Gyerek nélkül milyen öregkorom lesz? Lehetek boldog
anélkül is?
11/26 A kérdező kommentje:
Húh...durván hangzik. 😯 De miért?
A gyerek nem a boldogság záloga! Lehetsz boldog nélküle. Nyilván az öregkorod majd kissé másképp alakul, de sztem az sem lesz feltétlenül rossz.
2019. márc. 15. 18:57
Szerintem is találhatsz így még párt. Vagy olyat, aki nem akar gyereket (elég sok ilyen férfi létezik), vagy olyat, aki szintén örökbe fogadna (ez kevésbé gyakori). És ismerek több "vénkisasszonyt" is, akiknek sok "gyerekük" van karitatív munkából kifolyólag, és nagyon sokan szeretik őket nem csak alanyi jogon, és elég pörgős az életük. Nekem gyerekesként is megmaradtak a gyermektelen vagy már rég felnőtt gyermekű barátaim, szerintem ez nem ettől függ. És hát sajnos sok gyermek hagyja magára öregen a szüleit - vagy rossz kapcsolat miatt vagy mert külföldön talál munkát meg párt.
2019. márc. 15. 19:44
14/26 A kérdező kommentje:
Na igen. Remekül hangzik a vénkisasszony 😢
Jajj.. arra írtam, hogy "legrosszabb esetben", azaz még pár és gyerek nélkül is körbeveheti az embert sok szerető gyermek és már felnőtt gyermek öregkorában.
2019. márc. 15. 19:59
Szemet egy parod lehetett, hogy ezert kepes volt elhagyni, de egy percig se sajnald az ilyen alak elveszteset. Nekem tobb vetelesem volt es a ferjem SOHA nem mondta hogy elhagyna csak mert lehet nem tudok szulni neki. Aki igazan szeret az nem hagy el ezert.
Fel a fejjel mert igenis talalhatsz olyan tarsat aki nem akar gyereket vagy orokbefogadtok. Ne hagyd magad hogy a kornyezeted lerantson, ne hagyd hogy lesajnaljanak es ne felejsd el hogy ugyan olyan erteku no vagy te is. Nem a gyerekszules fog ertekesebbe tenni hanem te onmagad. Szeresd magad, ha ez megtortenik olyan embert vonzol majd magadhoz aki igazan megerdemel teged es szeretni fog.
2019. márc. 15. 20:42
17/26 A kérdező kommentje:
Nem rögtön mondta meg. De látszott rajta, hogy nem stimmel valami. Pár hét után kibökte, hogy szeret de nem tudja elképzelni az életét saját gyerek nélkül és ezért ne húzuk tovább egymás idejét mert nem vagyunk már olyan fiatalok. Megértem, csak olyan selejtnek érzi magát az ember, hogy ezért. Azt hittem vele fogom léélni az életem. Ő nem akart örökbefogadni. 😕 Egyébként én sem ragaszkodom hozzá mindenképp. Igazából nem tudom. De azért nem egyedül terveztem leélni az életem. Addig úgysem opció ez sem.
Azért még nem vegyél mérget, sok meddő pár új kapcsolatban már mégsem bizonyult annak.
Gyermek nélkül is lehet teljes és boldog életed, és majd egyszer öregkorod, ahogy már előttem sokan leírták.
2019. márc. 16. 07:20
19/26 A kérdező kommentje:
Nem meddő vagyok, (illetve ezt nem tudni) hanem kihordani lenne életveszélyes a magzatot.
segits,vagy tanulj olyan szakmát ahol gyerekekel lehetsz ,foglalkozhatsz ,fiam tanárnője egész életébe gyerekekel volt körül véve.pedig nem volt sajátja .
és ismerek zene tanárnőt akinek nincs gyereke ,de gyerekekel foglalkozik ,
ha szereted gyerekeket akkor lehetsz dajka,
2019. márc. 16. 10:35
Kapcsolódó kérdések: