Strand "etikett", avagy mit szabad a gyerekmedencénél?
Figyelt kérdés
Tegnap jöttünk haza egy 3 napos nyaralásból és teljesen kibuktam,ami a hotel strand részénél volt... Két kisgyerekkel voltunk,egy 1 évessel és egy 2,5 évessel... Első nap a belső gyerekmedencénél voltunk,ugye természetesen én is és apa is bementünk a gyerekekkel,jött az úszómester és kiküldte egyikünket,hogy csak egy felnött lehet bent a gyerekmedencében!PH értékre,meg ÁNTSZ-re hivatkozva.Oké elmentünk onnan. 2.nap a külső gyerekmedencénél szóltak be,hogy nem lehet beleülni a vízbe a gyerek mellé,max állhatsz mellette(marha kényelmes hosszú távon felette görnyedni),vagy esetleg a medence peremére le lehet ülni.Ja és ekkor már nem volt baj,hogy ketten vagyunk bent két gyerekkel.Oké,ezt is betartottuk... 3.nap azért találtak be minket mert az nem volt mindegy hogy a medence melyik peremén ülünk.Na itt telt be a pohár és ekkor küldtem el őket a jó büdös francba,és inkább haza is jöttünk egy nappal elöbb.Hát nem teljesen mindegy hol ülök!?Megint jöttek az ÁNTSZ-el,meg a Ph értékkel,de hát itt is ott is ugyanannyira értem bele a vízbe... A kérdésem az igazából az lenne,hogy ezek a dolgok máshol így vannak a gyerekmedencénél?
2010. júl. 5. 12:27
1/8 anonim válasza:
Zalakaroson voltunk tavaly , akkor volt 7-8 hós a lányom, de a kimondottan gyerekeknek való medencébe nem lehet felnőttnek belemenni ott, körbe van véve még korláttal is. Mi a derékig érő rendes medencébe mentünk vele, fogtuk. Idén strand kimarad (30 hetes ikres kismama vagyok), 20 hós a lányom, most lenne igazán macerás ez a dolog, mert ugye már lubickolna, de nem engedném egyedül, szóval... Jobb ha nem megyünk. Kehidán sem lehet belemenni a gyerekmedencébe, szélén lehet azt hiszem ülni.
2010. júl. 5. 12:35
2/8 anonim válasza:
Hát igen, ez a legtöbb helyen így van... Én ezért is nem viszem gyerek medencébe a fiam. Mi Harkányba szoktunk járni fürdeni, ott is van gyerekmedence, elég hosszú és széles. Na most ha én nem vagyok bent a vízben, akkor az én fiam bemegy a közepére, aztán ha ott elesik, akkor gázoljak át az egész medencén? Ezért inkább nem viszem oda, amúgy is szerintem ez nagyobb gyerekeknek jó, olyan 4 éves kortól.
De különben meg tudom érteni, hogy miért van ez a szabály, mert egyik barátnőm mondta (nincs gyereke), hogy amíg nem voltak a felnőttek kitiltva a gyerekmedencéből, addig tele volt felnőttekkel, akik benne feküdtek egész nap.
2010. júl. 5. 12:44
3/8 anonim válasza:
Én a helyedben örülnék, hogy így vigyáznak a gyerekmedencére. Én meg attól vagyok kibukva, ohgy a legtöbb gyerekmedence az anyukáknak csak lábáztató és traccspartihely. Egész nap ülnek a szülők a(z esetlegesen) gombás lábukkal a babáknak való medencében.
2010. júl. 5. 13:00
4/8 anonim válasza:
Az én fiam nem maradna bent a medencében nélkülem, még. Most 20 hónapos. Ahány strandon vagy, annyiféleképpen viselkednek a "vezetők". Mi mostanában a pünkösdfürdői strandra járunk - ott be tudsz menni a gyerekkel, de nyilván nem azért teszed, hogy áztasd magad, hanem hogy mellette legyél míg nincs el egyedül. Mások is így tesznek. Én nem vetem meg őket. Én is eljönnék olyan strandról, ahol nem lehetnék meg mellette, mert akkor a takarón ülnénk kb., a víz közelébe se mennénk.
2010. júl. 5. 13:15
5/8 anonim válasza:
Ahova mi járunk, ott a felnőttek leülhetnek a medence szélére, de a lábat nem szabad belelógatni. Ha bármi van, elesik, stb. vagy be kell futni egy labdáért pl., azért nem szólnak.
2010. júl. 5. 14:50
6/8 anonim válasza:
Hát, én se szeretném azt látni, hogy a gyerekem vizében a nagypapi gombás lábát és a nagymami punciját áztatja. Bocs.
2010. júl. 5. 15:07
7/8 anonim válasza:
Mi is Harkányba voltunk egyszer,akkor volt másfél éves a lányom,és korához képest kisebb is.
Nekünk is szóltak hogy nem mehetünk be,a lányom meg megindult a mélyebb víz felé,a kiabálásom nem hallotta,mert olyan hangzavar volt.Szerencsére nem lett baj.
Én úgy gondolom ha már a szülő nem mehet be a gyerekével,akkor az úszómester ne az árnyékba pihenjen,hanem a medence szélén legyen és figyeljen oda.
2010. júl. 5. 15:10
8/8 anonim válasza:
Ezt a dolgot is megközelíthetjük valóban több oldalról. Nekem is van három gyerekem, de én egy úszni nem tudó gyereket hogyan merjek engedni pancsolni az esetlegesen 80-90 cm-es vízben? Pl.: egy másfél évest. Ezért mi általában oda megyünk vissza, ahol nem szólnak, ha belépsz a gyerekért. Gomba, fertőzés, bőrdarabok, szemölcs és egyéb izgalmas dolgok bármelyik medencében előfordulhatnak, szinte mindenki viszi a piciket a felnőtt medencébe is, ahogy én eddig láttam. Oda, ahol az átlag életkor 65-70 év. Ennyi erőből ott is el lehetne kapni dolgokat, sőt gondolom, a legtöbbünk kapott már fertőzést strandon. Egy megfelelő lábfertőtlenítést tartanék célszerűnek a pancsolókba lépés előtt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!