Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Játszótéri-etikett - létezik...

Játszótéri-etikett - létezik ilyen?

Figyelt kérdés

Most kezdtünk el lejárni a 10 hónapos lányommal a játszótérre hintázni.

Első gyerek. Fogalmam sincs, hogy mit szabad, nem szabad mondani, csinálni a játszótéren. Hogyan viselkedjek/viselkedjünk a többi kismamával/gyerekkel?

Előre is köszi a segítséget!

2010. ápr. 27. 11:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A viselkedés úgyis kialakul. Arra figyelj, hogy a gyereked jól érezze magát. Ha ismerkedni akar majd idővel, engedd, ha jönnek az anyukák és beszélnek neki, hagyd, hogy hadd babusgassák. Személy szerint én még nem engedtem át másnak a játszótéren, folyton én fogtam, vagy sétáltattam. A dohányzásra viszont figyelj (ha cigizel). Játszótér környékén nem ildomos rágyújtani (bár ezt sok anyuka, apuka figyelmen kívül hagyja).
2010. ápr. 27. 11:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Semmi különös szabály nincs. Csak figyelj a gyerekedre, mint máshol is.

Én azt nem szeretem, ha valamelyik kicsi rendetlenkedik, csúnyán viselkedik a többi gyerekkel, és anyuka-apuka nem szól rá. Szerintem mindenkinek kellemetlen, ha másnak kell rászólnia a te gyerekedre.

Illetve, amit az előző válaszoló is írt. Van, ami nem való játszótérre, ilyen a cigi és a kutya.

2010. ápr. 27. 11:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én amikor vittem eleinte a gyerkőcöt a játszóra, akkor mindig a másik gyerek játékai kellettek neki. Ilyenkor persze a játék tulajdonosa nem akar azzal játszani, az én fiam meg igen. Az anyuka megengedi, hogy használjuk a játékot. Olyat vigyél ki csak, ha majd nagyobb lesz, amit másoknak is oda tudsz adni! És így ilyen pár percig tartó csere-berére senki nem haragszik meg.
2010. ápr. 27. 11:56
 4/7 anonim ***** válasza:
7%

Jesszus, na ez a kategória, amire azt mondom, hogy ha lenne "Etikett a játszótéren" c könyv, te tuti megvennéd, mert egy .....anyukának mindent el lehet adni....

Légy önmagad, ennyi. Ha akarsz, beszélgetsz, ha nem akarsz, nem beszélgetsz-észre fogják venni. Nyilván nem káromkodunk, köpködünk és meztelenkedünk, de nincs külön játszótéri etikett....

Apám, a pofám leszakad... :-))

2010. ápr. 27. 12:02
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én Angliában élek, nincs gyerekem, így sűrűn nem járok játszótér környékén. Viszont a hétvégén levittem egy ismi két és fél évesét a parkba. Nekem az tetszett nagyon, hogy a picik, ha akartak játszani egy játékkal, amin épp más volt, vagy épp nem fértek hozzá, mert a másik gyerek elállta az utat szépen mondták (még az alig beszélni tudók is), hogy "Excuse me", hogy odaférjenek. Nagyon cukik voltak.
2010. ápr. 27. 12:11
 6/7 anonim ***** válasza:
78%

Borzasztó...valaki bátorkodott feltenni egy számára fontos kérdést. Ráadásul egy olyan oldalon, ahol...ja, hogy pont ez a lényeg!!!

Kedves kérdező! A lényeget már leírták, nem tennék hozzá semmit.

2010. ápr. 27. 12:14
 7/7 anonim ***** válasza:

Mi is csak hintázni járunk egyelőre a játszótérre, 9,5 hónapos a kisfiam. Általában azzal szoktam "beszélgetni" aki épp mellettem hintáztatja a babáját.

Persze anyukája válogatja, van aki beszédesebb, van aki kevésbé, van aki tud köszönni, van aki kevésbé.

Meg persze nagy játszótér lévén itt is vannak klikkek, de szerintem ez olyasmi lehet, mikor az ember bekerül egy már összeszokott osztályba a suliban. Mi két hónapja járunk ki, van már pár anyuka, meg nagyi akiket "ismerek", meg egy csomó akiket nem. De az is lehet, hogy pár hónap múlva én is egy "klikk-tag" leszek. Én nem látok semmi kivetnivalót abban, ha hasonló ízlésű, szemléletű, korú egymásnak szimpatikus kismamák "összehaverkodnak". Az ember elvégre is társas lény :)

2010. ápr. 27. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!