Titeket nem bosszant, hogy a már megszületett gyerekeiteket nem veszik emberszámba? (új CSOK)
engem most nagyon felbosszantott. Egy gyerekünk van, egyet szeretnénk, nem bírunk el felelősen többet. Én nem akarom, hogy 16 éves korától diákmunkáznia kelljen, mint nekem anno. Persze, kell a felelősségtanulás, meg a pénz értékelése, de más az, mikor azért mész dolgozi, hogy te keresd meg az új farmer árát, mint az, mikor azért, hogy meg tudd venni a statisztikakönyvet, mert másképp nem futja rá...
szóval, mi felelősséggel egy gyereket vállaltunk, nevelünk. Banki hitelbe nem merünk, nem akarunk beleugrani (mindkettőnk családja megszívta a svájci frankot). Viszont az egyetlen támogatás, ami 1 gyerekre is igénybevehető lesz, a 10M kamantmentes hitel, csak új gyermek esetén érvényes, a meglévőre nem adják... adnak 600e ft-ot, aztán slussz-passz. Ami egy családi ház vásárlásánál az illetékre sem elég...
Mi összespóróltuk az önrészt, fizetjük a hitelt +LTP-t, hogy hamarabb lejárjon, felelőssen vágtunk bele, bebiztosítottuk magunkat, kifizetjük, ha addig élek is. Erre jön drága kormányunk és csak úgy dobálja a milliókat azoknak, akiknek még nincsen gyerekük de a pénzért bevállalnak egy focicsapatot is. De mi lesz később azokkal, akik csak emiatt születnek?!
Én nem mondom, hogy mindenki ilyen, mert nyilván van, akinél amúgy is tervben volt több gyerkőc, nem is irigylem senkitől, csak az bánt, hogy aki előre tervezett, óvatos és felelős volt, az most mindentől elesik :(
Pedig nekünk is jól jönne, már csak 1 év van a hitelből, de 80e-t fizetünk is minden hónapban... és mennyivel jobb lenne, ha tudnám, hogy egyszer nekünk is lesz családi házunk, saját kertünk, kiskutyánk... de most azt látom, hogy ha ez egyszer lejár, akkor még 10 év, mire innen mozdulni tudunk... 40 évesen egy kamasszal meg már nem biztos, hogy a kert lesz a prioritás, az most lenne jó, míg kicsi :(
Petrsze, én is értem a logikát mögötte, nem is ezzel van a bajom.
Nem, nem leszek politikus, szerintem félreértettél.
Nem végtörlesztenék, ezt kifizetem önerőből. De ha eladom kb 7-8M-ért, felvehetném a 10M-t, akkor tudnánk mi is lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!