Titeket nem bosszant, hogy a már megszületett gyerekeiteket nem veszik emberszámba? (új CSOK)
engem most nagyon felbosszantott. Egy gyerekünk van, egyet szeretnénk, nem bírunk el felelősen többet. Én nem akarom, hogy 16 éves korától diákmunkáznia kelljen, mint nekem anno. Persze, kell a felelősségtanulás, meg a pénz értékelése, de más az, mikor azért mész dolgozi, hogy te keresd meg az új farmer árát, mint az, mikor azért, hogy meg tudd venni a statisztikakönyvet, mert másképp nem futja rá...
szóval, mi felelősséggel egy gyereket vállaltunk, nevelünk. Banki hitelbe nem merünk, nem akarunk beleugrani (mindkettőnk családja megszívta a svájci frankot). Viszont az egyetlen támogatás, ami 1 gyerekre is igénybevehető lesz, a 10M kamantmentes hitel, csak új gyermek esetén érvényes, a meglévőre nem adják... adnak 600e ft-ot, aztán slussz-passz. Ami egy családi ház vásárlásánál az illetékre sem elég...
Mi összespóróltuk az önrészt, fizetjük a hitelt +LTP-t, hogy hamarabb lejárjon, felelőssen vágtunk bele, bebiztosítottuk magunkat, kifizetjük, ha addig élek is. Erre jön drága kormányunk és csak úgy dobálja a milliókat azoknak, akiknek még nincsen gyerekük de a pénzért bevállalnak egy focicsapatot is. De mi lesz később azokkal, akik csak emiatt születnek?!
Én nem mondom, hogy mindenki ilyen, mert nyilván van, akinél amúgy is tervben volt több gyerkőc, nem is irigylem senkitől, csak az bánt, hogy aki előre tervezett, óvatos és felelős volt, az most mindentől elesik :(
Pedig nekünk is jól jönne, már csak 1 év van a hitelből, de 80e-t fizetünk is minden hónapban... és mennyivel jobb lenne, ha tudnám, hogy egyszer nekünk is lesz családi házunk, saját kertünk, kiskutyánk... de most azt látom, hogy ha ez egyszer lejár, akkor még 10 év, mire innen mozdulni tudunk... 40 évesen egy kamasszal meg már nem biztos, hogy a kert lesz a prioritás, az most lenne jó, míg kicsi :(
A bejelentett otletcsoport atgondolatlan es ertelmetlen penzszoras, sok penz, szinte semmi eredmenyert.
Viszont nem azert, amiert te hiszed, az lenne csak az igazi penzszoras, ha nem is a vallalt gyerek utan jarna penz, hanem csak ugy, na ugy meg kevesebb ertelme lenne az egesznek.
Ne keverd ossze a mar megszuletett gyerekek “emberszamba sem vetelet” azzal a sirassal, hogy “nem akarok meg gyereket, masok pedig igen, miert tamogatjak oket, en pedig miert nem kapok csak ugy”.
Most komolyan, hogy koti valaki ep esszel ezt a kettot ossze? Menj politikusnak ha annyira kell a penz, hogy barmi tenyt eltorzitanal erte.
Gondolj csak bele. Mi értelme lenne felvenned azt a 10 milliót? Az írásodból az tűnik ki, hogy a már meglévő lakáshiteledet végtörlesztenéd vele. Ebben az esetben majdnem ugyan ott vagy. Ezt is vissza kell fizetned, kamattal. Csak annak nem kell visszafizetnie aki vállal még 3 gyereket.
Nagyon sokan megbánják majd ezt, ha felveszik.
Nekünk is van lakáshitelünk, 2 LP-t fizetek amiért te is. Egy gyermekem van és a tesó már 2 éve nem jön össze. Szóval igen csak bajban lennék, ha aláírtam volna vállat gyermekszámot a több pénzért.
Az autóvásárláshoz adott támogatásnak is utánanéztem. Na az sem kellene még akkor sem ha lenne 3 gyerekünk. Nem lehet normálisat venni 5 millióból, többet hozzátenni meg nyilván nem tudnék. Csak 2.5 ad a kormány éy max. Az autó ertékének a felét adja, ha jól értelmeztem.
Ezek mind annak jók akiknek nem gond havi minimum 100 ezret kiadni fieztgetni ezeket.
Mert a népesség NOVELESE a cél, ti ha meghaltak, egy gyerek marad kettőtök után, azaz eggyel kevesebben leszünk /lesznek.
Itt ezeknél az intézkedéseknel nem ez a cél, hogy egy gyerekes legyen mindenki.
Egyébként értem amit írsz, felelős döntés stb kapcsán de ez a csomag nem erről szól hogy az egy gyermeket megtamogassák.
Az sokkal jobban bosszant, ha valaki tud élni/él is ezekkel a lehetőségekkel, és még úgy is csak köpködni tud!
De miért is baj, hogy az autónak csak a felét vállalja át a kormány?? Ennyi gyerekkel azért kell egy biztos anyagi háttér. Igenis legyen 2,5Mft-ja, ha új kocsit akar. 2,5Mft-ból, ha nem teszik mellé a másik 2,5Mft-t milyen kocsit lehet venni??
Az 1 és 2 gyerek pedig nem népesség növelő, az a 3.gyerekkel kezdődik, és itt ez a cél.
És nem a megélhetési gyerekszülők számát akarják növelni, hanem a dolgozó, felelős szülőkét. Ezért kell pl.a CSOKhoz tb-jogviszony, önerő.
Nekem is van olyan ismerősöm, aki azért szülne, mert a CSOKkal mennyi mindent lehetne kezdeni... Majdnem... Egy új háznál az a 10 mft lófütty. Plusz azt a plusz gyereket nem eteted és neveled fel a CSOKból...
Engem nem bosszant. Óvatosak, felelősek voltunk, (ahogy írtad) így csak akkor vállaltunk gyereket, amikor már megvolt a családi ház. Ez azt jelentette, hogy majdnem 30 éves voltam, amikor az első gyerek született, de sosem fogom megbánni, hogy a sorrendre figyeltünk. És akkor vállaltuk be a harmadikat, amikor már bővítettünk a 80 m2-es házon. Igénybe vehettük volna akár a régi szocpolt, akár a csok-ot, de egyrészt sose írtam volna alá előre semmit, főleg nem egy szülést, másrészt annyi feltételt kötnek mindhez, amit sosem vállalnánk.
Igen, mi is LTP-vel indultunk, mi is azzal bővítettünk.
Amit igénybe tudunk venni, az az adókedvezmény, illetve gondolkodunk egy új 6 személyes autón, (most is az van, de miért ne) de semmit nem tervezünk, amíg ki nem jön a hivatalos infó, hogy mit is vállalunk azért a 2,5 millióért. Nem lehet tudni, bármilyen megkötést adhatnak, meddig nem adható el, hol kösd a biztosítást, milyen összegű casco-t kér, stb.
Írod, nem vagy irigy. Akkor ne foglalkozz vele, más hogy csinálja, ki mennyit kap.
Én nem irigylem cseppet sem azokat, akik ebbe beleugranak, sőt!Lesz itt olyan kàosz, síràs, kilakoltatàsok sorozata, mint anno a svàjci frankos hiteleknél volt.
Egy gyerekem van, soha nem akartam többet, van sajàt (pàromé) hitelmentes hàz, van nagy udvar, van kutya, van kocsi, de a legfontosabb, van NYUGALMUNK, EGÉSZÉGÜNK.Utóbbi nem lesz azoknak (idegileg) akik ebbe beleugranak.
Itt az autóvàsàrlàssal is azok fognak jól jàrni, akiknek van félretett pénzük, és nem aprópénzre gondolok.
Hülyeségnek és felelőtlenségnek tartom azt, aki papíron vàllal gyereket, hisz bàrmi történhet.
Megértelek, hogy nem tartod igazsàgosnak azt amit leírtàl, de mivel a népesség növekedése a cél, így logikus, hogy ez van, ebben a formában alkottàk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!