Meghívnátok ezt a kislányt a szülinapi bulira?
Kislányom elsős. Van egy nagyon jó barátnője (legalábbis nekem nagyon úgy tűnt, hogy azok), aki vagy a fél osztályt elhívta a szülinapi bulijára, az én lányom viszont nem volt köztük. Gondolom, mégsem szereti őt annyira, vagy fogalmam sincs. Most lesz a lányom bulija, szeretné ezt a kislányt is elhívni, de én próbálom lebeszélni róla.
Ti meghívnátok ilyen esetben? A két gyerek azóta is nagyon sokat van együtt iskolán kívül is, nem tudom, mi az oka, hogy akkor az én lányom kimaradt.
Tényleg elég bosszantó. Én nem tudom, hogy meg akarnám-e kockáztatni, hogy nem jön el. Jó eséllyel nem a gyerek miatt nem lett meghívva a lányod, hanem a szülők miatt. Na most ilyenkor benne van a pakliban, hogy a ti bulitokra se fogja elengedni a kislányt.
Érdemes lenne beszélni a szülőkkel és kideríteni az okokat.
Egyértelműen meghívnám a kislányt. A gyerekem szeretné, evidens hogy nem beszélem le róla.
A szülők nem mindig kedvelik a gyerekeik barátait. Az én lányomnak is volt egy barátnője akit zsigerből utáltam. Nem véletlenül: kis akarnok volt, csak kihasználta és bántotta a gyerekemet, aki viszont még volt örülve érte. Évekig nem tűnt fel neki, hogy a kislány csak kihasznalja. Aztan egyszer rádöbbent. Neki kell felismerni, nem a szülőnek beleszólni, dpbarmiylen nehéz is
Természetesen elhívnám.
Csúnyát mondok:
A felnőttvilág undorító találmánya a sértődöttség az illemszabályok be nem tartása miatt. Kár ezt belenevelni a 6 éves gyerekbe (az illemszabályok betartását igen, de a sértődöttséget nem). Látod, a kislányok között azóta sincs harag. Ha ő el akarja hívni, hívjátok el.
(Egyedül abban az esetben próbálnám bárki meghívásáról lebeszélni, ha kifejezetten bántaná, gúnyolná a gyerekemet az óvodában/iskolában.)
Az is lehet, hogy a lányok között volt valami kis "harc", veszekedés, ami miatt nem hívta meg a lányodat, előfordul már ilyen korban is... :) Hozzátartozik a szocializációhoz, természetes.
Hívjátok meg. :)
Ha a lányom szeretné, meghívnám.
Lehet, hogy volt egy kis időleges veszekedés, és mostanra kibékültek. De akárhogy is, ha a lányod nem érzi úgy, hogy a barátnő nem érdemli meg, akkor ezt te ne bíráld felül. (Ha eltelik még 1-2 év, és azt látod, hogy a barátság nagyon egyoldalú, akkor nagyon finoman megpróbálhatod terelgetni, hogy ne hagyja, hogy kihasználják, de ezek szerint még alig egy fél éve ismerik egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!