Ilyen extra nagy pofátlan kérés a párom 25 éves lányához, hogy vigyázzon a babánkra?
Szerintem teljesen lényegtelen hány éves a lány. Nem akar vigyázni egy ilyen kicsire, akkor miért erőlteted? Gondolod bármi jó sülne ki belőle? Ez nem egy ilyen "vidd már le a szemetet" kategóriájú kérés, amit igazán megtehet.
Nem is hagynám amúgy vele jószívvel, mert nem maradtak még együtt ilyen sok időt.
Az meg milyen már, hogy most KELL megtanulnia a pelenkázást meg a többit. Mi az, hogy KELL?? Nem, nem KELL neki megtanulni semmit, sem most sem pedig később ha nem akar gyereket, vagy nem akar gyerekekkel kapcsolatban lenni. Hála az égnek ez még mindig olyan dolog, amit egy nő magának dönthet el.
Segítségre van szükséged tőle, akkor kérd meg hogy mosogasson el, meg takarítson ha még otthon él. Na azok olyan dolgok, amiket sajnos mindenkinek meg kell tanulni, csinálni.
21 eves vagyok es tesomnak van egy 1 eves babaja, de soha nem vigyaznek ra egy teljes ejszakat.A tesom gyerekeig kb csak kepen lattam babat, megfogni is alig merem. Arrol nem is beszelbe hogy most szembesultem azzal a rengeteg dologgal,amire figyelni kell egy kisbabanal meg amire harap az anyjuk: ne allj a feje fele, felakad a szeme, ne nyomd meg a feje tetejet mert meg puha forgasd a gyereket alvas kozbe hogy ne legyen lapos feju(ezek kisebb gyerekekre vonatkoznak), ne ultesd mert tonkre megy a gerince, attol a jatektol megfulladhat, a takarot magara huzta szoval megfulladhat,forrald fel a vizet mielott odaadod, ez a tapszer tul hideg megfazik a torka, ez tul meleg,le fogja egetni a torkat...stb, a sor vegtelen. Nyilvan ha valami baja lesz akkor az meg csak az en hibam lenne,meg szamoljak el a lelkiismeretemmel. Na mar most oke, en elnezegetem az unokahugomat ket hetente fel orat, de szerintem en nem tudnam eletben tartani, szoval ezert respekt nektek anyukaknak hogy osztonbol jol, de nekem meg nem. Mondjuk sogornom nem is alarja ram bizni,mert felfogta, hogy nem ertek hozza.Arrol nem is beszelve, hogy ezek szerint te meg be is akarod tanitani, h megtanuljon pelenkazni altatni etetni, szoval nem netto 10 ora lenne az,amit el kell toltenie a gyerekkel. En pl igy 5 het mulva, vizsgaidoszak kellos kozepen a hatam kozepere se kivannam h jarkalhassak at hozzatok tanulni. Amugy az meg nevetseges h szapulod h mennyire semmire kello, hogy (szerinted) meg nem dolgozott semmit, en is 27 eves kormig fogok tanulni, es akkor mi van? Ahogy latom kb 37 evesen szultel te is, ha csak 30 evesen allnank neki dolgozni akkor sem lennenk semmivel elkesve ezek szerint .
A masik meg hogy neked ahhoz mi kozod h ot meddig tamogatja az apja? Ugyanugy a lanya marad o is, hiaba pottyantottal neki meg egy gyereket. Attol mert szultel neki egyet azt hitted, hogy majd a te majmodra fogja innentol mar kolteni az osszes penzet vagy mi? :D
Akik itt azt írják, hogy igazán vigyázhatna a kistestvérére, azok közül hányan bíznák rá a 9 hónapos gyereküket egy teljesen tapasztalatlan személyre 10 órán keresztül, úgy hogy a gyerek sem volt még ennyi időt mással?
Le lehet nyugodtan pontozni, de én nem tennék ilyet. Inkább vinném magammal és apukával felváltva szórakoznánk/lennénk vele.
Én meg sem kértem volna. Ha mégis ilyet kérsz, akkor pedig tartsd tiszteletben, ha valaki nemet mond. Szerintem nem kötelessége senkinek a gyerekedre vigyázni. Nekem a szüleim szoktak néha vigyázni a kisfiamra, bár ő már 3 éves, de mindig úgy kérdezem meg őket, hogy legyen lehetőségük nemet mondani. És megesik, hogy nemet is mondanak. És tudod, mit mondok? Hogy semmi baj, ne érezd rosszul magad, megoldom máshogy. És meg is oldom.
Egyébként én is tartottam volna egy ilyen helyzettől 25 évesen. Ennek köze nincs ahhoz, ki tartja el magát, mert én pl addigra önellátó voltam, nem is a szüleimmel éltem.
57# nem fogják fel, hogy a gyerek mèg egy órát nem volt az anyja nélkül.... Hihetetlen..
Én 30 vagyok, lekislányozhattok, de a párom kisöccsèt nem vállalnám ennyi időre... Mert tudom milyen az a kisgyerek... Nem tudtok ti sem minden részletet, úgy fröcsögtök....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!