Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy oldjátok meg a nyári...

Hogy oldjátok meg a nyári szünetet? Önkormányzat besegít?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A dolgozó szülők hogy tudják megoldani a gyerekeik felügyeletét 2,5 hónapon át? Tudtátok, hogy törvény kötelezi az önkormányzatokat arra, hogy ingyenes táborokat biztosítsanak a dolgozó szülők gyerekei részére? Nálatok ez működik? Vagy ott is elsumákolja ezt a lehetőséget az önkormányzat és kénytelenek vagytok a 25-30 ezres táborokat kifizetni?

2019. ápr. 5. 22:12
1 2 3 4 5 6
 51/54 A kérdező kommentje:

Kedves 67%-os válaszoló, nem kötözködünk veled, csak nem értünk egyet néhány dologban, nincs ezzel semmi baj, hogy neked más a véleményed, tapasztalatod.

Azzal sem értek egyet, hogyha valami ingyenes, ne legyenek extra igényeim. Az iskola, óvoda, egészségügyi ellátás ingyenes, de igenis vannak igényeim, elvárásaim, ha nem megfelelően végzik a dolgukat az ott dolgozók, mint ahogy az ingyenes napközis táborral kapcsolatban is lehet elvárás, hogy ne zsúfoltan az iskola udvaron legyenek felügyelet nélkül, hanem korosztályuknak megfelelő, színes programokkal, értelmes elfoglaltsággal teljen a szünet. Állandóan tüntetnek az oktatás minősége ellen is, ezek szerint nincs joguk, mert ingyenes?

Magyarországon pl. az egészségügyben minden elérhető ingyenesen, igaz, hogy várólisták vannak, de a TB szinte mindent finanszíroz. Extra szolgáltatás inkább a plasztikai műtétek, vagy pl. egy fogsor csináltatása, amihez mélyen a zsebbe kell nyúlni, de a magánrendeléseknek igazán egy előnye van: nincs várakozási idő, de szinte ugyanazt kapod. Az orvosok délelőtt dolgoznak az állami rendelőben, délután meg a magánban. Én pl. a terhességem alatt hiába magán nőgyógyászhoz jártam, mindent fontosabb dolgot a kórházban csináltak.

Szóval én ezzel nagyon nem értek egyet, hogy ami ingyen van, azzal meg kell elégedni, nem lehet nagy elvárást támasztani. Nekem az óvodával, iskolával szemben is volt némi elvárásom, nem véletlenül néztem meg többet és amit a legjobbnak találtam, oda írattam a gyerekeket.

Az önkormányzatoknak törvény írja elő, hogy kötelesek megoldani a napközbeni ellátást, hogy a dolgozó szülőket tehermentesítsék a hosszú szünet idejére. Szerintem ezt illene korrektül betartani és a lehető legjobbat nyújtani a gyerekeknek, ha már milliárdokkal gazdálkodnak éves szinten.

2019. ápr. 7. 20:44
 52/54 A kérdező kommentje:
Vagy ha az önkormányzatnak nincs kapacitása egy ilyen nagyobb és hosszú időre szóló tábor megszervezéséhez, akkor számla ellenében fizessék ki bizonyos összeghatárig az érintettek magántáborozását. Az is nagy segítség lenne és nem sértenek törvényt.
2019. ápr. 7. 20:48
 53/54 anonim ***** válasza:

Én nem tudtam erről, de március - áprilisban már gyártom a táblázatokat, hogy a 3 gyerek melyik héten hol van a nyáron... sok táborba mennek és sokat lesznek otthon is velünk- illetve nyaralni is megyünk, meg a nagyszülőkkel is. Tábor mind fizetős.... 10 és 8 éves fiaim- mint az osztályuk legjobb matekosai nyertek ingyen egy hét informatika tábort- oda mennek, meg egy másik infóra is- ahova már 4éve járnak. Mennek a hittanos táborba,(ez egy nagyon jó kirándulás inkább) és néptáncra- a két utóbbi ottalvós. 3hétre megyünk nyaralni - 2 hetet ezen kívül otthon leszek még én is velük. Mamáéknál - mind a kettőnél lesznek- szeretnek is nagyon menni mindkettőhöz.

Nem egyszerű leszervezni a nyarakat-sem időben sem pénzben- de megoldjuk azért. :)

2019. ápr. 7. 21:39
 54/54 anonim ***** válasza:
Ugyan nekem még nincs gyerekem, de én is úgy hallottam, hogy az önkormányzatoknak felügyeletet kell biztosítani a nyárra, hisz senki nem várhatja el azt a dolgozó szülőktől, hogy 11 hétre vegyenek ki szabit. Én kb 10 éve voltam kisiskolás, jártam önkormányzatis nyári táborba és imádtam! Pedig mi még nem is mentünk külső helyszínre, de minden napra szerveztek programokat, voltak ügyességi versenyek, kézműves foglalkozások, kaptunk sportszereket és társasjátékokat, sőt az egyik évben kidekoráltuk az ott lévő faház belső falait. Szomorúan olvasom, hogy vannak ahol olyan rosszak ezek a táborok, hogy inkább nem engeditek oda a gyerekeiteket.
2019. jún. 22. 22:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!