Hogy oldjátok meg a nyári szünetet? Önkormányzat besegít?
Egyetlen nagyobbacska gyereket könnyű rábízni ilyen-olyan szomszéd nénikékre, de esetünkben például van egy 2 és egy 3,5 éves gyerek. Kicsi még pelenkás. Ez egy képzett bébiszitternek is igen megterhelő feladat egész hétre, és rá is megy az ember összes fizetése.
Őszintén szólva én két pici gyereket nem szívesen hagyok akárkire, ha nagyon muszáj egy-egy órára csak.
Két gyerekre fizetni egész nyáron a 30-ezres táborokat még egy gazdag csaladnak is megterhelő.
Szerintem ez egyáltalán nem a szülő kötelessége kéne legyen, hogy 2,5 hónapig oldja meg valahogy a gyerekfelügyeletet.
Én például 2 hetet kaptam nyárra, többi héten mennek ügyeletbe. Ha iskolasok lesznek, nem tudom, hogy fogom megoldani. Nagyszülő nincs.
Elég gusztustalan különben ez a magyar hozzáállás, hogy ha valaki háztartásbeli, az munkakerülő, ha dolgozik, de a gyerekek miatt sokat van otthon, akkor meg azért van kiutálva, a szüneteket oldja meg, de eleg szabit meg részmunkaidős lehetőséget nem adunk hozzá....
Szülessen sok gyerek, de lehetőleg tartsák őket 4 fal között, hogy utcán, intézményekben, étteremben, tömegközlekedésben ne zavarják szegeny munkásembereket...stb
Nalunk is jók a táborok. Nincsenek kisebbségek-most komolyan iskolába nem járatják a gyerekeiket ahova kötelező, majd pont egy ingyenes helyre fogják vinni 8-ra?
Én pl azért nem viszem gyerekeimet mert hátam közepére nem hiányzik hogy még nyáron is hordjam őket időre. És keljenek meg rohanjunk. Pedig nem vagyok kisebbség.
A másik mi nagyon sok ingyenes rendezvényen voltunk-szinte az összes múzeumot bejártuk, gyereksziget, győrköc....egy dologgal nem találkoztunk, még véletlenül sem, az alja népséggel-bármilyen legyen is. Azok nem hordják a gyerekeiket oda ahol esetleg jó lenne nekik és hasznukra válhat.
A gyerek napközis tábor pedig pont ilyen. Nálunk mindennap programok vannak, mennek strandra, múzeumokba. Azok a pedagógusok vannak velük, akik az iskolában is.
Azért a 10-sen jót nevettem. Anya és apa is kivesz külön-külön 3-3 hét szabit, plusz még 1 hetet, hogy együtt legyenek! 😂😂😂😂
Magyarországon ilyen biztos nincs. Főleg, hogy a szabik kb. 80-90%-ával a munkáltató rendelkezhet. Azta, ez jó volt! 😁😁
Meg ugye van még őszi meg tavaszi szünet is,meg nevelés nélküli munkanap,meg jöhet egyéb más is,amire 1-1 napot ki kell venni.
Nekem 3 hét nyári szabi csak álom két éve,már a kettő is,mert tartalékolnom kell,nem csak gyereket nevelek,és dolgozom,hanem Egyetemre is járok...
nálunk van tábor nyáron
az önkorinak van két tábora az egyik Balcsin a másik a Börzsönyben plusz biciklis tábor (ez részben fizetős)
ez már három hét és 20e kerül összesen
a nyári táborban rengeteg program van
pl járnak uszni kirándulnak állatkert kézműves sport mozi arcfestés ugrálóvár stb...
alapban csak ebédet kell fizetni a programok ingyenesek
a gyerekeim nagyon szeretik ezeket :)
sok sok élménnyel térnek haza mindig
a biciklis táborban is a utazás szállás amit kell de az olyan 10-15 között megáll
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!