Mennyire lenne előnyös, ha a gyerekválalás, jó
génekhez, jó anyagi helyzethez és magas iq színthez,
lenne kötve?
Hát nem tudom, hány gyerek születne akkor...
2019. márc. 4. 17:07
Támogtanám, de én még a magas EQ- szintet, magas szintű önismeretet és (komolyabb) mentális problémák hiányát is hozzácsapnám a követelményekhez. Igazi utópia. Többek közt azért tart a világ ott, ahol, mert a világ összes idiótájának és lelki nyomorultjának szabad gyereket vállalnia és jellemzően nem az okosabb réteg szaporodik a legjobban. Ilyen szabályozással megoldódna a világ túlszaporulata is többek között.
2019. márc. 4. 17:11
Ja, azt még hozzátenném, hogy a "jó gének" alatt én azt érteném, hogy pl. súlyos vagy az élettel összeférhetetlen betegségeket ne örökítsen tovább senki. Ha valaki nem szép vagy tudomisén, az még egyáltalán nem lenne kizáró ok.
2019. márc. 4. 17:13
A jó génekkel én sem értek teljesen egyet, mivel a biogenetika nem ilyen egyszerű dolog.
Ismerősöm, volt osztálytársam két
"""alsóbbrendű""", csúnyácska szülőtől származik, mégis egy fess, jóképű fiatalember lett, aki most igen előkelő helyet foglal el banki szakmában.
Tehát? Aki tanult mélyebben genetikát, tudja miért nem lehetséges kivitelezni.
Az egészséges gyermek nemzése ugyanez a kategória. Sok betegség recessziv,látens, hordozó szülőktől való. Nem egyszerű...
2019. márc. 4. 17:19
Nekem is egyből az EQ ugrott be mint a 2#-esnek....
Az exemnek magas az IQ-ja, az enyém alacsonyabb, mégis az EQ-m a való életben sokkal többre vittem.
2019. márc. 4. 17:30
Ezt már többféle diktatórikus hatalom próbálta megvalósítani, sokféle negatív eredménnyel. A közös az embertelenség volt bennük.
2019. márc. 4. 17:39
Semennyire se lenne előnyös. Ha mindenki okos lenne, akkor összeomlana a rendszer. Nem elég megtervezni egy házat, azt még föl is kell építeni. Ez esetben: akinek vág az agya az elmegy mérnöknek, akinek kevésbé az elmegy kőművesnek vagy ácsnak. Azaz az okos emberek az elképzeléseikkel gyarapítanák, a kevésbé okosak a tetteikkel.
2019. márc. 4. 17:46
6 os A nagy emberség és a túlzott empátia azok felé, akik nem érdemlik meg, valamint ez a manapság felkapott gyengeség-kultusz vezet majd az egész fajunk pusztulásához, csak szólok.
2019. márc. 4. 17:50
Hitler órákig tudott volna neked erről mesélni
2019. márc. 4. 17:59
Lehetetlen. És mi lenne azokkal, akik a szülés előtt betegednének meg, vagy mennének anyagi csődbe?
A rossz gének 30-40 évesen is előjöhetnek, nem csak a gyerekvállalás időpontjáig. Az anyagi helyzet meg évente változhat...
Egyébként pont ilyet kérdezel, amikor egy mondaton belül 3 hibád van??
2019. márc. 4. 18:03
Kapcsolódó kérdések: