Mennyire engeditek a nagyszülőket beleszólni a gyereknevelésbe?
Engem érdekel a véleményük, mivel nekem nincs tapasztalatom, és jó, hogy van, kitől kérdezni. Beleszólni nem akarnak. Szerencsére hasonlóan gondolkodunk, így azt nem kell szabályba fektetni, hogy hogyan nevelünk. Pl. nincs erőszak, verés, de büntetés lehet, és rá is kell szólni, nem lehet ráhagyni mindent. De szerintem ez az általános.
A kaját beszéltük meg, hogy ne kapjon olyat, amit otthon nem.
Semennyire. Ha vigyaznak rá, akkor persze, fegyelmezhetik nyugodtan, de azt nem engedem, hogy beleszóljanak a nevelésbe. Nagyon szivesen meghallgatjuk a véleményüket, tanácsaikat, ha egyet értünk, megfogadjuk, ha nem, akkor nem.
Aa fizikai fenyítésnek sz3rencsére egyikünk sem hive.
Alapvetoen, ha csak veluk van a gyerek, vagy naluk vagyunk, akkor a nevelesi elveinkkel osszeegyeztetheto szabalyokat a nagyszulokhoz igyekszunk igazitani. Ha csak rajuk van hagyva a gyerek, nem szolok bele, mit csinalnak egeszen addig, ameddig fizikailag, vagy erzelmileg nem bantalmazzak. Tehat abba, hogy milyen szokasokat alakitanak ki kozosen nem szolok bele, ha mi egyuttalszunk pl., ok meg kulon akarjak altatni, akkor altathatjak kulon, ha birjak a sok ebredeshez a bemaszkalast. Az evessel talalkozasi gyakorisagtol fugg, hogy mennyire vagyunk elnezoek, alapvetoen engedjuk, hogy adjanak edesseget, meg ha mi ritkan is szoktuk otthon engedni, ha mellette azert eszik mast is. Engedjuk, hogy ok hatarozzak meg, mikor, es hogyan altatjak a gyereket, ameddig ez nincs nagyon negativ kihatassal a hetkoznapokra.
Mikor pici volt, es nem ehetett dolgokat azota mar kevesbe sulyos etelintolerancia miatt, nem engedtem ki a latomezombol (miutan a hatam kogott, a keresem ellenere megetettek hozzataplalas megkezdese elott olyan allergenekkel, amikre en dietaztam a szoptatas mellett, mert csendes refluxa lett tole a gyereknek, fajdalmasan felsirt szoptatasok utan, es sokat ebredt). Aztan szerencsere idovel javult a helyzet, azota mar nincs nagy gond, ha olyat adnak, amibol max kicsit ehet.
Mikor ultettek, altattak, leptettek a keresem ellenere, mikor meg nem tarttt ott a mozgasfejlodesben, akkor nem biztam rajuk, abban az idoszakban joval kevesebbet is talalkoztunk.
Nalunk nehezmenyeztek az altatas modjat, a szoptatas gyakorisagat, a hozzataplalas lassabb utemet es modjat, ezert 1 eves kor alatt nem biztam rajuk hosszabb idore a gyereket. Azota sokkal rugalmasabb vagyok, lazabb is lettem, meg el is vesztettuk egyikuket, es borzasztoan sajnalom, hogy nem toltottunk egyutt tobb idot, mert ez az, amit nem lehet mar visszahozni, megvaltoztatni. Nehez ez, hogy miben engedjen az ember. Nalunk ezert a fentebb irt szabaly el. Fizikai bantalmazas eseten nem biznam egyaltalan rajuk, inkabb fizetnek a babyszitternek, aki ugy csinalja, ahogy en kerem.
"ha mondjuk ők vigyáznak a kicsire, például, hogy nincs szidalmazás, büntetés vagy fizikai fenyítés." => Tehát a gyerek azt csinálhat, amit akar...
Nem, a fizikai fenyítéssel én sem értek egyet, de attól idegbajt kapok, ha minden rá van hagyva a gyerekre, anyuka mosolyog, és elvárja, hogy más is így tegyen.
Na nekem pont az a bajom, hogy minden szar rá van hagyva a gyerekekre, ha anyós, vagy anyám van velük. Példa:
Ha a gyerek a 8.féle kaját/kekszet/csokit akarja felbontani, amit aztán nem eszik meg, anyós felbontja. Mert a gyerek kérte...
Ha a nagy 5x akar átöltözni egy nap, az is meg van engedve.
Anyósom a szemem láttára szarja telibe, amire megkérem, hogy ne hagyja, ne engedje, stb.
Anyám meg kb ha rászólok a gyerekre a jelenlétében, még ő teszi szóvá. + mindent megcsinál helyette (a nagyobbról beszélek), és kb elvárná, hogy én is így tegyek. Tehát beleszól, hiába tettem helyre többször már... Szerinte neki igaza van, és én keresem a konfliktust, mert nem követem az elveit...
Semennyire.
AZ én gyerekem, én szültem, én nevelem, meg az apja. Egyikünk szüleinek okoskodására sincsen szükség. Egy Jól nevel fiúnk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!