Milyen példával dobálózhatnék?

Régen nem végeztek ennyi kutatást, régebben tudatlaabbak voltak az emberek.
Basszus a középkorban mindenkin eret vágtak, mert ahhoz az egyez értettek, gondolták az mindenre jó.
Régen, aki azt mondta, hogy a Föld kering a Nap körül, azt máglyára küldték.
Annyira hülyeség ez a régen, most most van, mi most élönk, más volt 50-100, 500 éve, és más lesz ennyi idő múlva.

Jaj ez engem is ugy idegesit, 2 hét mulva szülök de az összes barát, rokon akik már 30 meg 20 éve szültek, annyira tudják hogy ezt minek vetted meg minek légzésfigyelö, minek a baldachin, meg ilyen kenöcs stb.. én meg már ugy unom hogy a baba meg sem született de azért mert régen nem voltak ezek, engem tök hülyének néznek hogy minek kell ilyen-olyan dolog..
38

Nem kell nekik visszaszólni, csak jót akarnak. Nem a középkorról beszélünk kedves előző! Te tej allergiás lettél? Vagy allergiás vagy ételre?Mert érdekes a modern világba mindenki érzékeny mindenre, főleg a gyerekek.Be vallom, én a köztes utat járom a táplálással, a fiam mindent megkóstol(9 hón), amit én is megeszek(sült hús, főzelék, felvágott, kenyér...)a tejbegrízt és rizst feles tejbe főzőm. Nincs baja!Nem allergiás, sőt jókat nyammog!
Azért néha a "modern" anyukák meg túl lihegik a dolgot. Minden csak is cukor, só nélkül, csak víz, csak tápszer(aztán később, jé érzékeny a tejre), kakaó nem, helyette valami karob por(?)(valami ilyesmi nevű). Ezeken a sz.rokon nőnek az új gyerekek, és milyen jó, hát nem tudom, szerintem 30 év múlva ezekről is kihoznak valamit. A régi ételeken több generáció felnőtt. Persze most lehet mondani, hogy vegyszer mentes volt minden, meg örültek, hogy kaja van, de ezt kétlem csak szöveg!Viszont nem volt az, hogy a gyerekek mondták, hogy ezt nem eszem, meg azt nem eszem. Nálunk sem volt ilyen soha, anyukám amit főzőt azt ettünk, ha nem szerettük(spenót), akkor egy 1 hétig csak azt főzőt. Nem is vagyunk válogatósak! A régi elven nevelődtünk(4 tesó) és egyikünk se beteges vagy allergiás.

Amit az utolsó írt, akár én is írhattam volna.
Kérdező, ha nem értesz egyet a tanácsokkal, fölösleges vitába szállni, intézd el annyival, hogy te így látod jónak. Úgyis te döntesz, nem más.

Kedves utolsó:
Tudom, hogy ne a középkorról beszélünk!!
De egyesek, mintha onnan jöttek volna, olyanokat mondanak.
Amúgy meg az hugaim 34 évesek, ők 6 hetes koruktól már zöldségrt ksptak. A tápot nem bírták, választék sem volt, a nagyeszű gyrekorvos meg azt mondta anyámnak, hogy ne hozassaon a gyűjtőből tejet, mert az fertőzött.
Szóval szegény anyám nem tuditt mást, maradt arépa-krumpli.
Na az egyik hugaom 8-10 hóős koráig kórházban volt, csontsoványra fogyott, állandóan mindent kifosott, fel volt puffadva, mire kiderült, ogy lisztérzékeny.
Ennyit a korai hozzátáplálás előnyeiről.
eleve ő volt a kettő kötül a gyengébb, kisebb, ez még rádobott egy lapáttal.
Falra mászok, amikor olyat ír valaki, hogy nyugodtan egyen a baba 3 hósan almát reszekt háztartási keksszel.
első

Gondoloma az amúy is gyenge szervetetének, abélbolyhainak, baromira nem tett jó, szóval ezen vitatatkoznék.
Vag yha az orvos nem oylan hülye amilyen, és kapattak volna anyatejet.
N amindegy, részamről ennyi, szerintem nagyon gáz amit 20-30

Az anyósom is sokszor szerette volna az ő 35 éves tapasztalatát rámerőszakolni a hozzátáplálásban (és másban is). Szerinte ez csak divat, hogy most később adunk a gyereknek tejet, glutént és még sok minden mást.
Én erre azt szoktam mondani, hogy azóta nagyon sok kutatást végeztek és nagyon sok allergén van már a környezetünkbe, ami miatt nem baj, ha óvatosabbak vagyunk.
A távolabbi ismerősöket meg meghallgatom, de nem szállok vitába velük.

En azt tartom furcsanak, hogy sok orvosi, kutatasi eredmenyre,valtozasra csak legyintenek nehanyan pl a hozzataplalassal kapcsolatban es jobbnak tartjak a regi elmeleteket.
Kozben meg nehany kenyelmi, elvezeti ujitast orommel elfogadnak. Gondolok itt arra, hogy orommel megyunk uh-ra, hogy tudjuk egeszseges a baba es mi a neme, vesszuk a korforgokat, ezer reszes hiper-szuper csodaszep babakocsikat,meg sorolhatnam azt a sok-sok kutyut, amit meg akarnak vasaroltatni velunk.
Szoval ezek a valtozasok tok jok, de a komoly kutatason alapulokat meg sokszor megkerdojelezzuk.
De vegulis mindegy, amig az en babamat nem akarja senki 4 honaposan megtonni toltottkaposztaval, meg tehentejjel, addig nekem mas dolgaba nincs beleszolasom.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!