Most akkor kell teaztatni vagy nem?
Szia!
Én is úgy tudom hogy az anyatejes babáknak nincs szügségük más folyadékra. Mi sajnos tápszeresek vagyunk igy kell adnom a babámnak teát, de te ne erőltesd.
Üdv.: Egy 3-hónapos baba anyukája
Szia!
Szerintem mutasd meg az anyósnak, hogy mi az orvosok, védőnők csecsemőtáplálással kapcsolatos szakmai ajánlása. A neten megtalálod LLL.hu-n, vagy Szoptatásért Magyar Egyesület honlapján is. Nem kell tea, amíg a baba csak szopik, később kell a folyadékot pótolni, amikor már mást is eszik, ill. a szopások száma már lecsökkent.
Esetleg nagyon nagy melegben kell egy kis folyadék, bár állítólag akkor is elég a sűrűbb szoptatás.
Én sem adtam semmi extra folyadékot, csak a 9. hónapban, akkor lett előszőr beteg, és a láz miatt kínáltam meg egy kis teával. Azóta iszik 3-4 decit naponta.
Még az előző vagyok...
A tea, mivel cukros, épphogy kedvez a gomba szaporodásának a szájban. A szájpenész, a Candida nevű gomba elszaporodása a szájban. A boraxos lemosóval, amit írtál, elmúlik, de a melledet is kenni kell, mert a baba a szájával vissza is tudja fertőzni a melledet, majd a melledről újra bekerül a baba szájába.
Az alkalmazását nem tudom, de olvasd el a gyógyszer útmutatóját!
Jobbulást!
Épp a hétvégén olvastam, hogy ez az egyik legmakacsabb tévhit, amit a nagymamák próbálnak ránk erőltetni.
Az anyatejes babáknak nincs szükségük sem vízre, sem teára, ezt csak a nagyik hiszik így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!