Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most akkor kell teaztatni...

Most akkor kell teaztatni vagy nem?

Figyelt kérdés
Anyatejesek vagyunk,es az anyosom csak azt mondja miota megszuletett a kisfiunk hogy muszaly teaztatni,mert az kell neki meg a szajat ki kell obliteni a teaval mert szajpeeszes lesz?igaz ez?A NATURLAND-glycerinum boraxatum-ot milyen gyakran hasznaljam a babo szaja ecsetelesre?10hetesek vagyunk
2008. nov. 10. 13:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nekem a dokibácsi azt mondta,hogy nem szabad teáztatni,csak a tápszeres babókat!
2008. nov. 10. 13:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A babát NEM muszály teáztatni az anyatej elég neki,ha a gyermeked nem igényli a teát akkor teljesen felesleges,az én kisfiam már elmúlt 4 hónapos amikor teát adtam neki akkor is csak azért mert nyár lett,fél éves koráig szopót és addig nem is kellet hozzátáplálnom semmit,a védőnőm is és a gyerekorvos is mindig azt mondta,hogy ha nem muszáj nem kel teáztatni,mert azzal fog jóllakni és nem az anyatejjel,pedig az anyatejnél fontosabb nincsen a világon egy gyereknek.Szájpenésze meg így is úgyis lesz,szerintem azok a babák akik tejet esznek a többségüknek kijön a szájpenész,csak mindegy gyermeknek máshogy,az én kisfiamnak olyan 5 hónapos kor körül volt csak egy kicsi szájpenésze amin 4 nap alatt túl voltunk,pedig akkor már teát is ivott!
2008. nov. 10. 13:31
 3/7 A kérdező kommentje:
Ez az hogy a gyermekem nem igenyli a teat,hanem eroszakkal nyel max 1-2 kortyot,mert anyos ugy tartja helyesnek.
2008. nov. 10. 13:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is úgy tudom hogy az anyatejes babáknak nincs szügségük más folyadékra. Mi sajnos tápszeresek vagyunk igy kell adnom a babámnak teát, de te ne erőltesd.

Üdv.: Egy 3-hónapos baba anyukája

2008. nov. 10. 14:10
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem mutasd meg az anyósnak, hogy mi az orvosok, védőnők csecsemőtáplálással kapcsolatos szakmai ajánlása. A neten megtalálod LLL.hu-n, vagy Szoptatásért Magyar Egyesület honlapján is. Nem kell tea, amíg a baba csak szopik, később kell a folyadékot pótolni, amikor már mást is eszik, ill. a szopások száma már lecsökkent.

Esetleg nagyon nagy melegben kell egy kis folyadék, bár állítólag akkor is elég a sűrűbb szoptatás.

Én sem adtam semmi extra folyadékot, csak a 9. hónapban, akkor lett előszőr beteg, és a láz miatt kínáltam meg egy kis teával. Azóta iszik 3-4 decit naponta.

2008. nov. 10. 14:19
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Még az előző vagyok...

A tea, mivel cukros, épphogy kedvez a gomba szaporodásának a szájban. A szájpenész, a Candida nevű gomba elszaporodása a szájban. A boraxos lemosóval, amit írtál, elmúlik, de a melledet is kenni kell, mert a baba a szájával vissza is tudja fertőzni a melledet, majd a melledről újra bekerül a baba szájába.

Az alkalmazását nem tudom, de olvasd el a gyógyszer útmutatóját!

Jobbulást!

2008. nov. 10. 14:28
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Épp a hétvégén olvastam, hogy ez az egyik legmakacsabb tévhit, amit a nagymamák próbálnak ránk erőltetni.

Az anyatejes babáknak nincs szükségük sem vízre, sem teára, ezt csak a nagyik hiszik így.

2008. nov. 10. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!