valaki meg meri mutatni,hogy nem tucatember!!!!Gratulálok a babákhoz és a szebbnél szebb neveikhez...és örülök,hogy nem tévedt ide egy-két ember,aki lehülyéz és fogyatékosnak néz,mert különleges nevet adunk a gyermekeinknek!!!
Szia
13:43-as vagyok
Igazán nem értem, hogy miért kell valakit lepontozni. Hisz, ha valakinek nem tetszenek a nevek, akkor nem adja a saját gyermekének. A szomszédunkban is van egy család, akiknél Edgar és Lorenzo a két kisfiú. Ők ezt találták megfelelőnek. Nem ettől lesz a gyerek okos vagy buta, szép vagy csúnya.
Engem is sokan csúfoltak kiskoromban, de én büszke vagyok magamra és a nevemre. Szerintem minden névnek oka van. Mindenki tudja, hogy miért pont azt a nevet választotta és mivel szerencsére nem mindenkinek ugyanaz az a név tetszik, nem mindenkit Bélának hívnak :-D
én is pozitívnak találtam a hozzáállást a kérdéshez. sajnos sok helyen ha azt írom, hogy én különleges nevet választottam, akkor minden leszek, csak ember nem. tönkreteszem a gyerekem. szerintem nagyszerű, hogy vannak, akik mernek egyediséget mutatni és bátran választanak különlegesebb neveket, nem csak azokat, amik tucatszám fordulnak elő. és nagyon igaz, hogy nem ettől lesz egy gyerek okosabb, szebb a többinél. a csúfolás pedig a leghülyébb indok. az én nevem Luca, nem éppen különleges(bár mikor születtem ritka volt), az iskolában a luktól kezdve mindenfélének csúfolták a nevem. de azokat, akiknek hétköznapi neve van, a gyerekek ilyenek.
Szaffi anyukája
én azokat is idesorolom, akik ma már nem divatos neveket adnak a gyermekeiknek, például említettétek a Bélát és a Lajost. Szerintem a Gyula is idetartozik. Az én kisfiam Sebestyén, belőle is összesen 2-ről hallottam még, de egyet sem ismerek személyesen.
Ja, egyébként én ismertem egyszer egy Argentinát is...
Különben azért tettem fel a kérdést, mert akárhányszor végigolvasok egy naptárat, annyi nevet találok benne, amelyek elismertebbek (most épp nem a Robinra meg a Rubenre gondolok, mert ezek újabbak, hanem a Mózesre, Mórra, Móriczra), mégsem adja soha senki a gyermekének.
Mindíg vannak divatnevek, amelyek nagyon szépek, az emberek akkor épp nagyon megkedvelik, aztán egyszer csak elvesznek a süllyesztőben. Ha valakinek különleges neve van (és nem olyan, amivel kiszúrsz vele, például az Ajándék vagy Felhő, vagy vannak nagyon gáz nevek), akkor azt tuti megjegyzed.
Egyébként a Salamon nekem is nagyon tetszik, meg a Domonkos is tetszene, dehát a párom hallani sem akar róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!