Létezik olyan weboldal, ahol leírja, hogy melyik hónapban mit kell tudnia egy babának? Köszi szépen :-)
De édes vagy:)
Látod pontosan ezért ne olvasgass ilyen oldalakat.
Ennie, aludnia, kakilnia, sírnia kell tudni.
Szomorúan tapasztalom, hogy olyan felgyorsult világban élünk, ahol még az is meg van határozva, hogy 2 hónaposan egy babának mit kell tudnia. 1 hónappal ezelőtt már azt kérdezte tőlem a gyermekdokinéni, hogy tartja-e a babám a fejét hasra fektetve? Mondtam, hogy az az igazság, hogy nem is próbáltam (szerintem ez korai egy ekkora babának). Most viszont már 9 hetes (holnap megyünk a 2 hónapos oltásra) és aggódom, hogy mit mond holnap a doki, mert emelgeti a babám a fejét hasra fektetve (amikor olyan kedve van), de még nem tartja meg pár másodpercnél tovább. Elkezd sírni és akkor visszafordítom (nem szeretném kínozni).
Az idősebb rokonaim viszont azt mondják, hogy 20-30 évvel ezelőtt született babák (pl. én is) 2 hónaposan még csak feküdtek, túl korai lenne ilyen dolgot elvárni ekkora babától (szerintem igazuk van). Csak most mi lesz? Megmondja holnap a doki, hogy nem foglalkozok eleget a babámmal? Pedig ez nem igaz,...csak ami nem jó neki, azt nem szívesen erőltetem. Szerintem hagyni kellene, hogy a baba diktáljon...ő érzi mikor mire képes, ha már lesz elég ereje hozzá, akkor majd meg is tartja a fejét.
Rosszul gondolkodom?
Én inkább egy könyvet ajánlanék.
A barátnőm anyukája orvos, ő ajándékozta nekem ezt a könyvet. Egy nagyon reális könyv, az átlagos gyerekek fejlődésével foglalkozik, kiemelve, hogy néhány hónapos kor után "széthúz" a fejlődés, majd 3 éves kor körülre érik újra össze, addig kár hasonlítgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!