Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Minden egykének olyan szuper...

Minden egykének olyan szuper az èlete?

Figyelt kérdés
Engem mindig le"elm.ebeteg"eznek, hogy testvèrt akartam a lányomnak, persze mostmàr 41 lettem közben, elment az idő, tàrgytalan. Mert nem kell testvèr, nem kell csalàd, minek mesèlje el bárkinek is felnőtt korában a dolgokat, egy erős ember magában megoldja a dolgokat, örömeit, bànatát meg tudja tartani, nincs szüksège másokra, szuper fèrje lesz, akinek a csalàdja is befogadja, stb....Viszont sok olyat hallottam, hogy szinte meg kell hùznia magàt a fèrje csalàdjában, a fèrje nem igazàn tàrs, nem boldog egyàltalàn, mert nincs testvère, aki ott lenne vele, akivel meg tudnà beszèlni a dolgait. Közben mindenkit halkgathat, hogy jöttek tesòmèk, ez volt az volt... Nekem nagyon fàj, hogy a lányomnak magányos élete lesz, ha nem leszek, dehát mindenki szerint tök jò lesz neki, körbeveszik majd az emberek (kik ès hogyan, azt màr nem tudják megmondani)...Szòval tènyleg olyan szuper lesz neki egykeként ebben az èrdektelen, lelketlen vilàgban? Mitől lesz ez olyan szuper neki?
2019. febr. 23. 11:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
82%

Ez nem így működik, hogy az egyke magányos, akinek pedig van testvére vagy testvérei, az sosem. :)

Nem minden testvér jó testvér, sokan vannak, akiknek semleges a kapcsoaltuk és sokan, akiknek kifejezetten rossz.

Ha azt nézed a testvér az ott van a családban, ha akarod, ha nem, nem te választod meg, hogy milyen, hogy mennyire alkalmas egy erős kötelékre, testvéri kapcsolatra, viszont a barátidat a saját értékrendet alapján magadnak választod ki, ezáltal sok helyzetben sokkal összeltartóbb tudsz lenni azzal, akit magadnak választottál...

Tudom, hogy vannak nagyon jó testvérkapcsolatokra is példák, de ellenkezőleg is. Vagy tényleg olyan semleges... Barátnőmék 4-en vannak tesók, mind lányok (mit lányok, nők:)), barátnőm a legfitalabb a 27 évével. Mostanában sokszor mélyen volt anyagilag, a 3 nővére pedig megtehette volna, hogy segít neki, ennek ellenére meghallgatták a bút-bánatot, de érdemben nem segítettek, egyik sem adott neki kölcsön még egy ötezrest sem, mikor éppen annyi hiányzott az albérletéhez. Mi barátok segítettük ki.

2019. febr. 23. 14:39
 12/19 anonim ***** válasza:
65%
Ne haragudj meg, de honnan a bánatos francból gondolod h onnantól h te nem leszel magányos lesz az élete? Ez nem attól függ, az ember lehet magányos akkor is ha körbeveszi a család. Ne írd már le így a lányodat, mintha nélküled képtelen lenne boldog lenni. Nem biztos h szuper lesz az élete, de hidd el nem azon fog múlni h van e testvére v nincs, v él e az anyja v nem...
2019. febr. 23. 19:42
 13/19 A kérdező kommentje:
Mondjuk én nem látom ilyen rózsásan a dolgokat, mint ti. Nem hiszem, hogy a mai Világban bármilyen barátságra is lehet számítani. Ha van is, nem járnak össze, ezért garantált a magány. Nekem olyan munkahelyem van, hogy nem is beszélnek egymással az emberek, sosem mosolyognak. Most ha a lányom ilyen helyre kerül, a kutyát sem érdeklik a gondolatai, érzései, semmi, csak bemegy és hazamegy. Hát így letörve lelkileg hazamenni a négy fal közé magányosan, ne mondjátok már, hogy ez szuper jó élet lesz neki. Annak, akinek van testvére, szülei és mondjuk ha csak egyszer egy hónapban megy haza, az is feltöltődik, de ő nem tud hol és kik között. Nekem ezt senki ne mondja, hogy ez milyen jó és mennyire jó egykének lenni. Igen. Mindaddig, míg intézményesítve van az ember úgymond, de ha már nem tanul, nincsenek táborok és csak ez a keserves légkörű munka világa van, szerintem rettenetesen nehéz lesz neki lelkileg. Nem tudom aki itt ebben a témában optimista, az mire tud alapozni?
2019. febr. 25. 12:21
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az ember nyitottságán múlik elsősorban, hogy vannak-e barátai. Ismerősi körömben a legtöbben nem a munkahelyükön barátkoznak, ahol sok a kavarás, hanem bölcsitől felsőoktatásig iskolában, táborokban, vagy a hobbijának élve, legyen az kirándulás, sport, művészet. Persze a "fő" barátaim inkább gyerekkoromból maradtak meg, de van aki a tanárom volt vagy a gyerekem bölcsis barátjának az anyja, de anyukámnak van pl. olyan barátnője, aki apukám barátjának a felesége, és nagymamám - emlékszem - rendszeresen szedett össze haverokat kórházban feküdve. Bocsáss meg, de ha nálad "mindenki szembe jön", akkor érdemes elgondolkoznod, hogy talán te nem vagy elég barátságos, érdeklődő, vagy nem mersz kommunikálni, vagy egyszerűen nem teszel érte, azaz nem jársz olyan közegbe, ahol jó eséllyel hasonló érdeklődésűekkel találkozhatnál. Vagy nem is szereted a társaságot. A világ olyan, amilyennek látjuk, valakinek félig tele, van akinek félig üres a pohár. Ha barátokra vágysz, lehet az is elég, ha felmész a facebookra és keresel a hobbidhoz valami társaságot, pl. kiránduló csoportot, vagy beiratkozol újra valami rajzszakkörre, jógára, vagy csak a játszótéren megpróbálkozol beszélgetni az időjárásról azzal, akivel folyton összefuttok és szimpatikus. Nem kell nyomulni se, de feltételezd a jót másikról, ha meg mégsem nyitott rá, ne vedd magadra, nem vesztettél többet, mintha meg sem próbálod.
2019. febr. 25. 14:23
 15/19 anonim ***** válasza:

Nem igaz, hogy a barátok nem járnak össze. Nekem is van olyan barátom - rengeteg emberhez hasonlóak -, akivel évente találkozom, valakivel félévente, valakivel havonta, de olyan is van (a legjobb barátnőm, akiről már írtam a testvéres példát), akivel heti 3-4x minimum, pedig gyerekeink vannak és sokat dolgozunk.

Az csak és kizárólag a te felelősséged, hogy mennyire nevelsz életvidám, nyitott embert a gyerekedből és ezáltal mennyi barátja lesz, illetve milyen mélységű kapcsolatok lesznek ezek. Fura helyen dolgozhatsz, én sok helyen dolgoztam mielőtt vállalkozni kezdtem, de mindenhol inkább bolondosak voltak az emberek - néha túlzottan is -, semmiképp sem savanyú szőlők. De az tőled is függ, hogy kit hogy látsz meg... Ne haragudj, de kicsit negatívnak tűnsz. Szerintem ezt a gyerekednek ne add át, nagyon nem jó útravaló.

Az is butaság amúgy, hogy "a mai világban ki bízik a barátokban" - végzettségem szerint jogász voltnék, foglalkoztam sokat családjoggal, öröklés kapcsán olyan gyomorforgató, egymást lelkileg megölő, gátlástalan testvérharcokat láttam, hogy az elképesztő.

Nem akarlak bántani, de igenis, láss pozitívabban és ezt add tovább.

2019. febr. 25. 15:04
 16/19 A kérdező kommentje:
Közigazgatásban dolgozom....azt hiszem ezzel sokmindent elmondtam. Amúgy lélekgyilkos hely. És azért meg nem fogok rászokni a cigire, hogy legyen lent 5 percem "barát"kozni....
2019. febr. 25. 15:24
 17/19 anonim ***** válasza:
Akkor szokj rá az ebédelésre :)
2019. febr. 25. 15:39
 18/19 A kérdező kommentje:
Hát akkor számomra az ezeknek a válaszoknak az esszenciája, hogy nagyon szuper lesz a lányomnak egyedül, meg valami irodából hétvégén hazamenni a sok közönyös kolléga mellől a 4 fal közé, mert majd a barátok megrohamozzák és nem lesz egyedül.....Ó dehogynem. Senki senkit le se sz.r ebben a Világban, hogy foglalkoznának már majd pont vele? Túl optimisták a válaszok a semmire. A semmire. Mert a majd ez lesz, meg az lesz nem győzött meg. Igen. Régen ez volt, meg az volt. De a mai Világ nagyon közönyös, így nem tudom elképzelni, hogy happység lesz egy magányos ember élete.
2019. márc. 7. 16:42
 19/19 anonim ***** válasza:
77%

Jézusom, kérdező, te nem vagy normális. Már elnézést, de tényleg gondok vannak veled...

A lányodnak majd lesz családja, férje, gyereke, majd hozzájuk megy haza, mint mindenki.

Te azt hiszed, a testvérek egy kupacon élnek egész életükben és egymást szórakoztatják?

2019. márc. 7. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!